Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egyre rosszabb felhős cégek alkalmazottjának lenni... (Dropbox)

2016. május 24. - GABOR2

Mielőtt valaki nagyon megsajnálná őket, ne felejtse el, hogy ezek az emberek abban vállalnak szerepet, hogy egész országok mindenféle adatai szivárogjanak ki, mert azt állítják ami úgyse fog menni... meg fogják tudni védeni minden támadástól az adatokat. Szóval ők se nagyon aggódnak értünk akkor mi meg miért aggódjunk értük...

Mi van akkor, ha van egy olyan story ami tényleg meghatározza a jövőt? Hát a legjobb szakemberek  szívesen dolgoznának ott és ezeket az embereket olykor luxusnak mondható jutatásokban és mindenféle jó dologban részesülnek, hogy érezzék hogy milyen dologban is vesznek részt. Na most... ha olyan dologban veszel részt amiért senki sem lelkesedik, de a nagy cégek azt akarják, hogy ráeröltessék az emberekre és azt mondják ez a jövő akkor mi kell nagyon sok... látszat. Ehhez hozzátartozik, hogy a dolgsozókat olyan dolgokkal látják el mintha tényleg fontos dologban vennének részt. Mégha (mint például a felhő esetében) az adott dolog egyáltalán nem jelenti mégcsak a szakmaiság csúcsát se.

Na most a látszatot nem lehet a végtelenségig fenntartani mert drága. Persze marketing dumával rengeteg befektetői pénzt szívtak magukba ezek a cégek, volt mivel látszatot kelteni... de előbb-utóbb a valóság betonfalába csapódunk.

A Dropbox most kénytelen ezeket a luxus cuccokat megszüntetni a dolgozóinál. Szegények... Amúgy őket bizonyos értelemben talán lehetne is sajnálni, mert a Dropbox azért nem lépett fel(nem tudok róla) olyan igénnyel, hogy csak náluk tároljunk dolgokat és céges dolgokat is meg mindent. Más szereplők... ők bizony ilyesmiről álmodoztak... talán még most is valamennyire.

Remélhetőleg a tényleg jó szakemberek találnak majd olyan munkát amivel valóban az emberiség javát szolgálhatják. És... a felhős cégeket messzire elkerülik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr188743752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása