Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Idióta, de nagyon környezetszennyező AI fejlesztések

2024. május 21. - GABOR2

Van itt egy hír miszerint Japánban csak az AI miatt 35-50%-kal kéne több energiát termelni hamarosan.

Mintha a környezetvédelem hirtelen nem lenne olyan fontos.

Közben nem igazán tudnak egy értelmes AI fejlesztést felmutatni. És persze el kell mondani megint: ezek még nem is igazi AI-k, na majd azok vajon mennyit fogyasztanak majd?

Megéri a környezetszennyezési árat? Amiket mostanában mutatnak fel nekünk azok aligha.

"Japán nem bír az AI és a chipgyárak energiaigényével"

"2050-ig 35-50 százalékkal kell fokozni Japán áramtermelését, méghozzá az AI és a chipgyárak növekvő igényei miatt."

Mikkel álltak elő mostanában mint AI fejlesztés? Például ezzel:

"Call center-forradalom: AI alakítja át az ideges telefonálók hangját"

"A SoftBank szerint nehéz a munkája a call centerek dolgozóinak, ezért olyan AI-megoldásokkal segítenének, amelyek az ideges telefonálók hangját egyszerűen átalakítják nyugodt stílusúra."

Ez is alighanem egy olyan fejlesztés volt amiért megkenték a banki alkalmazottat. Mert amúgy magasról lesz@rják a call centeresek lelkivilágát, ha meglátják, hogy ez mennyibe fog nekik fájni és semmi profittermelő része nincs a dolognak. Sőt alighanem ez a szűrés sok hibát okoz majd és sokkal tovább tart majd ügyeket intézni.

Pénzügyileg zsákutca, de hát oké, menjünk tovább, itt van ez:

"Velünk együtt hallgatja majd telefonbeszélgetéseinket a Google MI-je - de csak a mi érdekünkben"

Szóval... ez valami viccnek kell lennie. De nem az, nem április 1 cikk. Szóval... a Google mesterséges intelligenciája lehallgatja a beszélgetésed és ha úgy gondolja, hogy csaló beszél veled egyszerűen közbelép...

Most komolyan... hol a kandikamera... ezt a f@szságot.

"A Google I/O konferenciáján egy olyan fejlesztést jelentett be mobilos operációs rendszeréhez - illetve azon futó szolgáltatáscsomagjához -, ami minden bizonnyal megosztja majd a felhasználókat azzal kapcsolatban, hogy jó dolognak tartják -e. A cég ugyanis azt mondja, hogy Gemini nevű mesterséges intelligenciája a jövőben velünk együtt fogja tudni hallgatni a telefonjainkon folyatott beszélgetéseinket - de szerinte csak azért, hogy többek között így védjen minket a csaló hívásoktól, amiket még folyamatuk közben le tud majd leplezni, illetve minket arra figyelmeztetni."

AI örület van, minden AI-s lesz... de nincs egy, csak egy épkézláb ötlet? A felhő felhasználására emlékezetet a dolog, nem véletlen...

És volt a héten tán még egy ezeknél nem értelmesebb AI fejlesztésről hír, de talán mondhatni szerencsére elvesztettem azt a hírt így nem kell mérgeznie minket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2718410063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2024.05.22. 01:42:36

Az elektromos autók is rengeteg áramot zabálnak majd és persze a kriptopénzek bányászata már most ezt teszi..

Koenigsberger 2024.05.24. 10:11:58

Mert az nem elég, hogy ma is már alapból kijelzik a telefonok, ha valószínűleg kamu hívás jön.

Nem hittem, hogy egyszer ilyet írok le, de itt most konkrétan remélem, hogy legalább az EU előbb-utóbb ugyanúgy letiltatja ezeket az AI-nak nevezett adatszivattyúkat, mint ahogy eszetlenül a hívásrögzítés lehetőségét is letiltották.
süti beállítások módosítása