Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Youtube a vörösvonalon

2024. május 07. - GABOR2

Írtam róla, volt idő, hogy a Youtube nyereséget hozott úgy is, hogy maximum 5 másodpercig kellett reklámot nézned rajta. De aztán elkezdődött a cenzúra és saját bevallásuk szerint is a nekik legtöbb profitot termelő egyéneket kidobták a platformjukról politikai okok miatt. És azóta még sokkal több emberrel tették ezt. És bevallottan veszteséges lett a Youtube.

Akkor indult egy trend, hogy a reklámok elkezdtek egyre átugorhatatlanok, hosszabbak lenni. És szerintem, nálam ez van... egyre többször ugyanaz a reklám, még úgy is, hogy én kikapcsoltam minden személyreszabást, tehát valami általános cuccot kéne kapnom, de van egy-két reklám amit folyton megkapok és némelyikből totál elegem van.

Most megint emelik a reklámidőt... és nálam ezzel el is érték azt a szintet, hogy már nem tolerálom "büntetlenül".

"Még több reklámot fog mutatni a YouTube, mint eddig"

Amúgy nem tudom, hogy észrevetted-e, eddig is finoman hazudott neked a Youtube. Kirakta, pl. hogy 15 másodperc a reklám, de aztán még jött ugye az a kör cucc, ami miatt még tovább tartott a reklám, csak valahogy úgy döntöttek, hogy azt nem úgy mutatják neked mintha reklám idő lenne.

Most amúgy a nagy ötlet az, hogy amikor leállítasz egy videót akkor is reklám indulna el nálad...

De amúgy ha már feljött a téma... Állítólag a cenzúra visszafogóttabb lett, már nem rúgnak ki embereket hipp-hopp. Állíólag azért, mert van alternatíva elég, ami egyre csak nől. Tehát ha kirúgnának valakit akkor csak azt érnék el, hogy emberek elmennek tőlük és az alternatív platformok növelik a felhasználóik számát.

Nálam a reklámok száma, az egyre hosszabb átugorhatatlan másodpercek elérték azt a szintet, hogy visszafogja a Youtube "fogyasztásomat". Egyre inkább célzott, nem pedig "felfedezés". És egyre többet nézek alternatívákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1518398777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.05.07. 20:16:12

Szűrő...
Szűrő!
Szűrő.

lomposloncsos 2024.05.08. 01:11:21

Nálam Firefoxon ublock, Ghostery és Fadblock van fenn, ez utóbbi átugrálja a reklámokat, kb. semmit sem látok belőlük, néha egy pillanatra bevág, de el s tűnik.

Koenigsberger 2024.05.08. 05:36:05

Tényleg, a Ghosteryt el is felejtettem, mikor új gépre költöztem. Köszi a tippeket.

A Vivaldiban alapból van adblock, de azt csinálja a YT, hogy x mp-ig felugró üzenetben okosít, hogy ez milyen csúnya dolog.

A letilthatatlan reklámok ellen néha most is működik, hogy (nem bejelentkezve) frissíteni kell az oldalt.

Telón meg csakis a Revanced. A sima YT már hosszú évek óta hulladék.

gigabursch 2024.05.08. 07:47:51

@Koenigsberger:
Köszönöm a Revanced tippet!

VicThor 2024.05.09. 07:16:11

Milyen alternatívákat?

GABOR2 2024.05.15. 13:47:25

A Youtubenak el kell gondolkoznia majd, ha mindenki ki akarja kerülni a baromi hosszú és gyakran ismétlődő reklámjait, hogy valamit rosszul csinál. Egyenlő tiltani próbál, de aligha fog tartós sikert hozni ez. Hamarosan én is lehet használok majd szűrőt. Van más út is a reklám nélküliségre, de az nem túl felhasználóbarát.

gigabursch 2024.05.16. 08:59:19

@GABOR2:
Azért azt a más utat leírhatod és/vagy belinkelheted.

GABOR2 2024.05.16. 17:13:34

@gigabursch: Az csak tartalomgyártoknak járható út...
süti beállítások módosítása