Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Coca-Cola az AI-t és felhőt választja... még ők se tudják mire lesz jó

2024. május 07. - GABOR2

Ez annyira aranyos... ha nem lennének ezek a nagy cégek amik csak azért megveszik a felhőt, vagy mostmár inkább AI-t, hogy mutassák milyen menők, akkor fel kopna a felhős cégek álla.

Ami viszont még aranyosabb, hogy kiderül az ezt bejelentő cikkből, hogy igazából lényegében fogalmuk sincs, hogy mire lesz ez jó nekik.

"A Coca-Cola következő nagy újítása az AI"

"1,1 milliárd dolláros üzletet kötött a Coca-Cola és a Microsoft, hogy előbbi használja majd a redmondi felhőt és AI-t."

Ugye a Microsoftnál "az AI a felhőben lakik". Egy nagy vállalat megengedheti magának, hogy csak úgy kidob 1,1 milliárd dollárt úgy, hogy nem tudja mire lesz jó ez az egész:

"A Coca-Cola teszteli továbbá a Copilot-megoldásokat, hogy miként fokozhatják a produktivitást."

Teszteli... elég drága teszt. Talán előtte kellett volna rájönni mire lenne nekik ez jó és hogy egyáltalán jó-e valamire. Szerintem semmire se lesz jó.

Lesz chatbot is... és "más AI szolgáltatások".

"az ügyfelek ezekkel chatbotokat és más AI-szolgáltatásokat építhetnek"

Szóval ezeknek nem is termelnek, hanem ügyfelekkel foglalkoznak és ott van még a Copilot ami semmivel se fogja növelni a profitot... hogy lehet csak így kidobni az ablakon 1,1 milliárdot?

Amúgy van egy kis visszatekintés a múltra, amikor még nem volt AI, csak felhő:

"A cég egyébként már 2020-ban is aláírt egy 5 éves, 250 millió dolláros szerződést, hogy a Microsoft felhőjét és üzleti szoftverét használja."

Most, hogy ott van a nevében, hogy felhő, 250 millióról felment az ár, 1,1 milliárdra. Semmi igazán hasznos új dolog nincs, csak a név változott és több mint 400%-os árnövekedés. Szép...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7818398759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koenigsberger 2024.05.08. 05:59:25

Igen, ez pont olyan marketing/sales, mint amikor Nevenincs Senki egyetlen könyvet írt, és az „bestseller”. Vagy az összes Gipsz Jakab „coach”-nak nevezi magát. És persze minden ilyen alak által indított tanfolyam azonnal „mastermind” titulus alatt fut.

GABOR2 2024.05.15. 13:48:42

@Koenigsberger: Szerintem ezen nagy cégek embereit megkenik a felhős cégek... Afrikában tömegesen ez történt, derült ki nemrég. Csak ott kormányokat vettek meg.
süti beállítások módosítása