Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történetek- Update!

2023. december 11. - GABOR2

Van pár kultúrháborús story amiről szeretnék nektek mesélni.

Idén a Disney rengeteg pénzt vesztett és felállított tán több negatív rekordot is. Pl. sohase vesztettek annyi pénzt egy filmen mint az egyik idei Disney filmen.

Ezek a pénzügyi bukások azért történtek meg, mert a filmek "woke"-ok voltak, vagyis nem egy jó történet elmesélése volt a cél, hanem ideológiai üzenet átadása. "Oktatás", agymosás.

És most az az érdekes story, hogy a Diseny vezetője megüzente a befektetőknek, hogy igen, ez emaitt van és jövőben is számítson mindenki arra, aki be akar fektetni a Disneynél, hogy pénzt fog veszíteni, mert őket jobban érdekli már az "üzenet átadaása", mint hogy pénzt csináljanak.

És az a bajom ezzel, hogy még most is, amerikai kommentátorok úgy tesznek mintha ez lehetséges lenne. Mintha el kellene hinnünk, hogy a farok csóválja a kutyát. Mondják, hogy jaj, majd a részvényesek ezek után majd odacsapnak, hogy a Disney nem termel nekik pénzt.

Csakhogy ne legyünk már ennyire naívak... A woke-ság már évek óta megy és ne legyenek kétségeink... a fő részvényesek akarják ezt. Ők nevezik ki a vezetőket, ők mondják, meg, hogy mi legyen a cél. Az nem lehet, hogy az általuk kinevezett igazgató egyszercsak azt mondja, hogy innentől ő határozza meg mi legyen, a fő részvényesek ellenében. Egyszerűen... azonnal kirúghatják. De az amerikai kommentátorok még mindig úgy tesznek, mintha lenne egy ilyen ellentét és bizony a részvényeseknek a célja a még több pénz szerzése és nem a woke-ság terjesztése.

"Disney’s financial statements prove company became 'too woke,' will shake up corporate America: expert"

"House of Mouse acknowledged that its focus on cultural and social issues impacted profits"

"We saw an astonishing revelation from Disney, an admission that they've basically become too woke, and they know it," Hild told FOX News Digital. "

"Disney just admitted in their recent 10-K that they have become disconnected from their consumers' viewing desires and habits. And they specifically noted some of the cultural distinctions between the movies that they've been making, including all this woke imagery, woke themes, and woke politics and their consumers who seem to be tired of all this and are no longer going to see their movies that are increasingly bombs at the box office," Hild said. "

The 10-K stated, "We face risks relating to misalignment with public and consumer tastes and preferences for entertainment, travel and consumer products, which impact demand for our entertainment offerings and products and the profitability of any of our businesses." 

 

Update: A blog.hu mentési rendszere csődött mondott és a cikknek több mint a fele elveszett... Most probálom valamennyire pótolni.

A másik story Elon Muskké volt. Sokkal rövidebben...

A lényeg, hogy a Twitter haldoklik, mert sok nagy cég nem hajlandó ott többé hirdetni.

Musk szeretné ha a Twitteren sokkal nagyobb lenne a véleménynyilvánítási szabadság mint korábban. Ugyanis a balosok töröltek sok jobbost korábban. Először az extrémeket, aztán igazából mindenki más célpont lehetett. Musk többeket visszaengedett és ez nem tetszik a hirdetőknek. Musk nem szeg meg semmi szabályt, sőt az amerikai alkotmány szellemében cselekszik, de a hirdetőknek ez nem felel meg.

És most volt egy interjú -ami elég viccesre sikeredett- amiben a riporter probálta Muskot rávezetni, hogy ő a "rossz" a történetben és a hirdetők a "jók". Musk viszont elküldte a hirdetőket a f@szba és emiatt lefagyott közönség és a műsorvezető is. Nézd meg az eredeti videót, nagyon vicces ha tudsz angolul, a legjobb részről adok egy linket; magyar beszámolót láttam az esetről videót viszont nem:

https://www.youtube.com/watch?v=U_M_uvDChJQ

Musk kijelenti, hogy nem engedi, hogy pénzzel zsarolják és hogy tudja, hogy a Twitter úton van a csőd felé, de ha ez majd megtörténik a "Föld" majd látni fogja mi történt és majd ítéletet hoz. Ugyanis ő úgy véli, hogy ezek a cégek akik megvonják a hirdetésüket a cégtől megölik azt és ezzel a szabad véleménynyilvánítás ellenségei.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2118279029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2023.12.12. 00:56:35

Fontos: A blog.hu mentési rendszere csődött mondott és a cikknek több mint a fele elveszett... Pótoltam, bár nyilván, nem ugyanaz...

Deansdale 2023.12.12. 13:52:16

A twitter sosem volt nyereséges, de mivel Musk ezt eleve tudta és milliárdjai vannak bőven, szerintem annyira nem vágja földhöz a dolog. Amúgy a woke cégek helyett jöttek jobbosak, kifejezett kampány volt, hogy pótolják az elvesztett woke reklámbevételt, de nem tudom végülis sikerült-e.

GABOR2 2023.12.12. 16:53:30

@Deansdale: Ahogy a teljes interjúban is mondják, Elon nagyon sokáig tudná még működtetni a céget. Igazából olyan pár tízmillió dollár/évről van szó... Elon simán tudná fedezni éveken át, sőt más dolgai teljesen tudnák fedezni a veszteséget. Csak most itt azt mondja, hogy nem fogja megtenni, hagyni fogja csődbemenni. Bár akkor el kellene fogadnia, hogy az egész ügy több tízmilliárd dollár elvesztésével járt, mert annyiért vette meg a céget. - Jobbos hirdetők... sok kicsi sokra megy alapon talán kipótolhatják.

Madarász Henrik 2023.12.14. 05:27:47

Sajnos igazad van, a woke mocskot a cégek alkalmazottai és a vezetői nem maguktól kezdték el tolni, ez a tulajdonosaik döntése volt, ha akarnák bármikor kirúghatnák az ilyen vezetőket és az új vezetők hamar kirugdosnák a legerőszakosabb aktivistákat, a többi meg befogná utána a pofáját.
süti beállítások módosítása