Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhő "cserbenhagyta" a bankokat, pénzt veszítenek rajta és nem biztonságos

2023. november 27. - GABOR2

Ugye-ugye a felhősök mindenkinek megigérték, hogy mekkorát ugrik majd a profit, ha áttérnek rá; sok bank megtette és a valóság még az ő esetükben is... lesújtó.

Pedig elvileg azt hinnéd, hogy a tökéletes páros. A bank mint nagy vérszívó rajta van a lakosságon, teli pénzzel és ezen a nagy vérszívón ott van a felhő mint kisebb vérszívó. De elvileg nem kéne legyen ebből bajuk, mert a nagy vérszívó közel limit nélkül szívja a vért, meg tudja engedni magának, hogy veszítsen valamennyit.

És még ez az elvileg álompáros se működik jól.

"Sokat veszítenek az EU-s bankok a gyenge IT-szolgáltatások miatt"

Mik derültek most ki?

- a felhőszolgáltatók szolgáltatási minősége nagyon rossz. Sokkal kevesebbet teljesítenek mint amit ígérnek. Pedig egy banknál tényleg nem kéne, hogy a pénz gondot jelentsen.

- a bankok a felhő miatt sok millió eurót vesztettek.

- a bankok biztonságossága sokkal rosszabb a felhőben mint ahogy gondolták eredetileg

"Nagy divat az IT-s outsourcing, de a gyenge szolgáltatások miatt az EU-s bankok rengeteg pénzt veszítenek."

"Az Európai Központi Bank tájékoztatása szerint eurómilliókat veszítenek az EU-s bankok azért, mert a technológiai partnereik cserben hagyják őket."

"Az EKB igyekezett tesztelni, hogy a bankok mennyire felkészültek a kibertámadások ellen, mi a helyzet az öregedő rendszerekkel, illetve a partnerek teljesítik-e azt, amit ígértek. Utóbbi kapcsán arra jutottak, hogy sokszor nem, és ez tavaly 148 millió euróba került a bankoknak, ami 360 százalékkal több ilyen jellegű veszteség, mint egy évvel korábban. Mindez a gyenge minőségű vagy épp elérhetetlen, kiszervezett szolgáltatásoknak köszönhető."

"...a kiszervezések során általában nem teljesítik az IT-biztonsági követelményeket, pedig egyre több mindent visznek a felhőbe."

"Az EKB szerint alapvető, súlyos és a vártnál nagyobb hiányosságok vannak a bankoknál kiberbiztonság terén."

"Azonnali és konkrét lépéseket sürgetnek, célirányzott javaslatokkal segítik a bankokat."

Javaslat: kukába a felhővel. Minden csak rosszabb lett miatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3018268649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása