Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ha mellélősz mint techcég a "viziód" miatt, az nagyon drága lehet

2023. augusztus 02. - GABOR2

A nagy techcégek egy ideje nagyon "viziókban" gondolkoznak.

Ezek a nagyon forradalminak beállított figurák ( vezetők ) és elképzeléseik viszont igazából arról szólnak, hogy szeretnék elérni, hogy valahogy rácsatlakozzanak valami hatalmas, végtelen pénzfolyamra, ami önti nekik... a kis parazitáknak a pénzt, mégha igazából nem csinálnak semmit... semmi új termék, a meglevőt tartják fent.

Reklámok elhelyezése kikerülhetetlen helyekre, felhő, fizetési rendszerek...

De van aki másban gondolkodott. Zuckerberg azt akarta, hogy az ő kis nagyon bénán kinéző "meta-világán" át intézzük a dolgainkat, és persze ő ezért lecsippentett volna pár milliárd dollárt.

De valahogy senki se akar 20+ évet visszautazni az időben és akkori grafikai viszonyok között "élni", ráadásul nagyon drágán.

Viszont!!! A viziós vezetők híresek arról, hogy nem érdekli őket, hogy nem érdekli a "megoldásuk" az embereket és öntik bele továbbra is a pénzt. Zuckerberg annyiban különleges tán, hogy ellentétben mondjuk a felhősökkel, akik felbérlik a médiát és non-stop lökik a "ha nem váltasz felhőre vállalkozás, akkor tekintsd magad halottnak" cikkeket, a Meta-sok nem erőszakosak.

"Eddig óriási bukás a metaverzum, de tovább öntik a pénzt a feneketlen kútba" 

"Nincs még egy olyan cég, amelyik annyira belehitt volna a metaverzumba, mint a korábbi Facebook, amelyik két éve még a nevét is megváltoztatta Metára, csak hogy még egyértelműbb legyen: Mark Zuckerberg szerelemprojektjére a világ pénzét el fogják költeni. Most 40 milliárd dollárnál, vagyis 14 ezermilliárd forintnál tartanak"

Ez az "ingyenélés" továbbra is igazán csak a Google-nek jött össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7618184757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.08.02. 21:35:10

S közben folyamatosan igyekszenek a 'trendi' létszámot apasztani...

Koenigsberger 2023.08.05. 13:26:05

Az egyik legnagyobb posztmodern mítosz, hogy az ún. „zsenik", mint Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Elon Musk csak úgy „befutnak" egy-egy garázsprojekttel.

GABOR2 2023.08.11. 20:46:07

@Koenigsberger: Még ha be is futottak, sok-sok ötletük lett zsákutca. De persze ezen felül Musk persze kapta a rengeteg állami támogatást, Zuckerbergről tudjuk, hogy tán az ötletet eleve elcsorta...

A víziós emberkék viszont eleve már a készbe, a jóba ülnek bele és a valóság visszajelzéseitől függetlenül égetik a pénzt...
süti beállítások módosítása