Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Amerika titkos pénzügyi fegyvere Kína ellen + Kína nincs jó bőrben

2023. augusztus 02. - GABOR2

Évekkel ezelőtt már megírtam, hogy Kínában kezdenek már az alapoknál nagyon rosszul menni a dolgok. A magyar sajtó pont akkor kezdte észrevenni, hogy Kína nem csak gagyi termékekkel azonos, sőt átváltott arra, hogy ők lesznek a jövő szuperhatalma + a kormány is elkezdett nagyban üzletelni velük... pont amikor már késő volt és minden nagyon megváltozott és Kína kilátásai nagyon rosszak lettek már.

Aztán évekig kellett várni, hogy a magyar sajtó kezdje észrevenni a dolgot, igazából még sok szakembernek mondott valaki ma is úgy beszél Kínáról, mint ami minden gond nélkül menetel a csúcsra. Pedig már Kína is úszik az adósságban, sokkal több az adóssága mint a tartalékai.

És a mainstream sajtó is kezdi észrevenni, hogy valami nem oké:

"Figyelmeztet a közgazdász: A szakadék széléről kell visszahúzni Kínát"

"Eswar Prasad, a Cornell Egyetem közgazdászprofesszora szerint a kínai hatóságoknak határozott politikai lépéseket kell tenniük, hogy a gazdaságot visszahúzzák a szakadék széléről. Hozzátette, Peking nem akarja azt a jelzést küldeni, hogy pániküzemmódban van, mivel a döntéshozók bizalmat akarnak mutatni, hogy képesek kezelni a gazdasági helyzetet."

Most meg belengettek valamit, hogy az USA ezt is tudja használni Kína ellen akár... 

A történet röviden az, hogy a kommunisták előtt levő kormányzat felvett hitelt az USA-tól még az 1940-es években. A kommunisták megdöntötték azt a kormányt, de a nemzetközi szokásjog, vagy állítólag annál több is szerint az előző kormány által felvett hitel attól még terheli őket. Sőt ezt tán a kommunista kormány annó el is ismerte. De elfeledkezdtek róla.

Most újra emlékeznek rá és lám ha most nézzük akkor Kína valahány trillió dollárral tartozna az USA-nak.

Felhozzák azt, hogy ilyen létezik pl. a Szovjetuniónak nyújtott támogatásért 2006-ig kellett fizetni.

Vagy például Nagy-Británnia egy 1720-ban felvett tartozását 2015-ben fizette ki.

"That Debt From 1720? Britain’s Payment Is Coming"

Wow, itt egyes csoportok tán mesterségesen csinálnak egy-egy kis háborút, aztán évszázadokig nyutnak jövedelemhez... Egy megoldás, hogy jöjjön a pénz dögivel, sok-sok éven át a semmiért...

"China is in default on a trillion dollars in debt to US bondholders. Will the US force repayment?"

Az is kiderül a cikkből, hogy az USA jelenleg állítólag napi 95 millió dollár kamatot fizet Kínának és hogy ez egyre inkább nem tetszik az USA-nak és arra gondolnak, hogy újra emlékezni kéne erre a tartozásra és rögtön nagyon más lenne a kép.

Minő meglepő, Kína viszont nem szeretné, ha a "semmiből" hirtelen elveszítene több mint egy trillió dollárt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8618184707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.08.02. 15:25:33

Hülyék lennének a kínaiak, ha fizetnének. Ehhez meg kellene dönteni az ottani rendszert.

GABOR2 2023.08.02. 15:50:21

@Madarász Henrik: Ha fizetnének az megdöntené a rendszert...

gigabursch 2023.08.02. 17:22:03

Ez érdekes.

De hogy lássuk az AEÁ államadósságát 2010-ből, ami azóta állítólag háromszorosa lett:
m.kuruc.info/r/6/82928/

GABOR2 2023.08.02. 17:39:57

@gigabursch: A mai pénzügyi rendszer kialakítója, központja, irányítója az USA. Ő meg tud tenni dolgokat amiket mások nem. Többet meg tud magának engedni. Matolcsy a könyvében annó ( Amerikai Birodalom ) simán azt írja, hogy az USA a végtelenségig elmehet az adósságfelhalmozásban, nem számít.

Szerintem majd fog. De gondolom majd valami terv van egy resetre vagy valami... Mert kéne lennie.
süti beállítások módosítása