Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Készülhetünk a szétkapcsolt világra Európában, felhősöknek szívás a köbön

2022. szeptember 30. - GABOR2

Találtam egy cikket arról, hogy Európa készülhet arra, hogy nagy eséllyel, hamarosan a telekommunikációs rendszerei ki fognak hagyni, nem lesz telefon, nem lesz internet.

"Europe braces for mobile network blackouts"

"Once unthinkable, mobile phones could go dark around Europe this winter if power cuts or energy rationing knocks out parts of the mobile networks across the region."

Ajánlom olvasd el a cikket, sajnos védve van másolásra. A lényeg viszont: ez is lesz, nagy kiesések a telekommunikációban.

A "zseniális" európai vezetőink teljesen tönkretesznek minket.

Az amúgyis várhatóan brutálisan rossz gazdasági helyzethez hozzájöhet most azoknak akik felhőre fogadtak, hogy a 16 fokra fűtött irodáikban csak ülhetnek, hisz nem lesz felhő se.

Az embereknek hozzá kell szokniuk, hogy nem lesznek mindig online... azt hiszem az offline is működőniképes szoftverek inkább lesznek keresettebbek mint a felhő... és ez egy örök élmény lesz sok vezetőnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6917943828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.09.30. 18:53:52

Beborult az ég a felhők felett?

Madarász Henrik 2022.09.30. 22:05:11

Igazából ez még nem olyan nagy szám ahhoz képest hogy a demokrácia országa most robbantotta fel az utolsó nyugatra vezető orosz gázvezetéket és le is állhat a német ipar télen gáz és áram hiányában.

btprg 2022.10.06. 10:50:08

Én nem hiszek az ilyen nagy apokaliptikus jóslatokban. Minden hónapra jósolnak világvégét, hatalmas összeomlásokat, elfogyó olajat, gázt, aztán valahogy mégis mindig kiderül hogy nem eszik olyan forrón a kását. Aztán ha egyszer mégis lesz valami, akkor meg jöhet a "mi megmondtuk", igaz hogy 283 másik esetben is megmondták de nem lett semmi és utána csak sunnyogtak... :)

Nem fogok állandóan rettegni, nincs értelme, úgyse tudok csinálni semmit, és nem is az én problémám lesz a legnagyobb, ha mégis lenne valami.

GABOR2 2022.10.06. 16:14:53

@btprg: Igazából ez nagyrészt megint maguknak csinált probléma lenne, mert a belinkelt cikk is írja, hogy ennek az oka nagyrészt az lenne, hogy Franciaországban épp most csinálnának tömegesen atomerőmű karbantartásokat. Ez is érdekes, hogy pont most kell azokat is és nem is halasztható; egyszerre több atomerőmű termelése állna le, vagy csökkenne.
süti beállítások módosítása