Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A jövő a felhővel, már ma... ( a felhő büntet )

2022. június 01. - GABOR2

Itt egy újabb eset ami mutatja, hogy milyen is lenne a jövő ha megtörténne a felhős cégek álmai.

Ezt a jövőt már felvázoltam akkor amikor elemeztem azt, amit mondott Orbán Viktornak annó az amerikai nagykövet az 5G-vel kapcsolatban.

A lényeg, hogy szeretnék elérni, hogy szünjön meg minden helyi rendszer és menjen a felhőbe, köztük cégek termelési rendszerei is. Aztán szépen majd ha ez meglesz... sőt mivel már most türelmetlenek előbb... elbírálják, hogy az adott cég, sőt tán a jövőben az ország, amiben a cég működik milyen. Ha nem tetszik nekik a politikájuk... szépen kihúzzák alóluk a talajt... vagy hát... felhőt.

Itt a legújabb eset...

A Salesforce nevű felhős cég, akinek a logójában is felhőcske szerepel, már nem csak zaklatja a világot, hogy irány a felhő, vagy apokalipszis lesz. Ők már... kidobálják az ügyfeleiket. Politikai alapon.

A Project Veritas most adta közre, hogy az amerikai "National Rifle Association"-t akarják kidobni a felhőjükből és hogy ezt "több ezer munkatárs" is akarja, meg persze egy szenior igazgató aki ezt követeli egy levelében.

Persze gyönyörű a látszólagos cél... a véget akarnak vetni az elképzelhetetlen erőszaknak amit a fegyverek okoznak. Ezzel egyébként az USA alkotmányát tekintik olyannak mint ami "problematikus"...

... kidobnának akár akkor is, ha az alkotmányod szerinti jogodat akarod gyakorolni.

Szeretnéd ilyen "biztos alapokon" nyugvó cégnél tartani a céges adataidat?

Meg gondolj bele... mondjuk az jönne ki, hogy de mégis maradhatnak... Akkor is ott van az a bizonyos "több ezer" aktivista munkatárs, akik kezelik az adataidat és nagyon elhivatottaknak érzik magukat... talán "történhet majd valami" az adataiddal.

Meg persze a felhő amúgy is problémás ezer másik ok miatt... amivel ez a blog foglalkozik.

Amúgy ha azt hinnéd, hogy ez a bánásmód a jövő, a cikk elárulja, hogy bizony a Salesforce már korábban is kidobott felhőből szervezeteket, akik voltak olyan... nem okosak, hogy bíztak bennük. Politikai alapon.

És amúgy ez lenne a jövő... amikor a felhő túl erős, elkezdenek szépen diktálni... és a követelés lista esztelen és végtelen lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6917845763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.06.01. 20:41:00

Az a cég is hülye, aki a végleges adatait felhőben tartja (szerkeszthető módon)
A felhő a csapatos, ill a sikhelyszines munkához való, nem az életünk ott tartásához.
Vagyis azért a kétlépcsős azonosítás akinek nem megy, az ne erőlködjön.
De legalább legyen hetente egy külső háttértáras, biztonsági mentés.

KalmanBlog 2022.06.01. 22:44:36

Hehe, előbb utóbb mindenki megtanulja, hogy a 3rd party felhő egy trójai faló.

Ajánlom figyelmedbe az előző heti BL döntőt! m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2022/05/28/video-botrany-es-kaosz-a-bl-donto-elott-szurkolok-probaltak-meg-bemaszni-jeggyel-es-anelkul-a-stadionba/

Autóztam és a rádióban hallgattam egy beszélgetést, hogy valószínűleg rendszer hiba miatt érvénytelennek vette egy csomó ember jegyét a beléptető rendszer. Annyira, hogy egy játékos családját sem engedték be :-) Pedig nekik nyilván érvényes jegyük volt, nem hiszem hogy egy BL döntős focista családjának trükköznie kellene a jegyárak miatt.

Aztán a helyi diversz erők elloptak egy rakás telefont rajta a jegyekkel. (Ugye a jegy lényegében egy QR kód, amit manapság már nem nyomtatnak ki az emberek, csak a telefonjukon hurcolják.)

A diverszek másik része pedig a káoszt kihasználva elkezdett bemászni egy kevésbé védett helyen a stadionba.

Állítólag online jegyüzérek is voltak akik trükköztek a jegyekkel, ugyanazt a QR kódot többnek is eladták, és csak az első jutott be. Így jópár jóhiszemű fizető vendég is kinn ragadt az utcán. Ez mutatja egyébként, hogy a QR kódos módszerrel a jegy átruházhatósága nem oldható meg biztonságosan. Mondjuk ha nem volnának jegyüzérek az nem is volna baj, de az viszont normális hogy valaki eladja a jegyét mert mégsem ér rá aznap.

Aztán a kinnrekedt emberek miatt káosz keletkezett az utcán a stadion körül és jöttek a rendőrök, akik gigabunkók voltak a jeggyel rendelkező tisztességes emberekkel is.

(Mindezt csak emlékezetből írom a rádióműsor alapján, nem biztos, hogy így volt.)

Szóval jó nagy blama volt az egész, és a káoszba belejátszott az online rendszerek hibája, az onlájn csalás és a diverzitás is. Teljesen ontopik számodra. Tényleg a modernség állatorvosi lova volt az eset. Jót szórakoztam a rádióműsoron.
süti beállítások módosítása