Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Zuckerberg félrevezető megtámadása

2021. október 19. - GABOR2

Zuckerberg nagyon támadás alatt van.

Ugye, szerintem arról van szó, hogy Zuckerberg a cégét még mindig elsősorban minél több pénzszerzésre akarja használni, míg elit "társai" a kultúrháború ( pl. cenzúra ) oltárán súlyos összegeket hajlandók áldozni és azt akarják, hogy Zuckerberg is tegye ezt... sőt talán inkább, hogy tünjön a fenébe és olyan valaki legyen a legfőbb, új vezető aki a Facebookot is totál kultúrháborús állapotokra állítja be.

Jött ugye ez a szivárogtató, akiről rengeteg hősies beállítású fénykép készült, feszült komoly nézésével és ellentétben más, valóban káros dolgokra rámutató szivárogtatókkal kapásból nagy figyelmet kapott mindenfele.

Viszont ott van még ez a választási irodák lefizetése dolog is.

Miről lehet szó? Azt láttam, hogy sokaknak feltünt, hogy valalmi nincs rendben ezzel a szivárogtatóval kapcsolatban, de azt hallotam, hogy azt gondolják ez a nő igazából Zuckerbergnek dolgozik. Szerintem nem.

Szerintem ezt a nőt inkább a Zuckerberggel elégedetlen elit kifizette, hogy tegye ezt, hogy ártson Zuckerbergnek.

Miről is panaszkodott ez a nő? Ugye ezek a szivárogtatások általában arról szólnak, hogy jaj, a techcégek elrabolják a szólásszabadságot, a privát adataidat... ennek a nőnek viszont pont ellenkezőjével van baja.

Az volt a baja, hogy a Facebook nem cenzúráz még sokkal jobban. Meg hogy a választás alatt bevezetett elnyomó intézkedések csak ideiglenesek voltak így... "terjedhet a gyűlölet és a félrevezető információ".

Vagyis azt akarta mint a többi elit... legyen a Facebook még inkább cenzúrázott.

A másik nagy baja, ami vonzotta a figyelmet, hogy állítólag elhallgatta Zuckerberg, hogy az Instagram rombolólag hat a gyerekek lelkivilágára... Node mi is ez konkrétan? Nos... úgy hat rombolólag, hogy a fiatalok... figyelem... látnak más embereket, akiknek jobb az élete látszólag, vagy szebbek, okosabbak, jobbak valamiben és... ez kellemetlen érzést vált ki belőlük. Ez a nagy "bűne" Zuckerbergnek a gyerekek ellen a szivárogtató szerint. Zuckerberg megfosztja őket attól hogy azt higgyék, hogy ők a legjobbak mindenben és ez... rossz érzéseket vált ki. A végén még... azt hihetnék, hogy tenniük kéne valamit, hogy valóban jobbak legyenek. Fúj.

"A Facebook Mély Torokja vállalta személyazonosságát"

Szóval Zuckerberg minél több pénzt akar, ez pedig kevesebb cenzúrát jelent mint amit a "többiek" akarnak:

"A bejelentés lényege, hogy a cégnél mindent felülírt a profit maximalizálása, így a hamis információk szűrése – amiért Haugen felelt – háttérbe szorultak. A korábbi vezető azt állítja, hogy bár törvényi kötelességük lett volna a szűrés, az olvasottság érdekében ezt sutba dobták, és arra törekedtek, hogy minél több olvasót szerezzenek – függetlenül attól, hogy a tartalmak hamisak, vagy igazak, az volt a fontos, hogy dőljön a pénz."

"Történetének legkínosabb leállásán esett át a Facebook, amelyről kiderült, hogy nem csak megtűri, de ösztönzi is az álhírek terjesztését, ha ez több interakciót, és így több profitot hoz"

"a különböző algoritmusok akár még a gyűlöletbeszédet is felerősítik és terjesztik a felhasználóknak, mindez pedig egyértelműen negatív hatással van az emberek biztonságára és a társadalomra."

Szóval az, hogy nem cenzúrázza a Facebook őket azt jelenti, hogy: " a felhasználóira magasról tesz a közösségi óriás, ha egy kis extraprofitot lehet bezsebelni." Legalábbis szerinte.

Vagyis mondom ugyanaz volt, amivel már b@sztattták régóta Zuckerberget: Cenzúrázzál már jobban!!!

Aztán itt van, hogy az Instagram rosszat tesz a fiatalok érzéséseinek... mert látják, hogy vannak más emberek, akik valamiben jobbak:

"Az egyik cikk szerint az Instagram felhasználói közül nagyon sokan vannak, akik igen negatívan ítélik meg önmagukat – ők pedig általában hírességek követői."

"A szenátorok és a WSJ szerint a Facebook tudta, hogy az Instagram káros a fiatalok mentális egészségére. Ezt bizonyítja egy kutatás, amelyben a Facebook 100 ezer embert kérdezett meg 9 országban, tavaly március és április között, közösségi, társadalmi összehasonlítás témában."

"Társadalmi összehasonlításban szenvedés".

" negatív önképtől vagy negatív társadalmi összehasonlítástól szenvedők zöme általában celebek tartalmait látja a platformon."

Vagyis... nem tudom... a megoldás, hogy ezután csak szerencsétleneket láthassunk, cenzúrázzuk a sikeres és boldog ( vagy inkább csak annak látszó ) emberek fotóit, videóit?

Most komolyan... ezen van a nagy kiakadás? Szánalmas.

"Celebek, Instagram: rossz hatással vannak az emberekre a Facebook szerint"

Van egy olyan érzésem, hogy a gyerekeket azért vetették be Zuckerberg ellen, hogy mostmár a konzervatív oldal is essék neki, mert a baloldali "puha" módszerek nem használtak.

Ez egy szánalmas történet, szánalmas folytatással:

"A Facebook globális ügyekért felelős alelnöke, Nick Clegg vasárnap a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy vállalat kész arra, hogy alkalmazásaiban – elsősorban az Instagramon – bevezessen bizonyos új intézkedéseket, hogy a fiatalokat megóvják a lelki egészségüket érintő káros tartalmaktól."

"a közösségi oldalon megjelenő anyagok tartalmát, köztük azokat is, melyek hatása kifejezetten veszedelmes a legfiatalabbak számára."

Az egyik leginkább elterjedt "plori" szokás, hogy nézegetik a celebek életét... hirtelen "kifejezetten veszedelmes" szokás lett.

Megoldás, a még több control:

" Elmondása alapján az fog történni, hogy egyrészt monitorozzák a tinédzserek tevékenységét, és ha azt tapasztalja a rendszer, hogy a fiatal rendszeresen és ismétlődően olyan tartalmakat néz, mely számára „nem kedvezőek”, akkor igyekeznek valamilyen módon rábírni őt, hogy keressen más tartalmat. "

"olyan tartalmakat néz, mely számára „nem kedvezőek”- Van egy olyan érzésem, hogy ez a kategória ki fog bővülni a jövőben.

Meg persze még több kontroll:

"Közösségi médiát szabályozó hatóságra lehet szükség"

Ami pedig ezt a választási lefizetési story-t illeti... simán el tudom képzelni, hogy Zuckerberg minden oldalnak meg akart felelni, szóval beleegyezett, hogy fizet a Demokraták javára, hogy hagyják békén... de pont ezzel szivatják most.

Ennek a storynak mindenesetre nem jártam annyira a mélyére, talán valami olyan is van ha jól emlékszem, hogy valami kiderült a erről a szivárogtató nőről, hogy tán van egy cenzúrára szakosodott cége... nem tudom, nem tegnap volt; szóval van értelme még jobban utánnanézni a storynak... de nem a mainstreamben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8516727924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick2 2021.10.20. 12:41:15

Kíváncsi lennék, vajon nem hasonló a cél, mint a Youtube esetében.
grafomanpali.blog.hu/2020/12/13/bye_bye_youtube

Visszataszító adathalászat nem lehet az ügy mögött?

Egyébként engem felháborít, hogy az olyan nagy techcégek, mint a Google és a Facebook, végeznek adathalászatot és cenzúrázást. Botrány!

Közben beleolvastam az IT Cafe fórumaiba. Szomorúan látom, hogy vannak, akiknek tetszik az Instagram és a Facebook cenzúrázásának ötlete.

GABOR2 2021.10.27. 18:30:32

Nem is tudtam, hogy Deansdale Youtube-ozott.

Szerintem itt most más a téma mint az adathalászat, itt az a cél, hogy cenzúrázzák az embereket még jobban.
süti beállítások módosítása