Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nincs menekvés... ( koronavírus )

2021. április 01. - GABOR2

Pár dolgot még a koronavírusról...

Megint volt egy "politikus oltás", ami azért történik, hogy elhitessék, hogy ők is ugyanúgy beállnak a sorba mint te... De már érdekes módon megint nem sikerült a célt elérni:

"Elszúrták a francia miniszterelnök beoltását"

"A miniszterelnök beoltásáról minden híradó beszámolt. Dr. Dominique Dervieux nyugalmazott orvos a felvételek láttán arra hívta fel a figyelmet, hogy a nővér az elnöknek nem megfelelően fecskendezte be a vakcinát."

"A nyugdíjas orvos állítását a nizzai oltóközpont vezető főorvosa, dr. Pierre Marty is megerősítette. Őt egyenesen sokkolták a látottak."

Már csináltam egy kommentár nélkült a hazai friss adatokról, de még azonkívül is volt itt még pl. az infót csak később közölték:

"Koronavírus Magyarországon: példátlan csúszással tették közzé a friss adatokat"

"biztató, hogy tegnap is csökkenés volt az esetszámokban, és a mai szám is alacsonyabb, mint a múlt hét keddi esetszám."

"A kórházi adatok kapcsán azt is fontos megjegyezni, hogy ezek arra is utalhatnak, hogy az állami intézmények elérték a kapacitásuk felső határát (sőt, számításaink szerint már rég túl is vannak azon), így már nem bírnak felvenni olyan ütemben betegeket a Covid- és intenzív osztályokra, mint eddig. "

Ez azért durva... ha lenne valami igazából durva járvány, nem ilyen nulla egész szinte semmi százalékos, akkor mi lenne itt? Ennyire le lett építve az egészségügy, hogy fizessük a kamatokat...

Mindegy... szóval a számok bezuhantak... örülhetünk? Nem:

"Müller Cecília: ne tévesszen meg senkit az új fertőzéses adat, még mindig erősödik a harmadik hullám "

Azért se örülhetünk, mert... megint valami furcsaság van az adatok közlésénél... reggel még más volt:

"Közel egy órás csúszással kezdődött el az operatív törzs keddi tájékoztatója és éppen erre időzítve, példátlan csúszással, tették közzé a tegnapi koronavírusos járványügyi adatokat, valószínűleg azért, mert csak ma napközben éri el a szép kerek 2 milliós határt a beoltottak száma, így ez háttérbe szorítja a csaknem új csúcsot jelentő halálozási adatot. A napi adatközlésből végül kiderült, hogy 4609 új fertőzöttet azonosítottak, de Müller Cecília országos tisztifőorvos gyorsan hozzátette, hogy ez a relatív adat senki se tévesszen meg, mert egyébként még mindig felfelé ívelő szakaszában van a harmadik hullám és kérte az embereket, hogy mindenki maximálisan csökkentse a mobilitását, hogy le lehessen törni a járványt. A 4609 fős adat azért érdekes, mert reggel a közrádióban az NNK főosztályvezetője még egy közel 8 ezer fős adatról beszélt a tegnapi napot említve, de lehet, hogy csak rosszul kerekített és valójában a tegnap közzétett vasárnapi adatra (7263 fő) utalt."

Az is érdekes, hogy megint van új a kommunikációban. Már azt hallottam a rádióban, hogy még ha be is vagyunk oltva se találkozzunk senkivel, mert a vakcina se 100%-os, még azzal együtt is beteg lehetsz... WTF, mostmár örök bezártságban fogunk élni, egy amúgyse nagy szám vírus miatt, amire már oltásunk is van?

Agyrém.

Aztán mint tudjuk, a vakcináknak semmi mellékhatásuk sincs, de ha van is akkor is megéri beadni... Nos, ezt többfele nem így látják, mert azért az agyhalál elég komoly mellékhatás... De nálunk ez nem elég ok arra, hogy korlátozzák a használatát... de más helyeken igen.

"Merkel bejelentette: szerdától nem oltják a 60 év alattiakat az AstraZeneca vakcinájával"

"A 60 éven felüliekre korlátozzák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni AstraZeneca-féle védőoltások használatát Németországban - jelentette be Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben."

"A bizottság azért adott ki új ajánlást, mert a legújabb tudományos ismeretek szerint a vakcina a 60 éven aluliak körében vérrögképződést idézhet elő az agyban."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9716487846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.04.01. 19:38:40

@pobeda: Kösz szépen a cikket, ez elkerülte a figyelmem. Érdekes, hogy ugyanaz a hiba.

GABOR2 2021.04.02. 02:43:08

Ja és elegem van abból is, hogy " Ez most mindenkinek egy nagyon nehéz idő." Mintha a probléma megközelítené egy picit is a korábbi nagy tragédiákat. ( Személyes storyk lehetnek azok, de az egész népességre nem igaz.)

zriff 2021.04.02. 09:06:37

Az orvosok a tisztánlátásért oldalt szoktad olvasni, már az oltás miatti megbetegedések adatait is gyűjtik, plusz ausztriában bíróság mondta ki a pcr teszt alkalmatlan.

GABOR2 2021.04.02. 14:52:18

@zriff: Olvastam a bevezetőjét az oldalnak... Nagyon kemény, majd jobban megnézem magamnak, kösz szépen.

"Magyarországon a mai napon 7.574.162 ember nem is lenne képes megbetegedni, mivel már rendelkezik T sejtes immunitással a kórokozó ellen a Thübingeni tanulmány értelmében."

Ez furának tűnhet, de éppenséggel az USA-ban és Indiában is hirtelen kiderült, hogy szinte már nyájimmunitás van oltások nélkül, tehát hihető. Ráadásul melletünk a horvátoknál is volt hír, hogy minimum már a lakosság 25%-a immunis oltás nélkül.

GABOR2 2021.04.03. 17:42:07

Annyira tudtam hogy ez lesz... Ingyen osztogatjuk másoknak a milliárdokért vásárolt vakcinákat.

"Szijjártó: Magyarország 40 ezer vakcinát ad Csehországnak májusban"

888.hu/ketharmad/szijjarto-magyarorszag-40-ezer-vakcinat-ad-csehorszagnak-majusban-4307489/
süti beállítások módosítása