Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések - különkiadás - 10

Masszív hálózatok az agymosásért ( Szíria leak )

2020. október 13. - GABOR2

Ez a különkiadás egy csodás tulajdonságról fog szólni... az összefogásról.

Arról, hogy az elvileg független, sőt nagyon független sokaság titokban összefog, hogy elhozzák a bé... háborút.

Ezt a történetet azért tartom nagyon fontosnak mert bemutatja, hogy olyan szereplők masszív sokasága, akik azt állítják magukról, hogy nagyon függetlenek, igazából összejátszanak. A hétköznapi ember tényleg azt gondolná, hogy ááá, ekkora méretekben nem lehet hazudni... hát, de lehet.

Ezt jó tudni akkor is amikor pl. nálunk jönnek egymás után a "szakemberek", hogy pl. védjenek gyerekek agyát átmosó mesekönyveket.

Mi is hát a story? Nos, úgy tűnik, hogy a brit titkosszolgálat még mindig el tudja hinni magáról, hogy ők bár mindenkit meg tudnak hackelni, de ők maguk rendelkeznek a csodaszerrel a hackelés ellen... Tévedtek.

Meg lettek hackelve és ezt hivatalosan is elismerték:

"UK investigates cyberattack leaking Syria propaganda operations"

Amit elloptak tőlük annak a témája a Szíria körüli "propaganda hadművelet".

"The British government is probing a hack carried out on computer systems belonging to the British Foreign Ministry, which resulted in hundreds of files exposing its propaganda operations in Syria being stolen."

"Leaked docs expose massive Syria propaganda operation waged by Western govt contractors and media"

A dokumentum nagyon hosszú, de érdemes elolvasni, mert konkrétan ott van benne, hogy hogyan kell ennek a "hadműveletnek" lefolynia ami a szívek megnyeréséről szól... hogy elfogadják a háborút Szíriával, meg a helyiek utálják saját kormányukat.

Röviden azt lehet mondani, hogy majdnem minden amit a nyugati embereknek állítottak a szíriai háborúról az hazugság volt és ebben rengeteg "mértékadó" média részt vett. De a helyszínen élő lakosság agymosása is ment.

A dokumentum szerint a brit kormánnyal és egyéb nyugati kormányokkal is van rengeteg médiatársaságnak szerződése, hogy direkt félretájékoztassanak.

Rengeteg mesterségesen létrehozott történetet gyártottak... Ezt persze már tudjuk mi is abból ami nálunk ment a határkerítésnél...

"Virtually every aspect of the Syrian opposition was cultivated and marketed by Western government-backed public relations firms, from their political narratives to their branding, from what they said to where they said it."

A szövegből láthatod, hogy pl. milyen médiatársoságok vettek ebben részt:

"Western government PR firms not only influenced the way the media covered Syria, but as the leaked documents reveal, they produced their own propagandistic pseudo-news for broadcast on major TV networks in the Middle East, including BBC Arabic, Al Jazeera, Al Arabiya, and Orient TV."

ARK emphasized that it had “well-established contacts” with some of the top media outlets in the world, naming Reuters, the New York Times, CNN, the BBC, The Guardian, the Financial Times, The Times, Al Jazeera, Sky News Arabic, Orient TV, and Al Arabiya.

De ezen felül még megtudhatjuk, hogy több mint 1600 újságíró meg "influenzer" vett részt a hadműveletben:

"One contractor, called InCoStrat, said it was in constant contact with a network of more than 1,600 international journalists and “influencers,” and used them to push pro-opposition talking points."

Ugye erre azt mondaná az ember, hogy... ááá, több mint 1600 ember közül biztos köpne valaki, de nem... a jó öreg számítástechnikai sérülékenységre kell megint számítanunk, hogy kiderüljön az igazság... Minden rosszban van valami jó.

Aztán van itt történet arról, hogy akikkel szövetkezik Nyugat, de ugyanúgy kegyetlenkednek, arról mindenféle szépet hazudoznak, de Assad csapatait úgy kell bemutatni, hogy tulajdonképpen az nem jobb mint az ISIS.

"Another Western government contractor, ARK, crafted a strategy to “re-brand” Syria’s Salafi-jihadist armed opposition by “softening its image.” ARK boasted that it provided opposition propaganda that “aired almost every day on” major Arabic-language TV networks."

Csodaszép dolog az összefogás:

"All of the firms named in the files were contracted by the British government, but many also were running “multi-donor projects” that received funding from the governments of the United States and other Western European countries."

Ez tényleg egy masszív szivárogtatás; magyar forrásból nem is hallotam róla. Mivel ilyen nagy bemutatni se tudom teljességében csak felhívom rá a figyelmet. De ha tényleg érdekel nézz utánna neki, mert úgy mint egy munkadokumentum bemutatja mit kell csinálni... Egyes pont, kettes pont...

A fő tanulság mégiscsak az... emberek tömegei akiknek az lenne a dolga, hogy megfelelően tájékoztasson össze tud fogni titokban, hogy hazudjnak neked.

Ezt nemcsak titkosszolgálatok, hanem milliárdosok is meg tudják csinálni, hisz meg van rá a pénzük és csinálják is. Ez egyébként nem is volt annyira drága... 66 millió dollárból kijött... cserébe majdnem sikerült egy országba bevinni a háborút... bár így is sikerült, de végül a helyiek és a környékbeliek vívták.

"ARK boasted of overseeing $66 million worth of contracts to support pro-opposition efforts in Syria."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2016238010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2020.10.14. 17:53:36

Lassan illene felébredni a tömegeknek, hogy a modern, "civilizált" politika a felszín alatt ugyanaz a vérre menő, mocskos és erőszakos hatalmi játszma, ami mindigis volt. Aki azt hiszi, hogy a fejlett nyugati országok bármit is szívjóságból tesznek a világban, az mérhetetlenül naív. Dehát én ugye hiába mondogatom ezt, vagy akár te is, nem tudjuk és nem is nekünk kellene ráébreszteni az embereket a valóságra, hanem az olyan tényeknek, amikről a cikk szól. Ha az is kevés, akkor mi mire juthatunk?

KalmanBlog 2020.10.15. 10:37:07

Ez tényleg durva! Valamikor muszáj lesz belenézni ezekbe a doksikba. Emlékszem, hogy annó a legkeményebb hoax oldalak írták csak meg, hogy mekkora marhaság már, hogy Assad a saját népét támadja gázzal, mikor már majdnem rendeződött a helyzet. És ezzel magára rántotta az újabb nyugati offenzívát. Szóval ez egy összeesküvéselmélet volt, hogy az egész hír kraftolt lett volna. Amit csak a leghülyébbek hisznek el ugye, mert összeesküvések nincsenek.

És akkor most úgy néz ki mégis lett bizonyíték is ilyesmire. Kiváncsi leszek, hogy mi van benne, utálok ilyeneket olvasgatni, de állampolgári kötelességem.

GABOR2 2020.10.16. 13:43:45

@Deansdale: Tudod vannak akik elültetik a magot és a fa csak évek múlva nől ki. Már ma is sokkal többen tudják, hogy van alternatív magyarázat a mainstreamhez képest és ki tudja... 20 év múlva talán beérik a munka amit pl. te is folytatsz. De ha belegondolsz már az is, hogy Trump, Orbán, vagy Angilában aki van már egy előszele ennek. A blogod olvasottságát meg sokan tán megirigyelnék... még a hivatalos újságok is.
süti beállítások módosítása