Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Remek: egy sebezhetőségnek köszönhetően az okostelefonok felrobbanthatóak

2020. augusztus 15. - GABOR2

Milyen sokkoló lenne a jövőben az a pillanat amikor - miközben mindent azzal vezérlünk - egyszerre felrobbana az összes okostelefon, egy háború kezdeteként. Nos, amilyen jövőt akarnak egyesek építeni talán összejön, de az is lehet, hogy ez már felébreszt egyeseket:

"Felrobbanthatják telefonunk hackerek egy új, rendkívül veszélyes töréssel"

"Kínai biztonsági kutatók egy olyan új mobiltelefonos hackelési dolgoztak ki, aminek révén szó szerint fel lehet robbantani a szóban forgó készülékeket - ezzel pedig vagyoni, sőt, személyi sérülést is okozva bárkinek. A módszer a telefonok töltési mechanizmusát piszkálja meg, és így éri el, hogy azok elektronikája, illetve akkuja lángra kapjon és potenciálisan fel is robbanjon."

Ehhez még a töltőhöz hozzá kell férni, de már gondolkoznak olyan verzión, hogy elég legyen csak az okostelefont feltörni... arra meg van millárd mó.

"A kutatók szerint így mostantól már nem csak a mobilunkra, de a töltőnkre is nagyon oda kell majd figyelnünk, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá, mert másodpercek alatt feltölthetik arra a módosított firmware-t, mindössze egy laptophoz vagy céleszközhöz csatlakoztatva azt."

"Jelenleg a kivitelezéséhez szükség van a töltőhöz történő hozzáférésre, de nem zárható ki, hogy később olyan variánsa is felbukkan, ami magán az okostelefonon át, és akár távolról is lehetővé teszi majd a manipulációt a támadók számára."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7516165056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása