Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Biztospontok ebben a bizonytalan, koronavírusos időkben ( Microsoft, Intel )

2020. március 24. - GABOR2

Ebben a szőrnyű, bizonytalan időkben fontosak a biztospontok... dolgok amikben nem csalódunk. Szerencsére a Microsoft szállítja nekünk a stabilitást... stabilan baj lesz akkor ha telepítik a frissítéseit:

"Belassíthatja és összeomlaszthatja a rendszert a Windows 10 legújabb frissítése"

"A Microsoft által múlt hét végén kiadott vészfrissítés inkább gyorsra sikerült, mint jóra - derül ki a különböző internetes fórumokból. A Redmond által az SMBv3 megosztási protokoll egy veszélyes sebezhetőségére kiadott javítás ugyanis állítólag lassulást, sőt, összeomlást okoz sok Windows 10-felhasználónak."

"Így úgy tűnik, hogy a javítás kapcsán a Microsoft hibát halmoz hibára, amibe már annak megjelenése előtt belekezdett. A cég ugyanis véletlenül már a szokásos havi foltnapon is kikotyogta a sebezhetőség létezését - akkor, amikor még nem is adott ki javítófoltot ahhoz.

Végül pár nappal később ténylegesen is elérhetővé tette a KB4551762 számú foltot, ami azonban a jelek szerint - és mert a malőr miatt valószínűleg a Microsoft előbb adta ki, mint tervezte volna - nem sikerült túl jóra. "

Pedig állítólag ez szuper diversz cég... úgyhogy jobban kéne mennie nekik mint valaha. Ehelyett... ez van.

De nyugi, nem kell itt hagyni máris, a kedves Microsoft-ot... szállított még nekünk bajt.

"Elrontotta a Windows vírusvédelmét a Microsoft legújabb frissítése"

"A Microsoft legújabb frissítése ugyanis részlegesen elrontja a szoftver működését, ami így beengedhet potenciálisan veszélyes kártevőket is."

Szerencsére nemcsak a Microsoft a biztospont nekünk, itt van az Intel is:

"Snoop: Újabb biztonsági hibát találtak az Intel processzoraiban"

"Az Intel a hét közepén egy olyan biztonsági értesítőt tett közzé honlapján, amiben egy, processzoraiban azonosított újabb sebezhetőség meglétét volt kénytelen elismerni. Az egyszerűen csak "Snoop"-nak elnevezett sérülékenység a processzorok elsőszintű gyorstárának (L1 cache) visszafejtésére, ezen keresztül pedig védett memóriaterületek tartalmának kiolvasására adhat lehetőséget arra nem jogosult programok számára is."

"A sebezhetőséget az Amazon felhős szolgáltatásának (AWS) egyik fejlesztője fedezte fel és jelentett a cég számára. Utóbbi ugyanakkor megállapította, hogy bár a hiba valós, annak kihasználását az általa még 2018-ban egy másik, hasonló sebezhetőségegyüttesre már kiadott foltok sikeresen meg tudják akadályozni."

Jaj, hát akkor nem is akkora most a baj? Gyorsan vissza a legstabilabb biztospontunkhoz:

"Már támadják a hackerek a Windows-okat két javítatlan hibán át"

"A Microsoft hétfőn soron kívül publikált egy biztonsági értesítőt, amiben felhasználói figyelmét két, a Windows rendszerekben felfedezett veszélyes sebezhetőségre hívja fel. A hibákat Redmond szerint hackerek már aktív kihasználják az érintett gépek távoli megtámadására, de egyelőre nincs javítás azokra."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr115552362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása