Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Koronavírus: az anti-nyugdíjas vírus?

2020. március 22. - GABOR2

Nemrég a WHO üzent a fiataloknak, hogy ne vegyék lazán a koronavírust, ők is akár meghalhatnak tőle, vagy hetekre kórházba kerülhetnek.

"Világszerte szembesülni kell azzal a ténnyel, hogy az új típusú koronavírus nemcsak az időseket, de a fiatalokat is megbetegítheti, vagy akár meg is ölheti - figyelmeztetett Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója pénteki virtuális sajtótájékoztatóján Genfben."

"Ma van egy üzenetem a fiataloknak: nem vagytok legyőzhetetlenek, ez a vírus hetekre kórházba juttathat, vagy akár meg is ölhet."

"A koronavírus miatt üzent a WHO a fiataloknak "

És bár nem magyar cikkben, de olvastam én is, hogy pl. okozhat végleges tüdősérülést és mondjuk ezután kevesebb levegőt fog tudni felvenni a szervezet, szóval túléled, de ezután hamarabb kifulladsz.

Viszont most jöttek konkrét adatok is Olaszországból ami mégiscsak azt mutatja, hogy ez a vírus tényleg főleg az időseket öli, ráadásul olyanokat akiknek van egyéb betegségük, bár lássuk be... 80 fölött azért elég kevés embernek nincs valami egyéb betegsége.

"Koronavírus: Az olasz áldozatok 99 százalékának más betegsége is volt"

"Az olasz Egészségügyi Intézet a koronavírusos halálesetek 18 százalékát vizsgálta meg, és mindössze három olyan pácienst talált, akinek nem volt más betegsége korábban. A halálos áldozatok átlagéletkora nagyon magas, 80,5 év volt."

Ez viszont megint felveti, hogyha az aktív korúak dolgozhatnának, akkor... semmi szükség sincs arra, hogy összeomoljon az egész gazdaság és rengeteg ember anyagilag lehetetlen helyzetbe kerüljön. Lehet védeni az időseket, valami középutas megoldással, vagy azt mondjuk, hogy oké egy hónapig szigorú karantén, de egy hónap múlva újraindul minden és nem, nem omlik össze minden. Annyi idő alatt akik hordozzák nem adják át a betegséget másnak és a saját szervezetük nyírja ki a vírust. Azért kell karantén, mert sokkal gyorsabban terjed, mint ahogy a szervezet legyőzi magától:

"Sokkal lassabb a gyógyulás üteme, mint a járvány terjedése"

Persze úgy tűnik a "diverzitás az erősségünk" országokban nem lehet normálisan karantént csinálni:

"A francia no-go zónákban megharapják vagy fertőző köpésekkel fenyegetik a rendőröket, ha azok a kijárási tilalomra figyelmeztetnek"

Ha viszont Európában nem lehet normálisan karantént csinálni, akkor mi is szinte hiába teszünk bármit, mert a gazdaságunk nagyon függ tőlük, vagyis... szerintem lesz egy pont ahol hirtelen azt mondják majd, hogy akkor mindezek ellenére menjetek dolgozni emberek... sok olcsó részvényt vásároltak már akkor  a gazdagok, a fizetések is lentebb mentek, sok munkanélküli lesz... majd akkor szerintem hirtelen váltanak.

Ez a vírus azért is jól jön egyes nagy szereplőknek, mert lehet hogy Európa egyik nagy gazdasági problémáját, ha nem is megoldja, de enyhíti, ez pedig az, hogy a sok nyugdíjast nem tudjuk eltartani a szokásos módon, mert kevesebb gyereket szültek és kevesebb embernek kell letartani több nem aktív korú embert. Igazából ennek nem kellene problémának lennie, hisz ma egy ember sokkal több értéket termel mint mondjuk negyven éve, hála  a technológiának és az innovációnak, csakhát... ezt a pluszt szépen a cégek megtarják maguknak... ezt a témát már korábban kőrbejártam a blogomon.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6515544030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágoston Ferenc 2020.03.24. 12:38:43

A legszomorúbb társadalmi hatása ennek a kórságnak, hogy a generációs szakadékot és törésvonalakat még tovább mélyíti, egymás ellen fordítja a fiatalokat és időseket, ki tudja milyen gyógyíthatatlan sebek és beidegződések maradnak majd meg ebből a vírus lecsengése után :(

GABOR2 2020.03.24. 14:47:29

@Ágoston Ferenc: Nem kéne. Az időseknek se kell meghalni. Azt kell mondani, hogy szigorú karantén egy hónapig... de azután újraindul minden, és nem lesz itt semmi összeomlás és a betegségnek is vége lesz.
süti beállítások módosítása