Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhő és a koronavírus

2020. március 21. - GABOR2

Amit sejtettem, az rögtön meg is történt. Kijelentették a sajtóban, hogy a kormány megoldásai a digitális oktatásra sz@rok (kormány szerint jól bevált, természetesen) és majd jönni fognak például a felhős cégek "segíteni". És jöttek is a "segítségek":

"Ingyenessé válik a Creative Cloud diákok számára"

"Koronavírus: ingyenességet kínál a Comnica is"

"Koronavírus: céges felajánlások"

Sajnos ez a válsághelyzet a felhős cégeknek egy csodás lehetőség és persze gondolom, ha nézed a sajtót teli van, amolyan... "innen nincs többé visszaút" típusú cikkekkel. Mostmár mindent digitálisan, távolból és természtesen... felhőbe költözve intézünk majd... Jaj, hányok.

Természetesen mindenre csakis a felhő lehet a megoldás:

"A digitalizáció segíthet a válsághelyzet legyőzésében a legkisebb cégeknél"

Már azt hittem a korábbiakból, hogy vége, kimúlt, ezt mutatták az adatok, de most sajnos mindenféleképpen erősödni fog ez az egész, szerencsére az első élmény a felhővel sokaknak kifejezetten rossz, de ne siessünk előre. Még bullshitet kell enni és hányni...

"A közvetlen egészségügyi kockázatok elhárulásáig ezeket a személyes találkozásokat biztonsági okokból felfüggesztették, a tartalmak és egyes szolgáltatások azonban online továbbra is elérhetőek.

EZEK PEDIG A CÉGEK ÉS CÉGES MŰKÖDÉS VIRTUÁLIS VALÓSÁGBA TÖRTÉNŐ TELJES ÁTKÖLTÖZTETÉSÉVEL MÉG INKÁBB FELÉRTÉKELŐDTEK."

Úgy tűnik mégis megusszátok a bullshitek egy részét, mert az egyik "legjobb" cikk úgy tűnik kitőrlődött az előzményből... már a cím, vagy a felvezető szöveg megmondta neked, hogy kész... nincs többé visszaút mostmár örökké a felhő fogja lesz az emberiség... majd ha újra meglesz berakom a kommentekhez, vagy talán egy külön cikket is megérne.

Egyébként úgy tűnik, hogy az élet nem vált ezen a téren se egyszerűbbé a digitalizáció miatt:

"A Pedagógusok Szakszervezete szerint nem mond igazat az államtitkár, a digitális oktatásban épp hogy többet kell dolgozniuk"

"az erős túlzás, hogy „boldogság van szerte a rendszerben”, és az is túlzás, hogy a pedagógusoknak most több idejük van. "

Mi lesz ha megtudják, hogy tulajdonképpen a digitális oktatásra hivatkozva majd kirúgdoshatják a tanárok egy részét... csak készítsék el a digitális oktatási anyagot, aztán mehetnek majd.

A kormány is, természetesen, a koronavírusra hivatkozva még jobban nyomatja az eredeti digitalizációs terveit, például, hogy ne használjunk készpénzt:

"A koronavírus elleni küzdelem fontos része, hogy ne készpénzt használjunk"

Ki tudja... akik mesterségesen csinálják ezt a sokkot nemcsak pénzt akarnak, hanem elterjeszteni a digitális "megoldásokat"... amik amúgy sérülékennyé teszik az államot, meg a vállalatokat.

Oké, a másik koronás cikkemben már írtam róla, hogy a felhő a nagy lehetőséget úgy használta ki, hogy kapásból beégett sokak előtt, akik először használták, például:

"Sokaknál döcögősen indult a távmunka"

"Leállt a Microsoft Teams az európai dolgozók rohama alatt."

 

Viszont kiderült az is a koronavírus miatt, hogy a világ nem áll készen a "legyen minden a felhőbe" világra... nagyon nem:

"Lerontja a videók minőségét a YouTube az EU-ban, nehogy összeomoljon az internet"

"Jelentősen megnőtt az internet forgalma Európában azóta, hogy a koronavírus terjedése miatt sokan önkéntes karanténba vonultak és bezárkóztak otthonaikba. Olyannyira kritikus a helyzet, hogy a YouTube kénytelen lecsökkenteni az alapértelmezett videóminőséget az internet túlterheltségének elkerülése végett."

Pedig még csak nem is arról van szó, hogy mindenki átállt volna home officera:

"A budapesti cégek egyharmada home office-ba vonult"

"Csökkenti a képminőséget a YouTube"

"A Netflix is beleegyezett az átmeneti minőségrontásba."

"A brit mobilszolgáltatókat is kiütheti a hirtelen, koronavírus miatti otthoni munkavégzés"

"Nagyban megnőtt a home office-ban dolgozók száma, ami átmeneti zavarokat okozott a hálózatok működésében."

"Rontaná a YouTube-videók képét az EU"

"Az otthoni munka és tanulás próbára teheti a hálózatokat."

Vagyis tudni lehet, hogy a megalomán felhős álmoknak elég komoly akadálya van, remélhetőleg inkább kellemetlen élmény lesz a többségnek ( főleg ha látják majd mennyibe kerül kedvezmény nélkül ), de tuti, hogy megint neki fognak futni. Most leesik a részvényárfolyamuk, de ezt kihasználva majd felvásárolják a sajátrészvényeket és hamarosan hatalmas haszonnal fogják eladni megint és lesz pénz a megalomán tervekbe belevágni és a vezetők hibáit is megint el fogja fedni a jó részvényárfolyam... szóval jön a következő kör majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr315541966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2020.03.21. 21:07:41

Egyébként biztos lesz ebből tekintélyvesztés... majd amikor a gyerekek mindig látják, hogy többet tudnak a digitális cuccokról mint a tanáraik.

Plusz, most olvastam nem megerősített hírként, hogy a Netflixet meghackelték... tehát a digitális szórakozás is megint látható, hogy sérülékeny.
süti beállítások módosítása