Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 21

2020. március 11. - GABOR2

Nagyot fordult a helyzet a Demokrata jelöltek előválasztásán, amit persze nem igazán tolerálnak azok akiket rosszul érint, viszont a techcégekkel kapcsolatban is van több nagyon fontos fejlemény, úgyhogy csapjunk is bele és nézzük meg mik történtek mostanában.

A reddit.com-on van a legnagyobb Trump forum,(The_Donald) ami fura lehet, mert a reddit eléggé... baloldali. Még régebbről indították el, amikor még nem cenzúráztak mindent és azóta már rég cenzúráztak egy csomó kisebb szereplőt ott, de eddig ehhez a nagyhoz nem mertek hozzányúlni... egészen eddig, mert hát... közeleg a választás. Karanténba helyezték egyenlőre "csak", de valószínűsíthető, hogy majd törlik is valamikor.

https://www.reddit.com/r/SubredditDrama/comments/c5safq/rthe_donald_has_been_quarantined_discuss_this/

Nagy hír, hogy egy Trump támogató, gazdag emberke jól bevásárolta magát a Twitterbe és bizony változásokat akar ott, például kirúgatná Jack Dorsey-t, aki alatt a Twitter egy borzalmasan cenzúrázott, és a balliberálisok legdurvábbjainak kedvező cég lett. Mivel a hivatalos politikai reklámokban Trumpék lenyomták a Demokratákat, ő is beleegyezett abba, hogy ne lehessen ott a választás előtt politikai hírdetéseket megjeleníteni.

"Republican mega-donor and converted Trump supporter Paul Singer buys stake in Twitter and plans to oust Jack Dorsey"

Aztán ugye Zuckerberget most nem szereti a "progresszív" oldal és megint tett olyat, amiért még jobban nem fogják.

Igazából ezt inkább az internet népe tartotta érdemesnek arra, hogy foglalkozzon vele. A lényeg: a Facebook ugye használ már egy ideje, amolyan hír szűrőt, hivatalosan azért, hogy csak az igazi hírek jussanak el hozzád. Viszont a valóságban ez inkább arról szólt, hogy a baloldali kamuk mehettek, a jobboldaliak dolgaiba meg mindig belekötettek akár egy apróság miatt is. Nos, most a Facebook kiszűrt egy ballib kamuhírt és ez változásokat jelezhet. Ez úgy néz ki, hogy ha meglátod a Facebookon a hírt a Facebook rárak még egy felületet, hogy jelezze... hamis információkat tartalmaz a cikk.

Itt meg tudod nézni, hogy néz ki:

https://checkyourfact.com/2020/02/29/fact-check-donald-trump-coronavirus-hoax-south-carolina-rally/

Talán még idetartozhat az is, hogy most a koronavírus apropóján a techóriások elmennek a Fehér Házba és megtárgyalják, hogyan hallgattassanak el rémhíreket... akik persze lehet, hogy igazak és inkább hallgatni kéne rájuk valamennyire.

"A tech óriások a koronavírusról tárgyalnak a Fehér Házzal"

Miért írok olyat, hogy az elhallgattatás rossz dolog?

Egyrészről azért, mert simán olyanokat is elhallgattatnak, vagy elveszik tőle a videó után járó reklám pénzt, akik igazat mondanak és mondjuk csak egyszer ejtik ki a szájukon a koronavírus szót. Például az egyik Youtuber videójátékokról készít videókat és el szokott menni ilyen nagy konferenciákra is, ami most a koronavírus miatt elmarad. Ezt elmondta a videóban és ez sima tény. Nem számít, az algoritmus nem válogat, ő is be lett rakva a hamis hír terjesztők közé és nem kap pénzt a videója után. 

A másik dolog amiért érdemes lenne hallgatni az internet népére, mert... hát nem arról volt szó, eddig, hogy így előre meg tudják jósolni, ha valami nagy baj készülődik... na persze a Big Data segítségével?

Nem ezt történt, pedig Kínában már ha hallgattak volna volna az internet népére, sokkal előbb tudtak volna intézkedni. Nem, inkább azt csinálták, hogy cenzúráztak ezerrel:

"Ameddig lehetett, Kína cenzúrázta a koronavírusról szóló híreket"

Node térjünk rá a Demokrata elnökjelölti dolgokra.

Ugye írtam erről máskor, Sanders-t nem hagyhatják győzni, a Demokrata elit jobban utálja őt mint Trumpot.

Emiatt a többi demokrata jelölt is lépett, hogy megállítsák őt és nem hatástalanul.

Volt egy újabb elnökjelölti vita ahol még ott volt szinte mindenki és még a saját progresszív sajtójuk is arról írt, hogy egy katasztrófa volt az egész. Egymást támadták és olyan dolgokat mondtak amiről minden normális ember tudja, hogy taszítja a választókat. A közönség kihurrogta többször is pl. Bernie-t, de mások se voltak valami jók enyhén szólva, ls ezért is talán,- de igazából a koronavírusra hivatkozva -többé nem lesz közönség ezeken a vitákon:

"Next Democratic debate will not have a live audience amid coronavirus concerns"

A baloldali Buzzfeed se tudott mit mondani, hisz olyan rossz volt a vita:

"Everyone Who Watched The Democratic Debate Now Looks Like An Aged Zombie"

A cím kb. ez: Bárki aki nézte a Demokraták vitáját most úgy néz ki mint egy kiöregedett zombi.

A New York Times szerint a vita nyertese... Trump lett:

"President Declares the Winner of the Democratic Debate: Donald Trump"

A Guardian szerint a vita "messy", mocskos volt és Trumpnak használt csak:

"Messy Democratic debate leaves lack of clarity and benefits Trump"

És még nem tudom hány hasonló cikk volt.

Viszont óriási változások történtek. Már múltkor is írtam, hogy a demokrata elit sohase hagyná, hogy Sanders nyerjen és a mérsékeltek (bár igazából ilyen jelölt ma már a Demokrata oldalon talán lehet mondani nincs is) se fognak sohase megszavazni olyat mint Sanders és ha valamiért még ma is mérsékletnek nevezett jelöltek visszalépnek úgy, hogy csak egy marad közülük, akkor Bernie nem nyerhet; csakhogy a tényleges szavazásokon a mérsékeltek nem nagyon látszódtak és nem is akart visszalépni senki. Ez a helyzet viszont megváltozott és mindent a feje tetejére állított.

Micheal Bloomberg miután több százmillió dollárt költött a saját vagyonából, hogy megválasszák hirtelen kilépett:

"Michael Bloomberg kiszállt az elnökválasztásból"

"A milliárdos 464 millió dollárt költött kampányára."

Ilyet nyilván azért tesz az ember, mert a többi hozzá hasonló megbeszélte egymás között... Sanderst meg kell állítani és ezt csak így lehet... csak egy mérsékelt jelölt maradhat. Természetesen Obama volt alelnökét támogatja.

A milliárdosok egyértelműen nem kérnek Sandersből:

"Világosan kiderült, hogy melyik demokrata jelölt győzelmére éheznek a piacok"

"Joe Biden korábbi alelnök több tagállamban is nyerni tudott a tegnapi szuperkedden, az első eredményekre pedig pozitívan reagáltak a határidős részvénypiacok, amerikai idő szerint este 7 körül 371 pontot ugrott a Dow Jones határidős ipari indexe. Ez egy elég erőteljes jelzés arra, hogy a piacok egy Biden-győzelem esetén nyugodtabbak lennének."

Aztán kiszállt a másik progesszívnek mondott Elizabeth Warren is, de ő azért nem ilyen egyszerű történet. Róla mondanak olyanokat, hogy Clintonné álcaruhában, szóval igazából ő elitista miközben mást mond, bár már most több dologban is visszatáncolt és Bernie Sanderst is talán ő támadta legkeményebben, miközben ők mindketten nagyon progresszívek elvileg.

"New York Times: Elizabeth Warren kiszáll az elnökválasztási versenyből"

Tehát a nagyon felületes elemzők azt várnák, hogy az ő visszalépése Sanderst erősítni és ő maga is ezt akarná... nos, nem:

"Újabb pofont kaphat Sanders: cserben hagyhatja a másik progresszív jelölt"

"A Demokrata Párt progresszív szárnyához tartozó Elizabeth Warren tegnap bejelentette a visszalépését, és egyben időt kért arra, hogy megnevezze, melyik fennmaradó jelöltet támogatja. Warren ugyan ideológiailag sokkal közelebb áll Sandershez, a köztük feszülő személyi ellentét miatt azonban nem kizárt, hogy Warren később Biden mögé áll be."

Itt érdemes még arról beszélni, hogy a feministák totál kiakadtak, hogy visszalépett és azt gondolják, hogy ezzel egy katasztrófa történt és hogy a nem fiatal korosztályba tartozó feministák már az életükben ezután nem fognak látni női USA elnököt:

"MSNBC's Rachel Maddow tells Warren her 2020 exit is 'crushing,' a 'death knell' for a future female POTUS"

De különben a story fura mert... igazából még ott van Tulsi Gabbard mint női jelölt... ja, csak egy dologban eltért a legdurvább progresszívektől úgyhogy ő mintha nem is létezne számukra.

Szóval itt is egy magyar cikk arról, hogy a valamiért mérsékelteknek tartótt jelöltek visszaléptek mind Obama alelnöke javára:

"Egymás után állnak Biden mögé a visszalépett demokrata jelöltek, Obama lehet a háttérben"

"Ahogy arról az Origo is beszámolt, vasárnap Pete Buttigieg, hétfőn Amy Klobuchar lépett vissza a demokrata elnökjelöltségért folytatott versenyben. Mindketten mérsékelt, balközép jelöltek, ezért visszalépésük eleve Biden esélyeit javította, azonban hétfő este mindketten ki is álltak a texasi Dallasban kampányoló Biden mellett. Obama alelnöke egy harmadik támogatót is kapott, a már korábban visszalépett Beto O'Rourke is az ő támogatására szólított fel."

Szóval lássuk hogyan hatottak a visszalépések. Ugye Sanders eddig tarolt, minden fontos helyet megnyert, Obama alelnöke csak egy helyet, de aztán jött a szuperkedd:

"A feje tetejére állt a világ Amerikában: így állunk a szuperkedd után"

"Nagy meglepetésre" Obama alelnöke nyert, méghozzá nagyon:

"Nagy meglepetésre Joe Biden volt demokrata alelnök nyerte meg a szuperkeddet, így hirtelen ő vált a legesélyesebb demokrata elnökjelöltté. A piacoknak a kezdeti érdektelensége után szemmel láthatóan nem mindegy, hogy ki lesz az elnök: a Dow azonnal megugrott az előzetes eredményeket látva. A verseny azonban egyáltalán nincs lefutva, de ha minden így marad, akkor nem számíthatunk nagy piaci felfordulásra – az elnökválasztás miatt legalábbis."

Természetesen a szuperradikálisok nem örültek:

"Bernie Sanders supporters pout, claim 'coup,' blame media for his poor Super Tuesday showing"

De valamit nézzünk meg... ha a Demokrata elnökjelöltek népszerűségét mutató diagramot megnézzük azt láthatjuk, hogy a szavazóknak, úgy tűnik, tök mindegy, hogy ki az elnök jelölt... mert amikor azt mondta be a TV, hogy Obama alelnöke a menő a felmérések szerint őt támogatták legjobban, aztán nem jöttek neki kezdetben az eredmének, hát megzuhant a támogatottsága és Sandersé nőt meredeken, aztán az újabb fordulat jött és megint minden ellentétébe csapott...vagyis a Demokrata szavazók nagy része nem érték szerint szavazna... tök mindegy, hogy egy szocialista, vagy egy elitista a jelölt... beállnak bárki mögé, aki mögé azt hiszik sokan mások beállnak, bár a két jelölt ég és föld, több fontos téma tekintetében is.

Persze, nem mindenki ilyen rugalmas, Bernie szavazói közül sokan Trumpra szavaznának, ha nincs Bernie és még többen hangoztatják, hogy Bernie az egyetlen opció nekik.

Amúgy természetesen Bernie támogatói szerint csalás törént és még fog is szerintük:

"Problems Across Super Tuesday States Have Sanders Supporters Fearing a Rigged Election"

Elemzők amúgy azt mondják, hogy állítólag a fiatal, szocializmussal átitatott szavazók egyszerűen nem jelentek meg, hogy szavazzanak, a mérsékeltek pedig igen.

Egyébként az idő haladt és mostanra Sandersnek csak matematikai esélye van győzni:

"Nagy pofont kapott Sanders kedden",

Tehát a végső igazi a csata Sander és Obamba alelnöke között lesz.

Viszont Obama alelnöke nem egyszer mutatta az elbutulás jeleit a kampány során és megint ott vagyunk, hogy a nagyon progresszívek pártja két idős fehér férfit mutat fel alternatívának és ebből lehet sok progresszív nem kér.

Obama alelnökének egyébként megint volt egy beszólása:

Egy szakszervezti tagnak nem tetszett, hogy elvenné ő is az emberek fegyvereit és ebből szóváltás lett és a szavazót mindenki előtt... hát, hogy is mondjam ezt magyarul... Csupa szarnak nevezte "You are a ful of shit!".

"Joe Biden tells union worker he is 'full of s**t' in tense confrontation over guns as he campaigns in key Michigan primary"

Most képzeld el, hogy itthon mondana ilyet egy miniszterelnökjelölt... komolyan amerika újra vezet a politikusok szarbamerülésében.

Aztán voltak itt másoknak is megmérettetések.

Egyesek szerint igazából AOC csak egy Twitter sztár, csak Twitteren nagy és a szövetségeisei is olyanok, hogy szét vannak szórva minden felé, de nem tudnának nyerni a saját helyükön. Nos, úgy tűnik ez van.

Ugyanis a Szuperkedden AOC összes szövetségese akit támogatott megbukott:

"AOC-aligned progressive candidates fall flat in Super Tuesday contests"

Ezután tőle is könnyeben meg fognak tudni szabadulni, mert kiderült... még a Demokrata szavazók többsége se kér belőle és a szuperszélsőséges jelöltekből.

"Bernie Sanders’ Allies Are Causing Him Headaches"

Igazából még Sandersnek is ártottak, a szövetség velük nem volt hasznos.

Aztán csodálkozhatsz, hogy Sanders és szélsőséges barátai összeomlottak, akkor vajon mit lépnek? Talán normálisabb, mérsékeltebb hangnemet ütnek meg?

Nos... Sanders arról beszélt, hogy lezárni a határokat a koronavírus miatt igazából idegengyűlölet és ilyet nem szabad tenni:

"Sanders nem zárná le a határokat a koronavírus miatt"

"Szerinte Trump a vírus kitörését csak arra használja, hogy igazolja ellentmondásos határvédelmi politikáját."

"Donald Trump amerikai elnök korábban kijelentette, hogy támogatná a határok lezárását. Sanders szerint ez idegengyűlölet és Trump szándékosan a bevándorlásellenes érzelmekre játszik – hangzott el a Fox News műsorában."

"...ő inkább az orvosokra bízná a vírus kezelését."

Tehát nem... még tesz rá egy lapáttal.

Egyébként még amikor Sanders el kezdett tarolni és több magasrangú Demokrata kijelentette, hogy nincs ezzel semmi baj... több Demokrata hivatalnok, vagy hogy is nevezzem őket, bejelentette, hogy inkább átlép a Republikánusokhoz, mert ők semmilyen körülmények között nem fognak támogatni egy szocialistát és nem tudnak egy olyan pártnak a tagjai lenni, ahol lehet elnökjelölt egy szocialista:

"‘It’s a New Day in Mississippi’ as 8 Elected State Officials Announce Party Switch, Join GOP"

Nyolcan voltak, de aztán még csatlakoztak hozzájuk megválasztott képviselők, ráadásul olyanok akik nemrég nyertek mint Demokrataták és az indok ugyanez:

"Party swaps change face of Rostraver politics"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr915515410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása