Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 19

2019. december 19. - GABOR2

A kultúrháború folytatódik és a mostani rész is mutatja, hogy amikor a baloldal azt gondolja, hogy nyert és jeee milyen jó lesz, mindenfele örömködik a Twitteren, pár nappal később rájön, hogy szarabbá tette az életet nemcsak másoknak, hanem magának is.

De kezdjük Trumppal... Folytatódott a tendencia.

Egyre több hír, hogy az emberek többsége nem akarná, hogy impeach-eljék, még a Demokrata szavazók is kevésbé akarják.

"POLL: Trump Gets 7-Point Swing After Impeachment Inquiry, Dominates With Independents"

"New poll shows slipping support for impeachment with 51% saying they do NOT want Donald Trump removed as he boasts about winning in battleground states"

Aztán ez odáig ment, hogy az oldal ami összegyűjti az összes felmérés eredményét mostmár azt mutatja, hogy minden felmérés szerint többen vannak akik nem akarják, hogy Trumpot impeach-eljék, mint akik igen.

Trump ki is jelentette, hogy egész jól érzi magát mostanában:

"Trump feels like he's having a good month despite impeachment"

Vajon, hogy reagálnak mindezekre a Demokraták? Nos... például úgy, hogy kijelentik, hogy mindenáron impeach-elnek, ha a következő választást megnyeri Trump, le fogják tojni a választói véleményt és akaratot és akkor is impeach-elni fogják őt.

"Democratic Rep. Karen Bass Says House Would Impeach Trump Again If He Wins In 2020"

Vagyis azt a menekülő utat ebből a hülyeségből, hogy "Hát az emberek így döntöttek, hát akkor mi is hagyjuk", egyesek elkezdték járhatatlanná tenni.

De nem mindenki reagált így. Legutóbb ugye írtam, hogy vannak Demokraták, akiknek ezen múlik a jövője, mert a szavazók többsége az ő helyükön nem akarja, hogy impeacheljék Trumpot és ezt világosan megüzenték nekik. Nos, volt aki kijelentette, hogy nem tudja, mit fog tenni. Gondolhatod, hogy mi volt. Soros kommandó kiment tüntetni és kijelentette, hogy jó akkor megszavazza... Ezzel kinyírva persze a politikai karrierjét. Volt pár ehhez hasonló eset.

Viszont vannak akik azt mondták, hogy... nem fognak impeachelni és a szavazóikra hallgatnak. Sőt a leginkább fókuszba került személy tán át is fog ülni a Republikánusokhoz hamarosan.

"Representative Jeff Van Drew, Anti-Impeachment Democrat, Plans to Switch Parties
The freshman Democrat, who represents a New "

Azt tudni lehet róla, hogy ő nemmel fog szavazni az impeacment-re, hogy át akarna-e menni a republikánusokhoz csak pletyka, de már ennyi elég, hogy totál rátámadjanak és leárulózzak, meg lepatkányozzák, és a többi... azért mert teljesítené képviselői kötelességét és valóban az emberek többségének véleményét képviselné.

Róla született jó pár cikk, sőt több közeli munkatársa felmondott, mondva, hogy nem ért egyet az elvekkel amit képvisel, miközben semmi elv nem változott, csak annyit mond, hogy ebben a konkrét esetben úgy szavaz majd, ahogy a választói kérik.

"Democrats Attack ‘Traitor’ ‘Rat’ Jeff Van Drew For Leaving Party, Staff Resigns"

Szóval Trump talán még választás nélkül is nyer magának néhány új képviselőt. Mert még egy példa, hogy vannak mások is, csak ők nem lettek médiasztárok. Itt van pl. egy "state senator" aki úgy döntött, hogy kilép a Demokratáktól és ezután független lesz:

"Pa. Dems lose a state senator: John Yudichak of Luzerne County declares himself independent, will caucus with GOP"

Aztán itt van egy cikk aminek már a címe is beszédes, mert kiderül belőle, hogy itt egy másik hely, ahol szintén azon fog eldőlni a Demokrata képviselő sorsa, hogy hogyan dönt Trump impeachment-jéről, és ha Trump ellen szavaz, akkor megszívja:

"Another Trump District Democrat Ripped By Constituents Over Impeachment: ‘If She Votes For Impeachment, She’s Screwed’"

Egyébként a Demokraták taktikát váltottak, már nem az a fő támadási irány a közbeszédben, amivel eredetileg akarták Trumpot impeachelni, mert az emberek többsége úgy gondolja, hogy azért nem szabadna, hanem azért, mert Trump hátráltatta a vizsgálatot... csakhogy igazából tán azt olyan keretek között tette amihez még joga van, szóval ez is valószínű egy eleve vesztes stratégia.

Aztán ha már vesztes stratégia... a Demokraták elhatározták, hogy a többszörös rekord gazdasági eredményeket fogják támadni, de ezt is olyan szerencsétlenül tették, hogy ezt úgy jelentették ki, hogy "meg fogják ezt állítani" és a szövegből ezt úgy is lehet érteni, hogy direkt kárt fognak tenni a gazdaságban...

"Trump's campaigning on the roaring economy. Here's how Democrats plan to stop him."

Persze valószínű leginkább arról van szó, hogy "megmagyarázzák", hogy a rekord jó adatok miért rosszak, de már nem először volt olyan, hogy emlegették, hogy a Demokratáknak vannak milliárdos barátaik, akik tehetnének egy szívességet és tönkrevághatnák a gazdaságot, hogy Trump arra ne hivatkozhasson. Csak persze, ki mentené ki őket adófizetői pénzből, ha mégis Trump nyer...

Trump impeachmentjéről találtam egy tán viszonylag nem elfogult cikket a hvg-n. Az egészet nem olvastam el, aféle összefoglaló, ami leginkább tán azzal vezet félre, hogy elhallgat egy csomó mindent. De azért a cím beszédes:

"Trump ellen vádat emeltek, és élvezi"

Azért teret ad az írás hülyeségeknek, például republikánusok "bosszújának" nevezi azt, hogy el fognak bukni képviselők akik Trump ellen szavaznak, pedig csak... simán a választók megüzenenték nekik, hogy nem tehetik; ők, a többség, akiket állítólag képvisel, nem akarják és ha mégis megteszi ennek ellenére, akkor bye-bye képviselőség.

"A NYT szerint a vádemelésre az ország érdekében, a demokrácia védelmében szükség van. Még akkor is, ha az azt megszavazó, a 2016-ban Trump által nyert körzetekben a tavalyi félidős kongresszusi választáson mandátumot szerzett demokraták a republikánusok bosszúja miatt el is buknak jövőre, s ezzel odalehet pártjuk többsége a képviselőházban."

Bréking Nyúúúzzzz!

Igazából ezt a cikket több részletben, több óra kihagyással írtam és most akkor update-elem, mert megvolt a szavazás. És ahogy várni lehetett, megszavazták a vizsgálatot, dehát ebben a szakaszban még a Demokratáké a fölény. Viszont ezért nagy árat fizetnek, több helyen ezért el fogják veszíteni a választást a jelöltjeik.

Na, nézzük kik szavaztak ellene a Demokraták közül...

Az egyik fickó már eleve lelépett a függetlenek közé, tehát ő nem számít Demokratának, rajta kívül viszont ketten nem szavazták meg az Impeachmentet.

Reps. Collin Peterson és Jeff Van Drew. Tehát a fickó betartotta az ígéretét, és nem gondolta meg nyomásra se magát... Többen viszont becsicskultak, bár szívük szerint nem szavazták volna meg... vagy hát féltek a következményektől.

"These Are The Democrats Who Voted Against Impeaching President Trump"

Viszont érdekeltek azok is akik, csak a "jelen voltam" gombot nyomták meg, ami egyfajta alternatívának tünhetne, ha nem tudnánk, hogy az SJW-k nem ismernek középutat; meg az is érdekelt, hogy Tulsi Gabbard hogyan szavazott, mert sokan a legnormálisabb Demokratának tartják, plusz a techcégek monopol hatalma ellen van, amiről már írtam itt korábban. Nos, ő azt igérte, hogy megszavazza és... végül ő volt az egyetlen aki csak "jelen voltam" gombot nyomta. Ami miatt gondolom a középüttállók rajongása megmarad iránta.

Egyetlen republikánus se szavazott Trump ellen.

"Tulsi Gabbard Was The Only Member Of Congress To Vote "Present" For Donald Trump's Impeachment"

És akkor mik lehetnek Trumpra nézve a következmények? Lényegében semmi, sőt inkább őt fogja segíteni a kialakult helyzet. Gondolom ezért se látom minden ballib oldalon címlapon a dolgot.

Nézzük mit ír a 444:

"Alkotmányos vádat emeltek Donald Trump ellen"

"Donald Trump eltávolításához a szenátus tagjainak kétharmados döntésére lenne szükség, ugyanakkor a szenátusban eleve republikánus többség van, és egyelőre szinte semmi esély nem mutatkozik arra, hogy a republikánus képviselők az elnök ellen szavazzanak. "

Gondolom majd Soros és barátai klub ezerrel veszt... lobbizik majd, hogy "helyesen" döntesenek.

"Az elnök elmozdítását célzó alkotmányos felelősségre vonási eljárás megosztja az amerikai közvéleményt. Az elemzők szerint a demokraták iránt elfogult CNN hírtelevízió mindjárt a voksolás után közzétett egy közvélemény-kutatást, amely arról tanúskodik, hogy az impeachment éppen Donald Trumpot erősítheti a jövő évi elnökválasztás előtt. A felmérést még szerdán, a voksolás előtt készítette a Gallup intézet. Kiderült, hogy amióta októberben a demokraták formálisan is megindították az impeachment előtti vizsgálatokat, Donald Trump népszerűsége 39 százalékosról 45 százalékosra emelkedett, az impeachment támogatottsága pedig 52 százalékosról 46 százaléknyira csökkent."

Aztán story arról, hogy Obama "státusza" a progresszív oldalon hova zuhant a legnagyobb kedvencből... Az egyik demokrata kongresszusi jelölt simán kijelentette, hogy reméli, hogy Obama rákos lesz és amikor rászóltak, hogy talán ezt nem kéne, még tett is rá egy lapáttal. Pedig ő egy... fehér férfi és Obama... fekete. Sokk! Ha ezt be meri vállalni így egy fehér férfi, az mindennél jobban jelzi, hogy Obama státusza mára már a béka segge alatt van és még azt is kijelentette "védekezésképpen", hogy az egyik szülője is rákban halt meg, tehát tudja miről beszél és ennek ellenére kívánja ezt Obamának, vagy még akár rosszabat is. Ugyanis Obama bűnös abban, hogy migránoskat telepített ki, meg még háborúsbűnös is.

A baloldalon nincsenek tartós hősök...

"Texas Democrat Doubles Down On Wishing Barack Obama Had Cancer"

Aztán Greta Thunberg is tündökölt. Ugye a nagy politikiai összejövetel nem járt igazi eredménnyel és utazott tovább. Használatba vette valamelyik német vasúttársaság szolgáltatását is és posztolt egy képet, hogy mennyire tömeg van rajta ( senkit se látni rajta kívül ) és a képen az látszik, hogy ő ül a földön a csomagjai közt. Azt már nem posztolta, hogy rögtön a kép után fogta magát és leült egy első osztályon levő székbe. A német vasúttársaság amikor meglátta a posztot rögtön adott neki ingyen elsőosztályú helyet és megírták neki Twitteren, hogy mennyire aranyos nekik a klimaváltozás elleni harc, de még jobban kedves lenne nekik, ha azt is megírta volna a poszt után, hogy miután látták, hogy mit írt ki, szép, tágas, első osztályú helyen utazott és a vasúttársaság csapata kinyalta a kicsi seggét. Erre viszont nem vett automatice fáradtságot:

"It would have been even nicer if you had also reported how friendly and competently our team served you at your seat in first class" they tweeted."

Aztán lássuk a progresszívek újabb nagy "győzelmét" ami miatt pofáraestek nem sokkal később.

"California Gig Workers Win Historic Victory: Now It’s Time To Nationalize Big Tech"

Szóval úgy gondolták, hogy "történelmi győzelmet" arattak és ahogy szokás, nem érték be ennyivel, máris a nagy techcégek államosításán álmodoztak... akkor még.

A lényeg az, hogy Kaliforniában a cégek azt csinálták, hogy azért, hogy kevesebbet kelljen fizetniük, ilyen független munkávállallói státusz szerűségben foglalkoztattak az emberek sokaságát. Ezután kötelező saját dolgozójukként nyilvántartani őket, amennyiben az illető kaliforniai. Így dolgoztattak például az Ubernél, de... sok baloldali médiacégnél is embereket.

Vajon erre hogyan fognak reagálni a cégek? Sőt... mivel ez egy baloldali "történelmi győzelem" hát nagyon kíváncsiak lehetünk, hogy a ballib média mit lép erre a baloldali győzelemre.

Egyből itt van az egyik legismertebb, a Vox. Na, talán hatalmas party-t tartottak efölött a "baloldali történelmi győzelem" fölött? Íme a válasz:

"Vox Media to cut hundreds of freelance jobs ahead of changes in California gig economy laws"  

Nos, igen... a ballib média, a baloldai történelmi győzedelmes csata után, mivel őket is érinti a dolog, százával rúgta ki az újságírót és a Twitter teli van síró ballib újságírókkal, akiknek ezután esélye se lesz abban az országban munkát találni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9915358928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2019.12.20. 11:32:31

Ezzel még annyit, hogy igazak voltak a pletyák... az a bizonyos Demokrata átült a Republikánusokhoz. Vagyis rögtön jöhetnek a hírek erről ahelyett, hogy Trump Impeachmentje fölött örömködnének.

A másik meg, hogy kiderült, hogy volt még egy Demokrata, aki nemmel szavazott, igaz, nem mindkettőre.

Tulsit meg már láttam, hogy átkozzák, mert csak "jelen vagyokot" nyomott.

GABOR2 2019.12.20. 11:38:17

Ja még annyit, hogy... Pelosi elmondta, hogy milyen szomorú, hogy ezt meg kell tenniük és kiadta utasításként, hogy senki se örömködjön. De Demokrata képviselők feltettek egy videót amiben benne, vannak, hogy hogyan örömködnek a képviselők és máris undorodnak még jobban ettől az emberek, hogy látszik, hogy ez az egész csak színtiszta bosszú, igazi ok nélkül. Mindazonáltal nem fognak nyerni ezzel semmit, úgyhogy megint gondolom arra is hajtanak, hogy a szavazóik nem olvasnak másik médiát és azt hihetik nyertek, mert a Twitter teli van olyan emberekkel, akik azt hiszik, most hogy ezzel Trump kiesett a Fehér Házból. De nem csak képviselők raktak ki magukról örömködő képeket, hanem nagyon objektív-független újságírók is és azok is megkapják, most hogy mennyire látszik függetlenségük. Trump erre az egészre símán építhet egy egészen új kampányt.
süti beállítások módosítása