Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A depressziós hozzáállás ellen: a Google egy újabb cloud szolgáltatásának annyi

2019. november 27. - GABOR2

Megszünteti Cloud Print szolgáltatását a Google. Ami azon felül, hogy önmagában egy jó hír, azért is érzem fontosnak megírni, mert pl. a Stadia esetében találkoztam némi depresszív hozzáállással, hogy mindegy, hogy mindenki rühelli, mert a Google fejleszti, tehát sikerre van ítélve és lenyomják a torkunkon. Ezt, meg egyéb nyilvánvaló hülyeségeket. Nos... nem, igazából rengeteg Google projekt végzi a süllyesztőben, köztük felhős projektek is. A Stadia eseténben meg egyenesen ez elkerülhetetlennek tűnik.

"Megszünteti Cloud Print szolgáltatását a Google"

"Újabb szolgáltatását végzi ki a Google, a keresőóriás ezúttal a Cloud Printnek int búcsút. A megoldás nevének megfelelően a felhős környezetből történő nyomtatást tette lehetővé a hálózati kapcsolattal rendelkező PC-re kötött nyomtatókon, illetve több száz, a szolgáltatást gyárilag támogató eszközön. A vállalat terméktámogatási oldalán, illetve a GSuite adminisztrátoroknak kiküldött levelében adott tájékoztatást a Cloud Print leállításáról."

"A Cloud Print még egy bő évig lesz használható, a vállalat szerint ahhoz 2020. december 31-ig biztosít támogatást. 2021 januárjától teljesen megszűnik a szolgáltatás."

Szóval nem kell úgy állni mindenhez, hogy ez reménytelen, mert egy nagyvállalattal állunk szembe, sokszor nem az. Mi adjuk nekik a pénzt, mi választunk, hogy mi lesz a jövő. Legalábbis jó sokszor.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2815327984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.11.27. 22:30:26

Ezt el kellett olvasnom, hogy mi a szar is _volt_ ez. Nem is tudtam, hogy volt ilyen.

Az alapgondolat egyébként ésszerű: miért is kell minden kliensre a nyomtató driverét telepíteni, ami csak nyomtatni akar? Micsoda hülyeség ez? A vicc az, hogy vannak irodákba való hálózatos nyomtató megoldások, de ezek is így működnek, hogy a drivert telepíteni kell minden gépre. Mégis minek? Miért kell a nyomtatáshoz driver? Mert képtelen volt a szakma kidolgozni egy mindenki által ismert szabványt :-). Illetve kidolgoztak, csak az éppenséggel mindenki _másképp_ érti, és persze nem 1 van, hanem kb annyi ahány gyártó :-)

A gulág természetesen nem tárolta el ezeket a dokumentumokat miután ki lettek nyomtatva. LOL

GABOR2 2019.11.28. 01:00:33

@KalmanBlog: "A gulág természetesen nem tárolta el ezeket a dokumentumokat miután ki lettek nyomtatva. LOL"

Igen, ez a lényeg, hogy nem kell ehhez, hogy a Google minden dokumentumodat megismerje. Nekem is pl. a privát felhők ellen sokkal kisebb a kifogásom, én leginkább a nyilvános felhőt rühelllem.

GABOR2 2019.12.06. 21:16:30

@KalmanBlog: Ó bocs, de December nem egy egyszerű hónap. Viszont legalább nagy adagot kaptál, az stabilizál.
süti beállítások módosítása