Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Más lett a világ: a startupok félhetnek a nagyoktól

2019. november 19. - GABOR2

Mennyire elcsépelt szöveg volt pár éve, hogy jaj, a nagy vállalatok félnek a dinamikus kis startupocskáktól, amik majd elsöprik őket. Ez a jövő...

Egy darabig tényleg féltek és ettől lett egyfajta Startup-aranyláz és sok kis céget baromi drágán megvettek és sokan rákaptak, hogy csak ezért csináljanak valamit, ami kb. csak egy ötlet volt. Viszont egy ponton azért rájöttek a nagyok, hogy nem kell itt félni.

Sőt, most itt van egy érdekes videó arról, hogy pl. az Amazon hogyan semmisített meg egy amúgy valóban életképes és egyre nagyobb felhasználói bázissal rendelkező startupot. Ha erre képes az Amazon, mit tudna tenni a sok igazából semmirekellő startuppal?!

Az Amazon forgatókönyve, hogy megsemmisítse a starupokat:

"Amazon's playbook for crushing startups"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2115314158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.11.19. 23:17:47

A piaci erőfölénnyel való visszaélés nem új, de mindig szívet melengető ilyen minősített esetekről hallani.

Itt is írnak a startupok nehézségeiről: index.hu/gazdasag/2019/11/19/softbank_vision_fund_szon_maszajosi_masayoshi_son_kockazati_tokealap_startup_befektetesi_buborek/

GABOR2 2019.11.20. 14:14:48

@KalmanBlog: Ó ez egy nagyon jó cikk, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.

" A megalomán tervek nem jöttek be, a legutóbbi negyedévben brutális veszteséget hozott az alap, ami sokak szerint a befektetési buborékká vált startup-őrület végének kezdetét jelentheti."

Igazából a mánia már rég vége lett ami a nagy techcégek vállalatfelvásárlásást illeti örült nagy árakon.
Ami nem ért véget, hogy más szereplők pl. az állam, mint pl. a magyar állam végre felismerjék, hogy ez már rég lecsengett. Itt is nagy állami szereplők akik összedobták a pénzt:

" A gigantikus pénz nagy részét két arab olajmonarchia, a 45 százalékkal bevásárló Szaúd-Arábia és 15 százalékos részesedéssel bíró Abu-Dzabi dobta össze"

Azonkívül eleve elég örült ötletnek tűnik ez a "startup alap" ilyen sikerességi statisztikák mellet:

"A techstartupok esetében 70 százalék vérzik el, de ha az összes startupot nézzük, az arány már 90 százalék körüli."

ujtechkor.blog.hu/2017/11/29/amit_a_draga_jo_startupokrol_sohase_hallasz

Szóval ha még valóban volna valami ami még működik is és profitot teremt, a sokkal többi sikertelen elront mindent. Tényleg minden techblabla hülyeséget bevevőnek kell lenni annak aki ilyen alapba pénzt ad.
süti beállítások módosítása