Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Facebook titokban bekapcsolgatja a kamerádat

2019. november 19. - GABOR2

Igazából csak a szokásos. Kiderült, hogy az amúgyis nem tisztelt privátszférát még jobban is rombolják mint bevallják... aztán amikor lebuknak kijelentik, hogy egy bug. Volt már következménye? Na ugye.

"Kiderült: Titokban aktiválja a kamerát a Facebook mobilalkalmazása"

"A Facebook mobilos alkalmazása akkor is bekapcsolja a kamerát - aminek képével ki tudja mit csinál - amennyiben a felhasználó nem fényképez, illetve nem közvetít videót segítségével. A titkos kameraaktiválást az app egy a közelmúltban megjelent bugja buktatta le, aminek köszönhetően láthatóvá vált, hogy a szoftver pl. a hírfolyam böngészése vagy csevegés közben is folyamatosan kapja a mobil kamerájának képét."

Egyébként erről az jut eszembe, hogy pl. az, hogy a mikrofont bekapcsolja is csak egy bug, amit saját bevallásuk szerint nem használtak ki, de akkor a neten volt egy sztori, hogy valaki fogta a telefonját és egy spanyolul beszélő rádió mellé tette egy napig és onnantól spanyolul jöttek a reklámok nem angolul. Biztos csak véletlen...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1015313880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.11.19. 22:27:06

Szoftverhiba volt, de esküszünk, hogy nem csinálunk semmit vele... LOL

GABOR2 2019.11.19. 22:34:13

@KalmanBlog: Nem is kellenek ide programozók, hisz valahogy minden egyes hibázás egy komplett kémprogram szültését hozza el... nem ám, hogy valami akkor nem működik vagy valami.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.11.20. 08:07:16

Már kb egy évtizede nem azért kell venned néhány évente korszerűbb mobilt és számítógépet, mert szükséged van rá. Azért kell, hogy az utánad való kémkedést ki tud szolgálni.

GABOR2 2019.11.20. 14:03:38

@IGe.: Igen, egyre jobban, de persze azért ott van a profit is mint fő cél. De valóban, a Windows 10-zel is azért siettek nagyon, miután Snowden szivárogtatott, meg ez az általános trend is. A legújabb rémálom a képernyőbe rejtett ujjlenyomatolvasós okostelefon. Pár éve még nagyon aggódtak miatta ma meg...

ujtechkor.blog.hu/2019/04/30/rajongo_cikkek_a_rosszert_es_ne_aggodj_nem_koteleo
süti beállítások módosítása