Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 16

2019. november 05. - GABOR2

Az elmúlt időszakban nagyon sok új történés keletkezett. Némelyik rossz, most több a jó, némelyik pedig eléggé a szürke tartományba tartozik.

Kezdjük is egy elég furával, mert elsőre erre rávágnád, hogy rossz hír.

Készítettek egy felmérést amiből az derült ki, hogy a szabadság nagy hazájában a lakosság többsége be akarja szűntetni a szólásszabadságot és büntetésként nemcsak valami feddést, vagy pénzbüntetést szeretne, hanem börtönt.

"Majority of Americans want to change the First Amendment: Study found that people want JAIL TIME for hate speech as they call for updates to 200-year-old law 'to reflect cultural norms of today'"

Igen, szerintük ez egy 200 éves törvény ami nem illeszkedik a mai kultúrális viszonyokhoz. Magyarul az USA kezd meghasonlani önmagával, alapértékeivel.

Azért gondolom, hogy ez nem feltétlenül rossz, mert igazából a szólásszabadság szerintem nem valami színtiszta jóság, hanem egyfajta megállapodás, status quo, hogy a szemben álló felek hogyan kezelik egymást. Eszerint hagyják, hogy nyomassa  a szövegeit a másik, cserébe ő is ezt engedi. Éppenséggel viszont a szöveg lehet azt csinálja, hogy megtéveszti a tömeget és saját pusztulásához vezeti.

És most persze miután nem volt tiltva a kultúrmarxizmus, hát megerősödött, aztán mostmár ő tiltana, de lehet az emberek egy része azért tiltana, hogy pont ezeknek befogja a száját.

Aztán, egy elég fura kutatási eredmény. Folyton azt mondják, hogy az új nemzedék konzervatívabb mint az előzőek, most ami a "millennials-okat" illeti egy kutatás szerint 10-ből 7-en szocialistára szavaznának.

"7 in 10 millennials say they would vote for a socialist: poll"

Aztán kiderül, hogy igazából ha így kérdeznék mint ahogy a címben szerepel már nem ez volna a helyzet, hanem a kapitalista rendszerrel vannak problémái "nagyon, vagy valamennyire", de még így is ezt tartják a legjobbnak. Viszont nem néznek olyan rossz szemmel a szocializmusra mint a hideg háború alatti amerikaiak. Ami nem csoda, hisz akkor nyílt háború is volt.

Most pedig egy kicsit jöjjünk ki a fényre, nézzük pár jobb hírt.

Gondolom feltünt neked, hogy hollywoodi és egyéb celebek meg akarják mondani, hogy mit gondolj és kire szavaz. Még a magyar szavazást is kommentálták egyesek.

Nos, most az egyik celeb sírt egy nagyot, hogy szerinte Trump fog győzni, mert ő nem teljesen él elzárkózva a többi embertől, szokott beszélni fanokkal is és szerinte senki se szereti a Demokrata jelölteket.

"Cardi B fears Trump will win in 2020: 'Nobody's saying they love a Democrat'"

"Cardi agreed: “I really hate to say it, but sometimes I do believe that Trump will be winning. Just because every single time I don’t see nobody saying they love a Democratic candidate. There’s no candidate that people are saying like we love, we want them to win.”"

Szóval még az alacsony keresetű, nem fehérek se nagyon lelkesednek azért, hogy Demokrata párti jelöltet válasszanak. Miért is tennék... Trump alatt rekodon van pl. az ő foglalkoztatottságuk is.

Aztán ami a jövőt illeti...

Beszéltek már arról, hogy a jövő úgyis a konzervatívoké, mert a liberálisok nem csinálnak gyereket... Nos, most úgy tűnik ezt igencsak megerősíti egy kutatás. Bár azért mert valaki egy konzervatív családba születik még válhat idővel valami egészen mássá.

"Republicans Have More Kids Than Democrats. A Lot More Kids."

Amint a cím is mondja, nemcsak több gyerekük van, hanem sokkal több. Dehát... épp ezért is akarják milliószám behozni a migriket a ballibek.

Aztán megint ideje, hogy eldobjuk az agyunkat...

Egy brit "szülési edzőt" (nem tudom hogy mondanánk magyarul) kicsináltak annyira, hogy inkább otthagyta a munkáját. Az volt a bűne, hogy kijelentette... csak a nők tudnak szülni. Ettől eldobták az agyukat trans aktivisták, úgyhogy kicsinálták.

"Birth Coach ‘Hounded Out’ Of Job By Trans Activists After Saying Only Women Can Have Babies"

Aztán... miután a Trump rekord pénzt hozott össze és nagyon hatékonyan használja az internetet ,a Twitter úgy döntött, hogy megtiltja ezután a politikai hírdetéseket.

"A Twitter betiltja a politikai hirdetéseket"

A demokrata jelöltek közül Obama alelnöke vezet, aki szánalmasan kevés pénzt szedett össze és most volt egy incidense tán, hogy úgy ment fel az emelvényre beszédet tartani, hogy nem tudta melyik államban van, de a másik vicces dolog volt, hogy ugye ők demokraták és szeretik a kisebbségieket, viszont elfelejtették lefoglalni a latin nyelvű változatát a kampány jelmondatának az interneten és Trumpék simán megvették és amikor a latin emberek beírják a címbe, akkor egy olyan szöveg várja őket, hogy Biden csak dumál, de igazán nem érdekli őt a latin emberek... és erre pont az a bizonyíték, hogy lefelejtette lefoglalni ezt a domaint. Vicces, nagyon vicces.

Aztán viszont a Facebook megvédte a politikai hírdetések létét, a Youtube viszont hallgat a dologról.

"Google is staying silent about political ads on YouTube while Facebook and Twitter squabble"

"Twitter bans political ads after Facebook refused to do so"

Amúgy persze, ha a Demokraták lennének előnybe nem tiltanák le, de nagyon rosszak ebben... is. Zuckerbergnek meg látszik ebből is, hogy fontosabb a pénzszerzés, mint az ideológia nyomatás.

Amúgy ha már nagy tech vállalatok... A Googlenek most nemrég volt a negyedéves jelentése. Az év elején, kiderült, hogy a Youtube cenzúra miatt sok pénzt veszít a vállalat, amire rátevődött még az is, hogy így a befeketetők kivették a pénzüket és hihetetlen sok pénzt veszített a Google, amihez később hasonló nagyságú veszteségek jöttek. Tehát nagyon kíváncsi voltam arra, most mi a helyzet.

A másik dolog amire nagyon kíváncsi voltam korábban azok a felhős számok. Azért mert régebben az ilyen jelentéseknél mindig kiderült, hogy hazudnak a felhővel kapcsolatban, de ma már nem követem ezt, mert már azt is mindenféle módon manipulálják, vagy egyszerűen nem közlik a számait. Ha hűséges olvasóm vagy ezt már ismered.

A mostani pénzügyi jelentés nagyon száraz volt... aznap amikor kijött.

"Nagy meglepetésre esett a Google nyeresége"

"Az Alphabet nettó eredménye csökkent, az egy évvel ezelőtti 9,19 milliárdról 7 milliárd dollárra, ami részvényenként 10,12 dollárnak felel meg. Az elemzői konszenzus ezzel szemben 12,44 dollár volt."

Viszont semmi kimutatást nem találtam, még angol nyelven se, hogy mi a helyzet a Youtube-bal.

Azonban én már veterán vagyok a felhős cégek miatt a negyedéves pénzügyi jelentésekkel és tudom, hogy sokszor később, akár jelentősen később mégis megtudhatunk többet is.

Most jött is nemrég egy újabb cikk ami a Google negyedéves jelentésével foglalkozik... Találd ki melyik az a két vállalati szegmens, ami állítólag nagyon hasít, de nem hajlandóak számokat kiadni róla... Igen, a felhő és a Youtube, plusz egy szegmens ami azért van tipikusan, hogy fedezze a felhőt; egybe veszik vele, hogy elrejtsék a felhő szerény számait.

https://searchengineland.com/google-ad-revenue-growth-steadies-in-q3-propelled-by-mobile-search-youtube-324144

Ez pedig azt mutatja korábbi tapasztalokból, hogy igazából ez... hazugság.

"Google CEO Sundar Pichai said revenue growth was driven by mobile search, YouTube and Cloud. (We’ll have to take his word for it because Alphabet doesn’t provide revenue breakdowns for any of those segments.)"

Szóval a mobil keresés, a Youtube és a felhő adta növekedés motorját, de mint ahogy az angol szerző is fontosnak tartja megírni... ezt el kell hinnünk, mert erről nem osztanak meg számokat.

Korábbi tapasztalataim miatt ez valahogy úgy nézhet ki, hogy a növekedés 99%-át adja a mobil keresés, kevesebb mint egyet a felhő és mivel a Youtube igazából csökken, csak több a reklám... talán még a felhőnél is szánalmasabb adatai vannak.

Aztán... tavaly volt ez a Covington Kids story amikor hetekig vérét követelték egy gyereknek aki Trump MAGA sapkáját hordta és egyszerűen csak állt és enyhén mosolygós fejet vágot. A sajtó ott hatalmasakat hazudott, és a gyereket baloldalon többen meg akarták ölni és ezt nyugodtan le is írták pl. Twitterre, de aztán kiderült, hogy minden hazugság volt, az indián ment oda hozzá és dobolt a fülébe és a többi dolognak is kb. pont az ellenkezője igaz.

Nem tudom hogy van ez... de tán fel is jelentették őt; most az a hír, hogy a bíró az egész dolgot megfordítja, eddig tán a gyereket támadták... most a bizonyítékok ismeretében az egész tárgyalás átalakul és... az újságírok kerülnek a célpontba és ez azt jelenti, hogy mindent bizonyítaniuk kell, hogy mit, miért tették és lesz majd arról papírja a konzervatívoknak, hogy a baloldalon nem érdekli az újságírókat, hogy leellenőrizzék amiről írnak és mindenféle hazugságot nyomatnak igazság helyett:

"‘Huge Win’: Federal Judge Reopens Covington Kid’s Case Against WaPo"

A WaPo= Washington Post

Aztán előkerült Obama is és arról beszélt, hogy az nem aktivizmus, hogy gyűlölködsz a közösségi médiába és valakit kicsinálsz egy apróságért.

Vajon miért mondta ezt? Meg miért várt eddig? Egyrészről lehet, hogy őszintén gondolja ezt, de lássuk be, ott van még az, hogy rengeteg ballibről derülnek ki dolgok és saját mérce szerint nincs kegyelem semmi és... így nem marad ballib végül, pedig hát ők kezdték ezt csak vissza száll rájuk; másrészt meg Obama alelnöke is versenyben van és próbálják visszahozni Trumptól az odavándorolt mérsékelt demokratákat.

"Obama szerint az még nem aktivizmus, ha Twitteren beleszállunk mindenkibe, aki egyszer egy rossz igét használt"

Aztán visszatérve a generációkra...

Georgia Southern University-in hallgató diákok miután végighallgatták az egyetemükön az egyik latina SJW-t, hogy milyen szarok a fehérek... a diákok fogták a könyveit és... elégették. És valahogy az egyetem is ezúttal megvédte őket, hogy ehhez joguk van.

"Students burn Latina author's book after she discusses white privilege"

Aztán végül egy történet ami szánalmasan végződött az SJW újságíróknak.

Ha olvasod a sorozatom tudhatod, hogy amerikában az megy, hogy az SJW újságírók annyira nyomatják az aktivizmusukat, hogy leszarják azt is, hogy ilyen rovatban dolgoznak; sok mindenbe bele lehet erőltetni a politikát, de ott már odáig elmennek, hogy simán a sportrovatban is politikai cikkeket közölnek.

Nos, a mostani eset még ezen is túlmegy... Ugyanis az egész újság csak sport újság... de ezt is leszarták az SJW újságírók és egy tisztán sportújságban politikai cikkeket nyomattak.

Az újság gondolhatod nem igazán lett nyereséges ( enyhén szólva ), hogy elvileg sport újság, de SJW propaganda megy rajta igazából. Eladták, jött egy új tulaj.

Az új tulaj kijelentette, hogy ők egy sport újság, innetől kezdve foglalkozzanak a sporttal... és csak és szigorúan csak a sporttal.

"G/O Media Tells Deadspin Staff in Leaked Memo: Stick to Sports"

"Sports—and sports alone—must be “the sole focus” of the website, new management said Monday in a memo obtained by The Daily Beast"

Ezt az egész drámát szinte napi szinten közvetítették. Az újságírók szerint ez a szerkeztői szabadságukat sérti... ja az, hogy egy sport újságot nem rakhatnak teli oda nem illő SJW politikai cikkekkel.

Mivel felháborítónak tartották, hogy sport újság révén politikáról nem írhatnak, tömegesen mondtak fel ott:

"Stick to Sports? No Way. Deadspin Journalists Quit en Masse."

És ilyen hatalmas lelkesedéssel kezdték, hogy megmutatják, náluk az erő. Aztán jött oda egy fickó, de miután megtudta, hogy mi a helyzet, ő is elutasította, hogy ott dolgozzon. ( Vagy félt, hogy kicsinálják őt is a ballibek.)

Ezután a lelkesedés az egekig hatolt, hogy megcsinálták, megmutatták a rohadék tulajdonosnak.

Sőt woke újságíró egy se hajlandó menni oda.

Viszont... az elmúlt években rengeteg újságíró került az utcára és talán egy nappal később már össze is omlott a nagy lázadásosdi, mert már találtak újságírókat, akik betöltik a helyüket... és ők tuti nem fogják nyomatni az SJW propagandát.

Így ért véget a lázadás, pedig micsoda hősi cikkek születtek más SJW oldalakon arról, hogy megvalósítják minden dolgozó fantáziáját, és hogy igazából mekkora hatalmuk van a vezetés felett a dolgozóknak.

"What the mass resignations at Deadspin tell us about work in America"

"The move realized every worker’s fantasy."

"Walking off the job is a powerful idea"

"Workers have more power than they imagine"

Aztán megintcsak egy dolog ami eddig nem volt... legalábbis hírekbe nem került be.

Volt egy ilyen amerikai hát... elég nehéz ezt elmagyarázni, mert Magyarországra nem igazán jellemzőek ezek, de szóval ilyen egyetemi tudományos közösség; lényegében, általában az, hogy okos diákok szorosabbra fűzik a kapcsolatukat több órát vesznek és jelent nekik ez valami erősítést, valahogy több lehetőségük lesz mint sima diákként.

Na most... valakik úgy gondolták, hogy ezt is diversszé kéne tenni és teljesítmény nélkül beleerőltetni oda nem illő fura embereket.

Hősünk ráadásul valami LGBT valami.

Ez a jó kis diverzitás azt hozta el, hogy pokollá tette az életét a normális diákoknak, akik nemhogy jobban haladtak volna, hanem hátrányt szenvettek el. A diákok szerint elvette az idejüket a tudománytól és baromira frusztrálta őket. Folyton megszakította az előadásokat és nem haladtak miatta.

Végül kirúgták őt a programmból és "deportálták", mert nem is abban az országban élt ahol az egyetem van, de ez csak az USA-n belül más ország.

Vajon szerinted, csak úgy csöndben lelép? Dehogy! Az iskola rasszista, meg minden szar szerinte és hiába hírdeti magáról, hogy mennyire szereti a diverzitást, meg "jogosulatlan fegyelmet" várnak el tőle.

A gond csak az, hogy igazából ebben a programmban, hogy nemcsak fehérek vannak és... ők is hatalmas megkönnyebbülésnek veszik, hogy végre kirúgták őt a programmból.

"Social Justice Activist Gets Kicked Out Of Fellowship For Constant Complaints, Claims Racism"

"A social justice activist at Cornell University was kicked out of the school’s Alliance for Science fellowship and is now calling the school “racist,” despite complaints from other non-white fellows regarding the student’s behavior."

Ha csak fehérek lennének ott, abban a suliban dolgozóknak végük lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1715290076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.11.08. 10:30:37

> Egy brit "szülési edzőt" (nem tudom hogy mondanánk magyarul)

Magyarul is használják a dúla kifejezést egy ideje. Már kb 6-7 éve is hallottam. Szerintem ez az angol doula átvétele, de nem vagyok biztos az etimológiájában.

GABOR2 2019.11.08. 14:40:29

@KalmanBlog: Birth coach, gondolom valami kismama edző lehet.

KalmanBlog 2019.11.08. 14:55:17

@GABOR2: Én egy másik cikket olvashattam, ott doula-ként emlegették, amit magyarul is használnak dúlaként.

Ilyen érzelmi támogató szerepe van, illetve tartja a kapcsolatot az orvossal, ha a szülő nő már önkívületi állapotban van. Plusz masszíroz, vizet hoz, ilyenek.

Innen: www.webmd.com/baby/what-is-a-doula

"A doula is a person who provides emotional and physical support to you during your pregnancy and childbirth. Doulas are not medical professionals. They don't deliver babies or provide medical care. A certified doula has taken a training program and passed an exam in how to help pregnant women and their families during this exciting but challenging experience."

KalmanBlog 2019.11.08. 16:23:18

Egyébként megint jó sokat adtál ki egyszerre, jó idő lesz mire végigolvasom.

Nagyon szeretem az írásaidat olvasni, ne hagyd abba! Jól szórakozom rajtuk, hogy ilyen rövid kommentárokat írsz a hírekhez. De mivel olyan sok van, mégis jó hosszú lesz összességében. Üdítő az informatikában a sok hurráoptimista között az árnyoldalakról is olvasni.

A helyesírásod nekem elég rossznak tűnik. Engem nem zavar, de többen komolyan vennék amiket írsz, ha javítanál rajta: abba VS abban, hova kell vessző, rövid/hosszú hangzó stb.

GABOR2 2019.11.08. 19:30:58

@KalmanBlog: Hi! Örülök, hogy tetszik, de remélem nem csak szórakoztató, hanem valami változást is okoz. Most igazából még több hír lett volna, épp ezért rövidítettem a "Gyorsítósávval".

Tényleg megint sokat írtam + nagyon kialvatlan vagyok mostanában. Remélhetőleg ez a hétvége végre valóban pihentető lesz. A kellemetlenségekért elnézést...
süti beállítások módosítása