Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kínában ezután már csak arcfelismeréssel lehet internetezni ( is ) állítólag

2019. október 16. - GABOR2

Kínában ezután állítólag csak arcfelismeréssel lehet majd internetezni, bár azt, hogy ezt hogyan oldanák meg, hogy sok százmillió ember arcfelismerő rendszerrel rendelkezzen otthonában nincs hír. Ezért nekem ez fura hír.

Nyilván ez a lakosság durva megfigyelése és ellenőrzése lenne. Ezzel a lehetősséggel pedig a külföldi titkosszolgálatok is élnének, ők is jobban fogják ismeri az országot mint valaha.

Egyébként ha ilyen politikai elemzéseket olvasol, akkor tudhatod, hogy amikor még gazdaságilag minden szép és jó volt Kínában, kivéve a környezetszennyezést mondjuk, még akkor is nagyon félt a vezetés, hogy elveszítheti a hatalmát és az egyik módja annak, hogy hatalomba maradhasson, szerintük, a jó gazdasági eredmények. Viszont, bár nem elég ismert itthon, még látszólag Viktoréknak se, Kínának sok gazdasági mutatója hatalmasat romlott az elmúlt kb. 13 évben, köztük az adósságuk is kilőtt mint a rakéta. Kína nem az aminek sokan hiszik, le vannak maradva 13 évvel. A lényeg tehát, hogy ezzel a módszerrel már nem tudják majd megfékezni a hatalmukra törőket, mert hamarosan sokaknak nyilvánvaló lesz, hogy nagyon elrontották az elmúlt 13 évet.

Tehát kell a szigorú ellenőrzés.

Másrészt valamit ne felejtsünk már el... a Nyugat épp úgy megfigyel csak azt mondják közben, hogy ez a felhasználói élmény javítása miatt van. Hogy azért figyel minden kis rezdülést is Windows 10, hogy a felhasználóknak jobb legyen és nem ám azért tud mindenről, amit az ő rendszerén keresztül alkotnak, hogy az amerikai titkosszolgálatnak átadja... Eszükbe se jut, "biztos". Meg mi van a londoni megfigyelési rendszerekkel például?

Szóval ilyesmi mindkét oldalon van, csak az egyik őszintébb ezzel, meg más úton akar eljutni ugyanoda.

Persze így igazán nem lehet "abszolút hatalmat" elérni, mert az emberek ugyanúgy hozzáférnek a rendszerhez valamilyen szinten és minden rendszer sebezhető, tehát aki ilyenekre alapozza a hatalmát, csúnya meglepetésben lehet része egy hackertámadásnál.

Cikk: "Arcszkenneres azonosítással lehet majd Kínában netezni"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1815226680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása