Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések - különkiadás - 6

A kultúrháborút finanszírozó piac: Kína

2019. október 11. - GABOR2

Most nemrég kiborult a bili, mert a véletlenek összejátszása miatt nagy kiakadás lett és felismerték tömegesen az amerikaik... amerikai cégek meg akarnak felelni a kínai kormánynak, hogy a kínai piacra jussanak és ottmaradhassanak.

Otthon nyomatják ezerrel az SJW propagandát és ennek a hősének mutatják magukat és bevállalnak ezért jó pár millió, néhány nagy cég esetében akár milliárd dolláros károkat. A kínai kormány kéréseit viszont teljesítik és ők bizony sok olyat kérnek, ami nem éppen PC.

Amerikában most ezt úgy tálalják, hogy a szólásszabadságot éri hatalmas kár a South Parkosok interpretálása miatt, de igazából éppenséggel ő tőlük is kiderül, hogy igazából sok kérés arra irányul, hogy kiszűrjék az SJW-k kultúrháborús szemetét, ami ártana Kínának.

Például arról van szó, hogy Kína nem akar meleg propagandát a mozifilmekben, vagy ami már talán tényleg elég kemény, hogy megmondja, hogy mennyi fekete szereplő lehet a filmben.

Ezért igazából simán lehet, hogy egy filmnek két verziója van, egy ami Nyugatnak van szánva és egy ami Kínának. Vagy, és ettől van a nagy kiakadás, sok cég már eleve a kínai piacra szánt terméket adja el a Nyugatnak is, ami azt jelenti, hogy... minő szörnyűség... sokkal kevesebb meleg és LGBT jelenett van a filmekben mint ahogy akarnák, ha nem lenne Kína; hogy csak finoman jelzik, hogy melegek, de nem kezdenek több perces nyelves csókba a filmen... Meg kevesebb mondjuk a fekete főszereplő stb..

Ebből az látszik, hogy bár tudják, hogy a Nyugaton is sokan az ilyesmiket rühellik, azt letojják és ezt talán azért tehetik meg, mert Kínában nem tojják le és onnan van pénz ami finanszírozza a Nyugati kultúrháborút. Ha most Kínával összekapnak akkor kitiltják őket onnan és nem lesz lové finanszírozni a hatalmas veszteségeket amik Nyugaton keletkeznek.

Most az egyik ami középpontba került egyébként konkrétan az a NBA ügye. Sikerült a lehető legrosszabb kommunikációt folytatniuk az ügyben, így mindkét fél elégedetlen lehet.

A másik cég pedig a Blizzard, ami szintén nagyon bizarul kommunikál az ügyben, olyanokat mondva, hogy megvédik Kína büszkeségét és ezért nem engedik, hogy valaki bírálja a kínai kormányt; valójában igazából a rengeteg lóvé van a dolog mögött; azért mert az egyik játékközvetítésen az egyik korábbi bajnok játékos beszólt a kínai kormánynak kitiltották az egész játékból, felmondták a szerződését, nem kapja meg a már megkeresett pénzét, sőt egy csomó másik embert is kirúgtak, de nagy volt a kiakadás, még nincs is vége, munkatársak tiltakoznak, mondanak ott fel... Még friss ez az egész.

Szóval amerikában a hős nagyvállalatok akik amúgy agyra-főre kommunikálják a világ felé, hogy ők milyen "woke"-ok, meg hogy számít mindenkinek a véleménye, mondja el ha nehéz is stb. most olyan dolgokat mondnak ellenmondást nem tűrve, hogy te, az induvidum nem mondhatod el a politikai véleményed itt az USA-ban Kínáról, talán a Blizzardnál volt... még a szerződésbe is beleírták, hogy nem lehet bírálni a kínai kormányt. Trump oké, a kínai elnököt viszont hagyják békén különben soha többé nem játszhat a játékkal.

Érdekes ez, mert ha a kínai piacról ki kell vonulniuk akkor nem fogják tudni céges pénzből finanszírozni a nyugati "woke"-ság miatti veszteségeket, ha viszont maradnak, akkor bizony nem rejtegedhetik, hogy a Nyugaton a piedesztálra emelt "elnyomott kisebbségeket" bizony Kínában rejtegetik ők maguk is... a mocskod pénzért, ami állítólag nem számit, ha ilyen ügyekről van szó.

Végére itt egy kétéves videó arról, hogy Blockbuster filmeket hogyan változtatják meg a kínaik kedvéért:

https://youtu.be/8KxSOx9b9JA?t=63

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2715217906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása