Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 13

2019. szeptember 10. - GABOR2

Szegény pici Google... ha a versenytársai nem győzhetik le, hát megteszi ő magának.

Büszkén tette közzé a legújabb cenzúrázós számait. Legutóbb ilyenkor ezért 70 billió dollár minuszt szenvedett el a tözsdén, amit további nagyon durva veszteségek követtek később. És ezek a veszteségek pusztán tözsdei értékcsökkenések voltak, de tudjuk hogy nagyott esett a nézettsége a Youtube-nak, tehát a hírdetési pénze is sokkal kevesebb lett. A Youtube csak veszteséget termel.

Nézzük mit hoztak most össze maguknak:

"YouTube claims it removed 5x more hateful content in Q2, including 100K+ videos, 17K+ channels"

Szóval, bár tudták, hogy ezzel a helyzetük csak rosszabb lesz, töröltek több mint 17 ezer csatornát, százezres nagyságrendben videókat, és fél milliárd kommentet, ezeknek szerintük mind valahogy közük volt gyűlölethez. De mint tudjuk, náluk ez rendkívül tág fogalom lehet ma már.

"In an update today, YouTube is claiming to have made significant progress in removing harmful video on its platform following a June update to its content policy which prohibited supremacist and other hateful content. The company says it has this quarter removed over 100,000 videos and terminated over 17,000 channels for hate speech — a 5x increase over Q1. It also removed nearly double the number of comments to over 500 million, in part due to an increase in hate speech removals."

Talán te azt mondod... ez igen. Viszont az SJW-ket nem lehet sohase kielégíteni és még több törlést követelnek... természetesen.

Mint múltkor is szóbakerült... a Youtube-osok próbálják visszafogni a dolgot, mert az SJW-k már olyan videók letörlését követelik, ami a Youtube vezérnő megfogalmazása szerint lényegében mindenkinek tetszik.

"The company, however, is haphazardly attempting to draw a line between what’s considered hateful content and what’s considered free speech."

"A commitment to openness is not easy. It sometimes means leaving up content that is outside the mainstream, controversial or even offensive,” she wrote. “But I believe that hearing a broad range of perspectives ultimately makes us a stronger and more informed society, even if we disagree with some of those views.”

A Google ereje a többi nagy techcéggel ellentétben abban van, hogy igazából hirdetési pénzekből jön a bevétele legnagyobb része, ami mindenképpen jön, nem kell hozzá semmi új termék. Most saját magát amortizálja ilyen szempontból, de ha még ezt túl is élné, most kapott kívülről is támadást ez az aranytoját tojó üzletág.

"Óriási bajban van a Google - 50 állam indít versenyügyi vizsgálatot vele szemben"

"A Google, miután az elmúlt egy évtized után több ügyben is versenyügyi eljárások alapját képezte - és képezi jelenleg is - az EU-ban, hamarosan hazájában, az USA-ban is hasonló pereknek nézhet elébe. A hét elején ugyanis kiderült, hogy már 50-re nőtt azon tagállamok száma, amik eljárást sürgetnek a keresőóriással szemben különböző törvénysértések miatt."

Mi ez a hírtelen nagy egység? Mind Trump, mind Trump ellenségei meg akarják törni a Google-t?

"Az érintettek ugyanakkor részben eltérő okokból sürgetik ezt: van ugyanis köztük, akik a trösztellenes törvények megsértését sejtik a keresőóriás által, míg mások specifikus versenyjogi szabályok, illetve az adatvédelmi rendelkezését megsértésének gyanúját vetik a keresőóriás szemére."

És itt van a lényeg... a Google szívét támadják:

"A legfőbb fővádlók összehangolt vizsgálatukban elsősorban a Google hirdetési üzletét, valamint keresőjét fogják majd szemügyre venni, illetve azt megvizsgálni, hogy ezekkel, illetve az azok üzemeltetése során folytatott gyakorlatával a cég megsértette -e a vonatkozó törvényeket." 

Ez kombinálva az SJW-k miatti több tíz milliárdos veszteségekkel lehet, hogy elhozza azt amire nem számítottak... tényleg bajba fognak kerülni.

Egyébként a Facebook-ot is perlik... de csak 8 állam.

Ha jól látom őket Trump csapata békénhagyja. Zuckerberg pénzért üzletelne konzervatívokkal. Erről már korábban többször írtam.

"Több amerikai tagállam pert indított a Facebook közösségimédia-óriás ellen - közölte pénteken Letitia James, New York állam igazságügyi minisztere."

"Közleményében Letitia James leszögezte: a vizsgálatot kétpárti egyetértéssel indítják meg a jövő héten, hogy feltárják, a Facebook csökkentette-e felhasználóinak választási lehetőségeit a verseny elfojtásával, és veszélybe sodorta-e felhasználóinak adatait."

Vajon veszélybe sodorta-e, hogy ha például megint kiderült, hogy most éppen több mint 400 millió felhasználónak adatai került ki? Az, hogy folytont lopkodnak tőle nem veszély eléggé?

"A technológiai ipar szélsőséges koncentrációja rossz a fogyasztó számára, és szerintünk rosszat tesz Amerikának is" - fogalmazott egy júniusban tartott kongresszusi meghallgatáson Herbert Slatery, Tennessee főállamügyésze. Hozzátette: ez eltorzítja a piacot, és visszafogja a kutatás-fejlesztést és az innovációt."

Rosszat tesz a politikának is, hisz kiderült, nem nőttek fel a feladathoz, hogy millárdokat szolgáljanak ki, hanem ők akarják az emberek százmillióinak megmondani, hogy mit szeressenek és mit ne.

Kalandozzunk el még egyéb kultúrháborús történetekben.

Például itt van, hogy az FBI figyelmeztet, hogy az Antifa elkezdett fegyverkezni.

"Exclusive: Document reveals the FBI is tracking border protest groups as extremist organizations"

Gondolom ha látod a címet már sejted... a cikkíró nincs az FBI-jal és az Antifát mint egyszerű tüntető csoportot említi, pedighát volt, hogy egy tagjuk felgyújott egy migrációs központot és nem az volt az egyetlen ilyen amiről beszámoltam.

Ha megnézed az eredeti dokumentum kezdésést rögtön írják is, hogy a fegyeres támadás a határ hivatalok és dolgozóik ellen egyre valószínűbb. Egy belsős állítja megindult a felfegyverkezés halálos fegyverekkel.

Szóval ezt lehet lazán venni, mint ebben a cikkben, amit nem lehet lazán venni, az a bármi amit nem a ballib csinál.

Itt van egy történet arról, hogy egy több mint száz éve létező önkéntes tűzoltó csoportot megszüntetnek, mert az egyik tag nem tetszik az SJW-knek és mikor felszólították a tűzoltóságot, hogy rúgja ki, azok tojtak rá, így elintézték, hogy az egész önkéntes tűzoltóság szünjön meg.

"Haverford Township Closes Fire Company For Failing To Take Action Against Volunteer Allegedly Affiliated With Extremist Group"

Azt hiszed ez durva? Pedig ez csak a bemelegítő volt.

A haladó Nyugaton végre kimondták azt is: a fitness trainerek olyanok mint a nácik és a gyerekek elhízásának megakdályozása gyerekbántalmazás.

"'Fat Sex Therapist' compares fitness trainers to Nazis, children's dieting to sexual assault"

Sőt, hogy megtudjuk, hogy tényleg nincs olyan, hogy határ, megtudhatjuk azt is, hogy egészségesnek és fittnek lenni fehér felsőbbrendűségi elképzelés amit ki kell írtani. A nácik szerették a szép kidolgozott testeket. ( Mi lesz ha megtudják, hogy szerették ki-be venni a levegőt?)

" Nazis really love this idea of an idealized body, and so it makes a lot of sense to me that a fitness instructor...might also think about an idealized body in this thin white supremacist way.”"

Azonkívül ahogy a szülőknek tilos megparancsolni a gyereküknek, hogy szexeljen, úgyanúgy tilos kellene lennie, hogy diétás kaját adjon a gyerekének, mert ez gyerekbántalmazás.

"I truly believe that a child cannot consent to being on a diet the same way a child cannot consent to having sex,” Sonalee Rashatwar, whose Instagram username is "The Fat Sex Therapist," proclaimed Thursday from the main stage of St. Olaf College. "

De mint mondtam még csak az elején jártunk a dolgoknak.

Haladónak lenni elég fura dolog. Valamikor azt jelentette, hogy eldobod az egyenruhád és mint valami ribanc öltözöl fel, manapság viszont ott tart a haladás, hogy egy iskolában megmondják a nőknek, hogy genger semleges ruhában jöhetnek csak. Ha nem abba jönnek, nem mehetnek be az iskolába. Ami a fiúkat illeti, szerintük az ő ruhájuk eleve gender semleges, úgyhogy csak a nőknek kell olyan ruhába jönniük, amik nem mutatják, hogy nők.

Waó! Micsoda progresszió, a nők ne öltözzenek úgy mint a nők és ezt még ki is kényszerítjük. Nem is csoda, hogy több száz lány ment tiltakozni ez ellen.

Végül a rendőrséget kellett kihívni, mert nem engedték tanulni ezeket a lányokat.

"Pupil protest over gender neutral uniform policy sees police called to school gates"

Még egyszer... 2019... Nyugat... a haladás eljutott oda, hogy a nőknek megmondják, hogy mit vehetnek fel és mit nem és nőként kinézni tilos. 

"A gender neutral' school uniform policy descended into chaos yesterday after police were called to stop pupils, who staged a protest, from attending classes. 

Up to 100 pupils and parents gathered at Priory School in Lewes in a silent protest, after the school sent out a letter at the end of the summer term requiring all students to wear trousers. "

Komolyan a Katolikus Egyház ledurvább idői is semmiség lesznek ha a haladók még sokáig haladhatnak.

A cikk ezzel a mondattal zárul: “It is political correctness gone mad.” 

Egyre lazábban betesznek hatalmas tömegeknek is akár.

Például mit szólsz ahhoz, hogy egy filmrendező simán kijelenti, hogy a legújabb filmje egy  fuck you" a Trumpra szavazóknak? És ezt így simán... Ime:

"‘Last Jedi’ Director Rian Johnson’s Latest Film Is A ‘F*** You’ To Trump Voters; Critics Love It"

Az, hogy mondjuk fél országnak, százmilliós nagyságrendben embereknek beszól, hogy "Fuck you" az oké, és a hivatalos kritikusok máris imádják a filmet, amikor először láttam ezt a cikket, máris 100%-ot kapott a Rotten Tomatoes film kritikus oldalon. Egyébként erre a fickóra mondja sok korábbi Star Wars fan, hogy megsemmisítette számára a Star Wars-t, szóval talán ezért találták alkalmasnak őt erre az újabb filmre.

Ami egyébként még a film világot illeti...

Nemrég hallottam, hogy az IT2 miatt van kiakadás. Azért van kiakadás, mert teljesült egy korábbi kívánságük.

Korábban az SJW-k követelték, hogy melegek és társaik is legyenek jelen filmekben.

Az IT2 elvileg úgy kezdődik, hogy a gonosz bohóc ráhatására gyerekek megtámadnak egy meleg párt és később a gonosz bohóc az egyiküket meg is öli. Ami elég fura, mert Pennywise gyerekeket támad meg, ezek a melegek meg már felnőttek, nincs is a regényben állítólag ez a jelenet... (megerősíteni nem tudom)

Oly sok horrorfilmben van olyan jelenet, hogy a fiatal, normális párt megtámadják, most hogy jelen legyenek ebben is a melegek, kaptak egy ilyen részt beeröltetve, hisz Pennywise mint tudjuk inkább a gyerekeket támadta volna meg igazából, mindegy, a lényeg... az SJW-k kiakadtak és homofóbnak meg minden más szarnak elmondják a filmet, mert támadják benne a melegeket... Valahogy mintha nem egyenlőséget akarnának, hanem hogy rájuk valami szupermanként nézzünk, de lehet hogy csak annyi a lényeg, hogy mindig ki akarnak akadni. Most teljesült a korábbi kérés, ott vannak a filmben, meghalnak minthacsak egy átlagos normális pár lennének, de mostmár pont ez a kiakadás oka. Nem hiába mondják, hogy kár velük foglalkozni, sohase lesz jó nekik.

Vigyázni kell velük, mert harapnak, mégha elvileg velük is vagy.

Most volt egy nagyon fura történet.

Az egyik demokrata elnökjelölt akinek nincs amúgy reális esélye, hogy nyerjen, úgy tűnik úgy gondolta, hogy jó ötlet, ha valami furcsát dob be, hogy figyeljenek rá; kritizálta a saját oldalát, durvának és hazugnak is nevezete és szerinte nem így kell legyőzni a jobboldalt, hanem a szeretet erejével... Gondolhatod, mekkora sikert aratott. Politikai likvidálását már meg is kezdte az "ő odalán álló" média.

"Marianne Williamson says liberals are 'mean' and lie: 'I thought the right did that'" 

Viszont most a másik "jóbarát" is talán végleg átlépte a vonalat.

Bill Maher, akiről korábban már írtam, hogy annyira meg akarja buktatni Trumpot, hogy még azt is kérte, hogy a dúsgazdag liberálisok hozzanak létre mesterségesen recessziót; nos ő már párszor kihúzta a gyufát és most valami forradalmit tett.

Azt mondta, hogy szerinte vissza kellene hozni a kövérséget körülölelő szégyent, és hogy addig a baloldal ne követelje az ingyen egészségügyi ellátást amíg emellett a kövérséget támogatja...

Ennek a fickónak a napjai tényleg tán meg vannak számlálva a saját oldalán, hiába ért egyet szinte mindenben amúgy és utálja Trumpot... baloldali hagyomány apróságért is agyonütni a "társat".

"FAT SHAMING NEEDS TO MAKE A COMEBACK"

Egyébként érdekes helyzet állt elő az USA-ban ami miatt Trump még inkább biztos, hogy nyer.

Trump ellenfelei a Demokraták. Ők mint párt elkezdtek hajtani a szélsőbalosok szavazataira, de közben vesztettek is "moderate", vagyis mérsékelt szavazókat. Viszont most készült nemrég egy felmérés és kiderült, hogy akik végülis még így is maradtak a pártban... ha mérsékeltek akkor nem hajlandók szélső jelöltre szavazni, viszont a szélső szavazók se szavaznák meg a mérsékelt jelöltet. Vagyis ez igazából nem egy, hanem két párt már, csak nincs hivatalosan kimondva.

Ezt a helyzetet maguknak csináltak. Készült egy tanulmány amit egy gazdasági lap jelentetett meg.

Ebből az derül ki, hogy legalábbis ami a gazdasági lapokat illeti, a baloldal 13 az 1-hez lenyomja a konzervatív oldalt újságírói számban.

"Media Bias: Pretty Much All Of Journalism Now Leans Left, Study Shows" 

Újságírás a legbaloldalibb foglalkozás... "Független" olyan kb. nincs. Igazából nincs.

"That's a ratio of 13 "liberals" for every one "conservative." Whatever happened to ideological diversity?"

Nem is csoda, hogy egy másik tanulmány szerint megszünt az amerikaik bizalma a médiával szemben:

"Most Americans say they have lost trust in the media"

Mindenesetre bár baromi sokan vannak, folyamatosan mennek csődbe is. Most megint egy neves, top baloldali, progresszív média szünt meg.

Már neve is elég beszédes:

"ThinkProgress, a Top Progressive News Site, Has Shut Down"

"A dozen ThinkProgress employees will be losing their jobs, a CAP aide said, as many who were on staff had already gone to work elsewhere and some were incorporated into the larger CAP infrastructure."

Ezúttal viszont nemcsak arról van szó, hogy egyszerűen nem kértek belőle tovább az emberek. Ez az eset is mutatja a Demokrata párt belső megosztotságát.

Az történt, hogy az újságírók egy jelentős része eltolódott annyira balra, hogy rátámadt a kézre ami etette, rátámadt a mérsékelt demokratákra, és azokhoz tartozott az oldal egyik fő finanszírozója is, így elestek egy csomó pénztől és maguktól már nem húzták sokáig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5115061030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.09.13. 12:21:00

Ez jó hosszú lett. De nemhiába: sok a történés a fronton. Bőségesen szolgáltat témát neked az élet.
süti beállítások módosítása