Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A katonai innovátoroknak is szüksége van clickbait-re

2019. szeptember 10. - GABOR2

Rákattintottam, pedig 90% százalékra gondoltam, hogy marhaság lesz amit olvasni fogok... és az is lett. Pontosabban csak egy clickbait nonszensz.

"Ha ez a technológia elkészül, többé nem lesz szükség katonákra a harctéren"

Na, vajon mi lehet az ami szükségtelenné teszi az emberi katonák jelenlétét a harctéren, ami ellenáll baromi erős páncélelhárító eszközöknek, ugyanakkor befér egy szük városi folyosón ha szükséges? Hát a... Terminátor. De itt egyáltalán nem azt kapod.

"Két M113 AS4 páncélozott szállító harcjárművet szerel fel kísérleti jelleggel önvezető technológiával a BAE Systems védelmi vállalat az ausztrál hadsereg közreműködésével. A projekt a BAE szakemberei szerint "eltüntetheti a katonákat a jövő harctereiről"."

Igen, szóval megint átvertek a figyelemért; egy baromi nagy páncélos járműről van szó, ami bizony nem megy be szük helyekre, így már eleve kamu, hogy a katonákat teljesen kiválthatná.

Különösen városi környezetben, ahol kíséret nélkül nem jutnának el a következő utcába. Hacsaknem meg van engedve, hogy minden amit csak akarnak szétlőhetnek és meg is tudják tenni.

De eleve úgy elképzelni a jövőt, hogy majd ilyen páncélosok lesznek majd mindenfelé elég fura, mivel a mai egyszerű vállrólindítható páncéltörő fegyverek simán kilövik egy lövéssel szinte az összes tankot, tehát amíg az egyik hadsereg százmilliárdokért kifejleszt valami önvezető high-tech rendszert, a másik, emberi csapat talán csak vesz pár száz RPG-t és maga részéről megoldotta a problémát.

A nagy tankok ideje lejárt a nagy, általános háborúkban, mert szuperolcsón és rengetegféleképpen kiiktathatók; ha két hasonló erejű nép harcol és egyik se rohanja le a másikat végzetesen az elején, akkor az a gazdaság nyeri meg a háborút amelyik olcsó és hatékony fegyvereket gyárt. Márpedig egy tank rengeteg nyersanyagba kerül, plusz mostmár high-tech is kell és rengeteg benzint fogyaszt. Mindeközben már egy gyalogos is simán elintézheti. Persze majd meglátjuk... talán.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr215060614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása