Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Meghackelték az oroszokat... igen, őket

2019. július 29. - GABOR2

Senki se immunis, még a legnagyobb hackelőket is meghackelhetik. Most hogy ne csak mindig az legyen, hogy az oroszok és a kínaik hackelnek a mainstreamben... most bizony orosz titkosszolgálat lett az áldozat... bár elvileg csak egy beszállító, de igazából mindegy, mert gondolom azt is volt titkosszolgálati tag alapította és nagyon kéne védeni.

Mindenesetre olyan nagy titkok nem derültek ki, sőt csalódottan írják is, hogy kb. mindenről tudtunk már eddig is. Pedig az oroszok biztos bírnak pár igen brutál titokkal... csak az esélytelen, hogy kiderüljön...

"Meghackelték az orosz titkosszolgálatot"

"Eszközök a közösségi médiában fellelhető személyes adatok tömeges összegereblyézésére. Eszközök a felhasználók adatait rejtő Tor böngésző védelmének feltörésére. Eszközök az orosz internet leválasztására a világhálóról. Többek között ezek leírásai és specifikációi kerültek nyilvánosságra a hétvégén, miután egy magát Ov1Ru$-nak nevező hackercsoport feltörte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, vagyis a KGB-utód, a belbiztonsági feladatok mellett elektronikai hírszerzéssel is foglalkozó FSZB egyik külsős vállalkozójának, a SyTechnek a szervereit."

"Az Ov1Ru$ egyrészt deface-elte a SyTech oldalát, vagyis eltávolított róla mindent, és egy gúnyosan mosolygó smiley-t rakott ki a helyükre. Illetve pár dokumentumot is, bizonyítandó, hogy hozzáfértek az adatbázisaikhoz."

Van egy olyan érzésem, hogy majd le fog fagyni az a mosoly... a gépükkel együtt majd...Haha.

"Zak Doffman, a Forbes kiberbiztonsági szakírója szerint a nyilvánosságra hozott 7,5 terabájtnyi adat nem a tartalma miatt megrázó: a benne foglaltakról már korábban is tudni lehetett"

"Doffman szerint inkább a megszerzett adatok mennyisége, és különösen az adatok megszerzésének könnyűsége szembeötlő." 

Még az is lehet, hogy valami duplacsavar ügy, ha ennyire könnyű volt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5814985912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása