Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A jövő legfontosabb láncszeme már eleve fertőzött sokszor ( okostelefonok )

2019. június 13. - GABOR2

Irányítsunk majd mindent az okostelefonunkkal; ami már eleve biztonság szempontjából egy vicc, de aztán még itt van az is, hogy sok már eleve fertőzött:

"Elismerte a Google: Tényleg már gyárilag vírussal jött egy rakás Android-telefon"

"A Google kutatói kedden megerősítették azt a, még évekkel ezelőtt felbukkant információt, ami szerint egy rakás androidos telefon már eleve, gyári állapotban egy beépített hátsó kapuval került fogalomba. A Triada nevű trójai a keresőóriás szakértő szerint az addig látott egyik legfejlettebb kártevő volt, ami számos módon volt képes manipulálni az Android alaprendszer és az azon futó alkalmazások működését is."

"A Triada az Android rendszer magjába épülve gyakorlatilag minden információhoz hozzáfért és bármit tudott manipulálni a készüléken"

"a trójai ennek köszönhetően már akkor ott volt a készülékeken, amikor az azt megvásárló felhasználók először kibontották és bekapcsolták azt - és értelemszerűen még gyári visszaállítással sem lehet eltávolítani azt."

És ez már így volt évek óta és a Google lépett valamit az ügyben, ami végre szépen lassan, beért... részben... valamennyire:

"A Google egyébként az ilyen esetek elkerülésére időközben indított egy programot, ami arra kötelezi a gyártókat, hogy azok készülékeik firmware-jeit küldjék el részére biztonsági ellenőrzés céljára. Ez ugyanakkor csak tavaly óta működik és csak csak az Androidot hivatalosan licencelő cégeket köti, illetve az ő termékeiket megvásárlókat védi az ilyen incidensekkel szemben."

Mindezek ellenére itt vannak az újabb esetek és a németek már úgy gondolták figyelmeztetést kell kiadni miatta:

"Valószínűleg ez lehet az oka annak is, hogy a német szövetségi informatikabiztonsági hivatal (BSI) a napokban szintén arra volt kénytelen figyelmeztetni a vásárlókat, hogy négy jelenleg is forgalmazott telefon: a Doogee BL7000, a M-Horse Pure 1, a Keecoo P11, valamint a VKworld Mix Plus szintén már eleve, gyári állapotban egy beépített kártevővel érkezik, a Andr/Xgen2-CY-vel, ami ugyan nem olyan potens, mint a Triada, de ennek ellenére számos érzékeny információt szivárogtat ki."

És akkor ezekkel irányítsunk a jövőben szinte mindent?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2514892858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása