Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Elegem van a "Facebookról megint kiderült megbízhatatlan" cikkekből

2019. április 30. - GABOR2

Különös a világ... ez a blog azért létezik, hogy ellensúlyozza a mainstream túlsúlyt ahol szinte mindig csak a szép és jó megy egy-egy új technikai trendről és beszámol arról, amit nem raknának ki az ablakba a cégek.

Tehát örülnöm kéne a Facebook-ot lejárató (inkább bemutató) cikkeknek is és valahol így is van, de már annyira... Na jó, szerintem itt amit ilyenekkel el lehett érni, már valószínű nagyrészt elértek és talán azért merik ezt így folytatni, mert azt gondolják, hogy úgy se lesz hatása, hisz eddig se volt kb. semminek. És lehet, hogy igazuk van. Most is egy nagyon súlyos dolog derült ki a Facebookról, de igazából mit ér ilyen dolgok bemutatása, ha már az adott cégről kb. születése óta tudjuk azt, hogy a felhasználókat hülyének nézi és nem tiszteli a jogaikat? Mit ér a 300. eset bemutatása? Régóta tudjuk, hogy a Facebook kicsiben és nagyban se megbízható, de mégis használjuk (na jó, mondjuk én nem). Az emberek már túlságosan függők úgy tűnik; bár persze lehet egyszer lesz elég lelki erejük otthagyni, de mostmár tényleg... ha ennyire látszik, hogy megbízhatatlan cég... állami szinten csináljanak már valamit vele.

"Itt az újabb botrány: 4000 oldalnyi dokumentum bizonyítja, Mark Zuckerberg felhasználói adatokat szivárogtatott ki a "barátainak""

Itt az újabb ügy ami mutatja, hogy Zuckerberg mennyire szarik a felhasználói jogaira és abszolút visszaél a nála levő adatokkal, de miért is tenne másként, hisz egész életében azt látta, hogy ez vezet a sikerre és igazi következménye soha sincs.

"E-mailekből, prezentációkból és találkozók leiratából állt össze az a 4000 oldalnyi dokumentum, ami igen súlyos váddal illeti a Facebook vezérét, Mark Zuckerberget."

"A lapokhoz mintegy 4000 oldalnyi olyan dokumentum került, amely többek között a cég belső levelezését tartalmazza. Ezek alapján úgy tűnik, Mark Zuckerberg érzékeny felhasználói adatokhoz biztosított hozzáférést olyan alkalmazásfejlesztők számára, amelyek a Facebook "barátai" voltak. Mindez állítólag jutalom volt azon "harmadik felet jelentő" fejlesztőknek és cégeknek, akikkel/amelyekkel jó kapcsolatot ápolt Zuckerberg, vagy jelentősebb összeget költöttek el náluk hirdetésekre."

"A cégeket emellett arra is ösztönözték ezzel, hogy osszák meg adataikat a Facebookkal. Akik ezt nem tették meg, azokat "kizárták" a jutalmazottak köréből."

"Paul Grewal, a cég alelnöke és helyettes tanácsadója szerint a dokumentumok csupán a történet egyik oldalát mutatják be, és nem veszik figyelembe a kontextust. Azt viszont határozottan kijelentette, soha nem adták el a felhasználók adatait."

Nem adták el... ajándék volt, jutalom.

Ááá mindegy, tessék itt az 5000. bizonyíték, hogy nem kéne, hogy legyen Facebook-od.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9114795674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása