Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az Ipar 4.0 nem életképes elképzelés

2019. március 27. - GABOR2

Ismét egy dolog amiről távolról ordít, hogy rossz ötlet, de valamiért ezt nem látják meg sokan, vagy nem érdekli őket. De legyünk pozitívak és nézzük hogyan is nyilatkoztak nemrég az Ipar 4.0-ról egy cikkben.

"Nem csak az otthonok, a cégek is kaphatnak "smart" vezérlést"

Őőő... az lehetne, hogy inkább kösz, nem? Mert korábban mutattam róla adatokat, hogy sokan inkább nem szeretnék.

Egy durva ellentéte a valóságnak már az elején:

"A fejlődésnek azonban több dimenziója is van, talán az egyik legfontosabb elv, hogy mi tudjuk befolyásolni a digitális teret és ne az határozzon meg minket. "

Például épp arról szól ez az egész, hogy elvégyék az emberek utolsó kis szabadidejét ami ahhoz kell igazából, hogy hatékonyabban dolgozzon a többiben, mert majd ezek a rendszerek mindent elemeznek majd és kimutatják, hogy három percig nem termeltél és ez türhetetlen.Már csak a létének igazolása miatt is.  De ne ragadjunk le az egyszerű munkások érdekénél.

"A negyedik ipari forradalom vívmányairól napi szinten hallunk optimista beszámolókat, a blockchain, IoT, mesterséges intelligencia használatától gyors és jelentős változásokat várunk. "

Sajnos a csak a szép és jó nyomatása tényleg túlsúlyban van, mondjuk úgy ezerszeresben... Szóval gyors és jelentős változásokat várnak. Akkor mutatok is egy friss példát, hogy mi lehet az ára annak, hogy minden ipari cuccot netre kötnek és így távolról gyönyörködhetnek a számokban:

"Kibertámadás érte a világ egyik legnagyobb alumíniumgyárát"

Csak egy helyen láttam, hogy ezt lehozták magyarul... Többi helyen néma csend, de a portfolion is az ilyen esetek nem akadályozzák meg, hogy nem sokkal később egy dicsőitő cikk jelenjen meg.

"Ellátási nehézségektől tartanak a felhasználók, miután hekkertámadást intéztek a norvég Norsk Hydro aluminiumipari vállalat ellen, és a cég több gyárában leállt a termelés. "

"A világ egyik legnagyobb alumíniumipari vállalatának papírja közel 4 százalékot esett, és a főleg a gépkocsi- és repülőgépgyártásban használt fém ára három hónapos csúcsra, tonnánként 1944 dollárra emelkedett."

Na ez tényleg gyors és jelentős változást hozott az árakban...

Képzeljük el, hogy a jövőben minden területen, majd ez megy... folyamatosan. Vajon meddig bírnák ezt a cégek? Nem sokáig. Éppen ezért ez az egész elképzelés nem csak szükségtelen, hanem életképtelen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr714720191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2019.03.27. 20:53:32

@Inkábbolvass: Ez volna a második számú jó megoldás, de már láttam pár példát, hogy sorozatosan pofáraestek és akkor sem változtattak. Épp ezért foglalkozok az emberekkel is sokszor..

Azthiszem ez az a szálloda ahol tán négyszer is fogva ejtették hackerek a vendégeket, mert hát modernek és netre van kötve az összes ajtó:

ujtechkor.blog.hu/2017/01/30/okosszalloda_meghackelve_iot

"majd több mint száz vendégre rázárták a szobák ajtajait (vagy épp kizárták őket), és csak akkor nyitották ki az ajtókat, amikor a szálloda váltságdíjat fizetett nekik." "A téli szezon első hétvégéjén olyan masszív támadás érte őket, melynek során leállították a szálloda összes számítógépét, beleértve a foglalási rendszert és a pénztárat is."

GABOR2 2019.03.28. 01:02:53

@Inkábbolvass: Kicsit eltúlozzák a dolgot, mert mint kiderült az elbocsátot főnöke nem újította meg a szerződését és a gép ezért csinálta ezt. Ehhez nem kell mesterséges intelligencia, ez megint csak a divat miatt az, vagy inkább "az". Itt az emberek a legbénábbak, hogy ezt eddig tartott kideríteni (három hét). Káosz van azon a helyen, amit az új rendszer csak növelt jelentősen... Azért érdekes sztori volt, nem ismertem.
süti beállítások módosítása