Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

"Szeretjük a technológiát, de nem akarunk mindent a telefonunkkal irányítani"

2019. március 12. - GABOR2

Az előző cikkben már megemlítettem ezt, de szerintem ez egy olyan fontos "újtechkor" momentum, hogy szentelek neki egy külön cikkecskét.

"A munkahelyünkön is egyre több dolog válik digitálissá, egyes cégeknél az alkalmazottak a napi menütől kezdve a hőfokon át mindenről kaphatnak információt, vagy irányíthatnak a telefonjuk és egy applikáció esgítségével. Ezek a megoldások leginkább a technológia, a proptech és az igények függvénye. Fontos azonban azt is látni, hogy főleg Európában nem feltétlenül akar mindenki mindent a telefonján keresztül intézni, még akkor is ha a legtöbb dolgot leegyszerűsíti."

Így van, pl. nem akarunk fontos dolgokat mint pl. bankolás olyan sebezhető sz@rokra bízni mint az okostelefon ahol még a legális programok is kémkednek utánnunk ezerrel úgy hogy azok mellett a korábbi kémprogramok többsége elbújhat.

Azt is érdemes megfigyelni, hogy kiemelik, hogy főleg Európában. Megintcsak azt látom, hogy ahol több a tapasztalat a technológiával ott inkább elutasítják ezeket a "minden fontos dolgot az internetre" hozzáállást, nemcsak itt hanem pl. Japánban is. Mármint a lakosság, mert a vezetőség nyomatja ezerrel a dolgot.

Remélhetőleg hamarosan végre hatalomhoz is jutnak tömegesen azok, akik képesek nemet mondani rossz digitális ötletekre, mert sajnos bár növekszik az elégedetlen és felvilágosultabb tömeg, a "mindenáron digitálisat" hívei is gázra taposnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr814684654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása