Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nem jött be a digitalizáció? Megoldás: még több digitalizáció

2018. november 27. - GABOR2

Mennyi cikket írtam már arról, hogy kiderült, hogy amit ígértek, hogy a digitalizáció miatt majd hatalmas profit bumm lesz nem bizonyult igaznak, sőt!

A digitalizálás prófétái erre most azzal jönnek, hogy hát persze, te hülye, hogy gondolhattad azt, hogy elég ennyit digitalizálni (mint ahogy korábban amúgy ők ígérték), még többet digitalizálj. Persze kézzel fogható konkrétummal nem tudnak jönni.

"Lépnie kell a bankoknak a digitális viharban: nem elég újracsomagolni a régi termékeket"

 "Nem lehet egy digitális átállást jól csinálni anélkül, hogy az alaprendszerét is átalakítaná egy pénzintézet. Az, hogy a régi szolgáltatásokat digitálissá tesszük, nem elég, hogy egy bank sikeresen fel tudja venni a kesztyűt az online világban - véli Hetényi Márk, az MKB vezérigazgató-helyettese."

Mostmár azért felkészültek arra is, hogy a pofára esés után odajön hozzájuk valaki, hogy: dehát nem ezt igérted:

"Természetesen minden alaprendszer-csere kockázatos és nem hibamentes."

Nézzünk pár okosságot:

"Ideig-óráig el lehet menni a frontend és a middleend rendszerek korszerűsével, viszont nem lehet az online világban labdába rúgni, ha a legacy core rendszert nem cseréli le a pénzintézet. Amíg egy rendszer nem cseréli le az alaprendszerét, addig nem tud agilis modellben működni."

Szóval eddig rájuk hallgatva fölöslegesen dobtak ki egy csomó pénzt, de sebaj vannak újabb ötleteik... jó pénzért.

"Hetényi szerint be kell csomagolni egy új platformba a banki termékeket, nem terméket, hanem álmot adnak el a pénzintézetek. Nem hitelt, hanem autót, utazást, lakást adnak el."

Ilyen szöveget digitalizáció nélkül is lehet nyomatni, marketing.

"Ha valaki digitális stratégiát alkot, nem hagyományos termékeket kell digitalizálni. A kérdés inkább az, hogy mi alapján teremt értéket az ügyfélnek, hol találkozik vele és hogy a tradicionális banki silókat hogy tudja átalakítani."

Ez már volt csak adtak hozzá egy kis misztikus bullshitet. Ja, és amúgy eddig ezek az emberek épp azt dumálták, hogy ezt kell digitalizálni...

"Nincs olyan bankrendszer-átállás, ami hibamentes, egy angol banknál például hónapokig nem lehetett egyes számlákhoz hozzáférni. 26 ezer ügyfél hagyta oda a pénzintézetet."

Magyarul, ha az igéreteinkből megint nem lesz semmi... hozzánk ne jöjjetek, hogy felelőségre vonjatok, mi - mostmár - hozzátesszük az akár 40%-os profit növekedéshez, hogy lehet hogy egy negatív előjellel jön be. De hé, legyél bátor!

"Az MKB-nál "bajnokok" vezették a transzformációt, hiszen mind kintről, mind bentről jelentős ellenállás érkezett."

Erről az jut eszembe amikor a nagydumás a baleknak adja el az ötletét és azt mondja neki, hogy ő nem balek hanem egy bajnok, mindenki hülyének nézi, de ezzel ő ne foglalkozzon, ő a zseni, a bajnok.

"Az adat az új olaj," hangzik a népszerű mondás, egy pénzintézet annyit lát, hogy valaki miért ment be egy szupermarketbe, azt nem, hogy pólót vett-e vagy ételt. Hamarosan ez megváltozhat, ahogy a digitális szereplők egy ökoszisztémába tömörülnek."

Az adat az új olaj, de mégis azt akarják, hogy olyan helyeken tároljuk ahonnan hackerek simán ellopják, talán ők is abban a csapatban játszanak akik inkább lopnák az "új olajat", ugyanis sok bullshitről volt megint szó, de a "biztonság" szavat senki se ejtette ki a száján.

Egyébként itt van, hogy mit igényelnek az emberek:

"Bankfiók vagy okostelefon? Meglepő a magyar fiatalok válasza"

"A kutatás egyik meglepő eredménye viszont, hogy még a legfiatalabb, 18-22 éves korosztályon belül is többen mondják azt, hogy kizárólag bankfiókot használnának, mint amennyien a kizárólagos okostelefonos bankolásra nyitottak. Sőt, a két köztes válaszadási lehetőséget figyelembe véve is kissé a fiókok felé billen a mérleg nyelve."

Ja, hogy ezzel nem nagyon tudnának a digitális proféték keresni... hát akkor csak ignorálják.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8514396006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása