Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A leginnovatívabb országok és a "legokosabb" város

2018. november 27. - GABOR2

Minek csinálják meg ezt a listát, a hackerek már úgyis tudják honnan lehet a legtöbbet kilopni. De azért megcsinálták.

Az USA az első, őt követi Németország majd Hollandia a harmadikként. Hurrá.

Ezekben az országoknak álltak elő a legtöbb olyan ötlettel, amiről a jövőben kiderül, hogy zsákutcák.

Ami az okosvárosokat illeti... azok a gyönyörű különdíjak.

" A városban különös problémát okoz a lakáshiány az alacsony keresetűek körében, így létrejött egy olyan közösségi finanszírozású, megfizethető lakhatást kidolgozó nonprofit szervezet, amely egy alkalmazás segítségével kapcsolja össze a helyi fejlesztőket, befektetőket és a bérlőket."

Már ezer éve feltaláltak ilyet, csak most ők is lemásolták... ez innovatív? Valahol igen, de... ugyanmár.

"Hágát az e-egészségüggyel foglalkozó laborja miatt díjazták a konferencián. Egy olyan projektet dolgoztak ki, amelynek célja, hogy konkrét visszajelzések alapján fejlesszenek ki különböző digitális egészségügyi megoldásokat, ezzel használható információkat gyűjtve a városvezetésnek."

Képzelem, micsoda nagy egészségügyi javulást hozhat ez.

Vannak még különdíjak, de annyira semmitmondó a legtöbb, hogy hagyjuk is... melyik hát a "legokosabb" város.

"2018 legokosabb városának, vagy inkább városállamának pedig Szingapúrt választotta a konferencia zsűrije. Többek között kifejlesztettek egy saját tömegközlekedési útvonalválasztó programot, egy valós idejű szülő-tanár portált, de a megoldások között szerepel a csőtörést, vízszivárgást előrejelző elemzések kidolgozása is."

Szóval első lett, mert csinált egy terméket amiből már van, de mostmár lesz egy sajátja; ez aztán innovatív; szülő-tanár portál... ebből nem lesz profit; ez az előrejelző rendszer jól hangzik, de hogy mennyire hatékony az kérdés. 

Egyébként irónikus, hogy Szingapur a legokosabb város, mert ott a digitális államot éppenséggel visszafognák mert... tudják hogy sebezhető és nem tudják megvédeni.

"A biztonság fontosabb, mint a kényelem: radikális intézkedés a kormányzati munkavállalóktól elvenni a netet, de ha nem tudnak vigyázni magukra, kénytelenek."

"Kemény lépésre szánta el magát Szingapúr vezetése: jövő év májusától az összes, a közalkalmazottak által használt számítógépen le fogják tiltani az internethez való hozzáférést."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr114396042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása