Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A startupok "dicső" sorsa: kihívókból megmentők

2018. november 07. - GABOR2

Mennyi kedves kis mesét hallhattunk arról, hogy jönnek a kis startupok és a régi nagy "lomha" cégeknek befellegzet. A startup menő, dinamikus, ez a jövő és féljen minden nagyvállalat.

Ez persze már egy régi nóta és a startupokra egyesek inkább már úgy tekintenek mint akik "megmentik" a nagyvállalatokat... olcsón. Ez egy elég megalázó pozició, a sok kis startup kéregeti magát a nagyvállalatoknak mint valami kis kurvák és nagy vállalat meg szemezget belőlük és a jó ötletekből csinál magának egy csomó pénzt.

Erről ma már nevetgélve lehet olvasni, hős történetek helyett:

"A startupok mentik meg a nagyvállalatokat a kihalástól"

Amúgy korábban már csináltam az innovációról egy sorozatot, ahol körüljártam a témát és az az igazság, hogy az a kép, hogy a nagyvállalatok nem szeretnének maguk is újat csinálni hamis és a kisvállalatok se innovatívak annyira mint gondolják róluk... de ez csak egy kis megjegyzés volt.

A cikket olvassátok el ha van hozzá gusztusotok, én pár dolgot idéznék csak belőle:

"Ezért jellemzőbb még a nagy tech cégek szintjén is, hogy megkeresik a piacon az innovatív megoldásokat, fiatal startupokat, mert sokkal jobban megéri felvásárolni, vagy megvenni az adott terméket, amit már kifejlesztettek és azt azonnal skálázni a vállalaton belül."

A kínaiaknak pedig még ennél is jobban megéri interneten keresztül ellopni, amit sokszor elég könnyen meg tudnak tenni, mivel netről elérhetőek ezek az üzleti titkok.

"Habár népszerű nézet a startupokat és a nagyvállalatokat szembeállítani, de a valóság inkább egyfajta egymásra utaltság, ahol a startupok új termékeit a nagyvállalatok bejáratott csatornáikon keresztül világméretű sikerré tudják konvertálni."

Igen, te feltalálod, a meglévő nagyvállalatok pedig keresnek rajta egy rakás pénzt. Ime a magyar "maximális siker".

Ha érdekel a startup hype története olvasd el ezt.

Amúgy meg azt se árt fejben tartani, hogy:

"A techstartupok esetében 70 százalék vérzik el, de ha az összes startupot nézzük, az arány már 90 százalék körüli."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3814358055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.11.08. 12:31:44

Vagyis a nagyvállalatok a kockázatot a startupokra hárítják viszont amelyik életben marad, azt felvásárolják, így a haszon az övék. Mekkora ötlet!

GABOR2 2018.11.10. 11:34:02

@Sipi81: És még így is mellé tudnak nyúlni, mert elvakítja őket a víziójuk a jövőről.
süti beállítások módosítása