Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Épül a magyar digitális oktatás: totális csőd a "KRÉTA"

2018. október 08. - GABOR2

Jaj csak a ballibek ármánykodnak... Igen, mindig helyes óvatosan kezelni az ellenzéki sajtós kormánykritikus híreket, de ami sz@r az sz@r... és a KRÉTA nagyon úgy tűnik, hogy az.

A bevezetését illetően talán ismerős a mintázat. A legrosszabb időpontban, amikor szinte semmi idő se áll rendelkezésre bevezettetik kötelezően, egyetlen megoldásnak, ami persze egy kalap sz@r, csak úgy alapvető dolgokkal van probléma hegyekben, aztán mikor látják a teljes csődöt adnak időhaladékot. Ja és amúgy hivatalosan el vannak ájulva a rendszer nagyszerűségén.

"A Klik még büszke is a KRÉTA-ra, amitől a legtöbben a hajukat tépik"

"Bár az iskolák, tanárok, szülők – azaz a felhasználók – is ontják a panaszt a kötelezően előírt digitális naplóval kapcsolatban, az állami iskola sikerjelentést tett közzé."

"Az idén minden állami iskolában kötelezően előírta a Klebelsberg központ, hogy az általuk milliárdokból gründolt KRÉTA elnevezésű Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszert kell használni. Úgy tudjuk, sok iskola ezt a jó hírt augusztus 28-án kapta meg írásban, néhány nappal a tanévkezdés előtt. Igaz, van némi haladék: legkésőbb félévkor kell átállni minden iskolának a KRÉTA-ra."

"A pedagógusok arra panaszkodnak, hogy a rendszer gyakorlatilag megkeseríti az életüket, annyira lassú. Az osztályzatok beírása percekbe telik. A rendszer átláthatatlan, és olyan alapvető feladatokkal sem tud megbirkózni, mint hogy ha egy diák egyetlen órát hiányzik, ne az egész napot kelljen beírni neki."

"A rendszer androidos applikációjának a Google alkalmazásboltjában jelenleg 1,7 pontos (!) a felhasználók által adott értékelése az 1-10-ig terjedő skálán."

 „A diákok felhasználó neve az oktatási azonosítójuk, jelszavuk pedig a születési dátumuk, így bárki könnyen belenézhet az adataikba”, írják.

Azért nagyon remélem, hogy max a kezdeti átállítható jelszóró van szó. Ha nem akkor ultragáz, ha de, akkor itt is van egyből egy ballib eltúlzás.

"az iskolák döntő többségének egyszerűen nincs meg a megfelelő informatikai háttere ahhoz, hogy a tanárok azokon oldják meg az e-naplóval járó adminisztrációs feladatokat."

A nagy digitális igéret, hogy minden gyorsabb és kényelmesebb lesz most se valósult meg:

"Egy budapesti gimnázium igazgatóhelyettese hosszú listát sorolt kérdésünkre. Kifejtette, hogy a munkamentekre fordított idő a többszöröse, mint az eddigiekben. "

Bár elvileg minden megvalósítható, akár az is, hogy meghamisítják a felhasználói visszajelzéseket, legyünk annyira nyitottak, hogy elhiggyük, igazi emberek igazi panaszaival találkozhatunk valószínűleg a rendszerrel kapcsolatban, amikről a cikkekben többet olvashatsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6614288935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása