Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Pár link...

2016. március 22. - GABOR2

Ime egy nem valami jó hír:

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/szoftverfejlesztessel_keresnenek_a_bajbajutott_bankok.228712.html

"A nagy Wall Street-i bankok masszív pénzeket és időt öltek bele abba, hogy felturbózzák az elavult számítástechnikai rendszereiket, most pedig rájöttek arra, hogy ezeknek a technológiáknak az értékesítéséből is pénzt tudnak csinálni - írja a Reuters."

Ezzel tovább gyengül a biztonság. Eddig is feltörték a bankokat, de legalább nehéz volt sokszor, mert a technológia amit használtak részben legalábbis egyedi volt és nem sokak álltal ismert. Ez most meg fog váltzoni, a pénz beszél... megint. Azért némi remény is van a cikkben: "Míg más bankok, mint a Bank of America vagy a Citigroup egyáltalán nem adnak el belső technológiát, a rendszer kritikusai vagy nem látnak jelentős bevételt az eladásból, vagy pedig nem akarják a saját szoftverüket a riválisuk kezében látni."

 

Közben Magyarország is halad a "digitális paradicsom" felé: http://magyarhirlap.hu/cikk/50241/Egyseges_egeszsegugyi_informatika

Alakul a digitális állam. A széthackelhető állam. Ráadásul az egészségügyi adatokról van szó. A cikkben egy szó sincs az adatbiztonságról, csak homályos "majd milyen jó lesz" dolgokról. Illetve van itt egy olyan : "Az e-recept előnyei között említették...illetve a rendszer tudományos elemzésekre való használhatóságát." Attól tartok ezen azt kell érteni, hogy szépen majd eladják az adatokat pénzért. A Fideszben az emberek többsége még mindig úgy gondolkozik, hogy minden amire azt mondják techcégek, hogy a "jövő" azt szerintük meg kell csinálni, mert az a haladás... A politikának még kell egy kis idő, hogy átálljon. Talán kell majd egy generációválltás.

Még valami a cikkből: " Hangsúlyozta, minden állampolgár saját maga rendelkezhet arról, hogy ki férhet hozzá az adataihoz." Hát persze...

http://www.origo.hu/techbazis/20160316-ereceptekkel-menti-meg-new-york-a-drogosokat.html

E-receptes cikkeket még találhattok. Persze minden szép és minden jó...

 

Azért, hogy ellensúlyozzam ezeket a rossz híreket amiben próbálnak előnyomulni a rossz dolgokkal, itt egy cikk ami az újtechkor győzelméről szól.(félreértés elkerülése végett; nem a konkrétan a blogra gondolok ekkor):

http://pcforum.hu/hirek/18137/visszavonulot-fuj-windows-7-es-8-1-ugyben-a-microsoft

A Microsoft visszavonulót fújt, egy fontos ügyben. Ez is mutatja, hogy igenis nemcsak a nagy techcégeknek van beleszólása, hogy milyen is lesz a jövő. Ahhoz viszont, hogy jó irányba menjenek a dolgok tenni kell.

HWSW cikk: Jelentős átszervezések a Lenovónál

"Mindezeken túl a gyártó Ecosystem and Cloud Services (ECS) csoportjára is jelentős átalakítás vár" A cikkből kiderül, hogy az új csoport amibe bekerül a felhő már nem viseli a Cloud nevet. Ez sokat mondó lehet... Talán Kínában már rájöttek nem olyan nagy business ez. Jó irány...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr108511152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása