Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Orbán úr, maga meg mit csinál?!

2018. január 23. - GABOR2

Akarok egy cikket írni arról, vajon Orbánék tényleg komolyan veszik-e a digitális átállást.

Előtte viszont tisztázni kell néhány dolgot. Mert kritzálni fogom a kormányt és akkor rögtön jöhet, hogy akkor az álbaloldalt akarom, hogy hatalomba kerüljön? Ez nem általánosítás? De az, de én ezért nagyon nem haragszok senkire, mert ez az általánosítás nagyon sokszor bejön, úgyhogy most írnom kell erről.

Nem arról van szó, hogy akkor jöjjön az álbalodal. Szerintem Orbánék a legkisebb rossz összességében. Ettől még több fontos dologban nem értek velük egyet. A médiában is megjelenő alternatívák viszont vállalhatatlanok, nem lenne tőlük jobb. Akkor Orbánékat minden szempontból egy sz@rnak tartom, csak vannak még sz@rabbak? Nem, sőt vannak dolgok amik kifejezetten lenyűgözőek Orbánék alatt. Bár azért ebben rajtuk kivüleső faktorok is felelősek...

Orbánékra jellemző a kettősség. És most itt van erre egy friss példa, ezzel a beengedjük a menekülteket vagy, se?

Ezzel kapcsolatban olvastam védekezéseket a kormány felöl, amikben van igazság, de két dolgon akkor is buknak. Egy: az embereket nem az érdekli, hogy milyen címszó alatt telepítik be az országot idegenekkel, hanem nem akarják, hogy megtörténjen. És ezt ők nagyon jól tudják. Kettő: azt mondták, hogy ezek igazi menedékkérők és nem gazdasági bevándorlók és azokat befogadjuk. Értem... csakhogy azt is mondták korábban Orbánék és ez így is van, hogy az nem lehet menekült, aki több biztonságos országon áthaladt és ez szabály szerint is így van. Akkor most miért mondják ezekre, hogy menekültek, mikor a kommunikációjuk szerint és a törvény szerint se azok és nem jogosultak rá? Nem, nem, ez így nem oké. Viszont akkor Orbánék Magyarország ellen dolgoznak titokban? Nem biztos, hanem lehet Orbán kettős úton jár és azt hiszi ez előnyös. Hisz így talán elégedettebbek Nyugaton, a magyar lakosság is hisz neki és végsősoron az országot se árasztja el, mert mint kiderült akiknek adtunk menedékjogot, azok  legnagyobb része szépen elhagyta az országot. Orbán azt gondolhatja, így több legyet üt egy csapásra. Szerintem viszont nem ezért a hozzáállásért, hanem ennek ellenére alakult korábban jól sok minden.

De szóval ez az eset is mutatja, hogy rá kell nézni, hogy Orbán a digitális állam építését is komolyan gondolja-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1413597865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása