Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A digitális állam "apró" kellemetlenségei: téves letartóztatások tömegei

2017. július 11. - GABOR2

A Watch dogs 2 című játékban van az, hogy meg lehet hackelni a rendőrségi rendszereket és egyes emberekre kihívni a rendőrséget, úgy hogy átírjuk a profilját, hogy pl. terrorista, vagy szökött rab. Azt hittem, hogy ez óriási túlzás, de kiderült hogy nem.

Szerintem ez egészen elképesztő.

"USA: évente ezreket tartóztatnak le szoftverhiba miatt"

"Az államigazgatásban használt különleges szoftverek világszerte megdöbbentően alkalmatlanok tudnak lenni a feladataikra. Az Ars Technica jóvoltából most egy egészen sokkoló probléma kapott nyilvánosságot: az Egyesült Államokban évente ezreket tartóztatnak le tévesen egy bugos bírósági szoftver miatt, egyeseket még szexuális bűnelkövetőként is regisztrálnak."

"az elmúlt közel egy évben nagyjából 2000 alkalommal történt hibás letartóztatás, előzetes letartóztatásba helyezés, vagy éppen szexuális bűnelkövetőként való regisztráció."

"országszerte panaszkodnak a szoftver fent említett hibáira,"

"Tyler Technologies-t nem izgatja különösebben a helyzet. Sajnos a számára kínos ügyek firtatása esetén a vállalat nem hajlandó nyilatkozni a médiának, így nem világos, hogy valaha javítani kívánja-e a szoftverének hibáit."

"Alameda kirendelt védőügyvédeket menedzselő hivatala szeretné kijavíttatni a szoftvert a megye fellebbviteli bíróságának adminisztrációs osztályával, de az nem hajlandó lépni. Emiatt a kirendelt védőügyvédek hivatala bírósági határozattal akarta kierőszakolni a javíttatás elvégeztetését. A bíróság elutasította a két fél vitájába való beavatkozást, mire a fellebbviteli bíróságra ment az ügy, az pedig most jóváhagyta az előző bírósági döntést."

Azért ezt sohase hittem volna, hogy ilyen hírt olvashatok. Amúgy azt nem írják, hogy ez hackerek miatt van, de azt se hogy nem. Akárhogy is... nagyon durva.

Forrás: http://www.origo.hu/techbazis/20170629-usa-odyssey-case-manager-teves-letartoztatas.html

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7112657505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Macropus Rufus 2018.03.19. 11:45:48

hát majd jól beperelik a Tyler Technologies. Mert az nem járja, hogy embereket tartóztatnak le és adott esetben hurcolnak meg (egy szexuális bűnöző biztosan nem simogatóba fognak vinni még előzetesben sem), és ők meg sz@rnak mindenre??? Hát nem lennék meglepődve, hogy a következő cikk egy közel 200milliós kárpótlásór szólba (2000 sértett, fejenként 100.000dolláros kértérítéssel)
süti beállítások módosítása