Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Microsoft tempó...

2024. október 07. - GABOR2

A Microsoft most azt találta ki, hogy a "régi gépekre" majd nem fog felmenni a Win 11, bár a specifikációi a "régi" gépek közül soknak bőven megfelelne ennek:

"Nem lehet felrakni a legújabb Windows 11-et a nem támogatott gépekre"

A Microsoft egy nagyon "környezetbarát" megoldást adna neked a problémára aminek a pénztárcád is biztos örül:

"Microsoft: Csak dobd ki a PC-det, ha nem kompatibilis a Windows 11-gyel!"

Így van, vegyél egy vadiúj gépet, mert mesterségesen megoldottuk hogy a "régi", amúgy tökéletesen elég gépeden ne fusson. Microsoft a környezetvédelemért...

"Bár a Microsoft már évekkel ezelőtt egyértelművé tette, hogy nem fog engedni a Windows 11 minimális hardverkövetelményeiből, hiába nem teljesíti azokat számos, manapság is használatban lévő és jól működő gép, a vállalat a napokban megerősítette, hogy bizonyos hamarosan minden felhasználó akinek ilyen, kicsit régebbi masinája van, kénytelen lesz lecserélni azt - legalábbis ha Windows platformon tervez maradni."

"Redmond a jelek szerint mindent elkövet annak érdekében, hogy a felhasználók a Windows 11-et a Windows 10 ingyenes támogatási ciklusán kívül már tényleg ne legyenek képesek futtatni olyan gépeken, amik nem teljesítik utóbbi az új rendszer minimális követelményeit - hiába működne az amúgy technikai értelemben ezen nélkül is.TPM 2.0 és a Secure Boot, a legtöbbeknek problémát okozó követelmények, ugyanis valójában nem szükségesek a Windows 11 futásához, csak ahhoz, hogy növeljék ennek ellenállóságát és biztonságát a hackerek és vírusok esetleges támadásaival szemben."

"A Microsoft hozzáállása finoman szólva is visszás főleg annak tükrében, hogy a világban - elsősorban az ember okozta klímaválság valóságának immár megkérdőjelezhetetlenné válása okán - egyre inkább terjednek azok a nézetek, mozgalmak, sőt, szabályozások és törvények is, amik célja annak biztosítása, hogy a felhasználók az egyszer megvásárolt - főleg elektronikai - eszközeiket, termékeiket minél tovább használhassák, hogy így csökkentsék többek között a keletkező e-szemét mennyiségét, illetve az új termékek előállítása okozta környezetszennyezést."

"a Microsoft úgy módosította a telepítő és a rendszer működését, hogy az ilyen esetekben az ellenőrzések kikerülésére szolgáló módszerek már nem működjenek. Ezek között ráadásul nem csak a "kézi" trükkök vannak ott, de még az olyan fejlett elkerülő megoldások is, mint pl. amiket a Rufus nevű segédprogram is alkalmaz - illetve alkalmazott eddig - annak érdekében, hogy pl. a TPM 2.0 modul vagy a Secure Boot mechanizmus hiányában is fel lehessen rakni a Windows 11-et."

Aztán... úgy tűnik a blog.hu és a Microsoft ugyanazokat az embereket alkalmazza, mert ugyanaz a hiba jött elő náluk is... Amikor a mentésre kattintasz akkor töröl.

"Elképesztően súlyos bugot találtak a Microsoft szövegszerkesztőjében, a Word-ben"

"A Microsoft a napokban kénytelen volt megerősíteni, hogy egy rendkívül súlyos, nem biztonsági jellegű hibát sikerült beleraknia ismert szövegszerkesztője legújabb kiadásába. A bug miatt a felhasználók fontos anyagaikat és adataikat veszthetik el, akár végleg is - mivel előbbi következményekénta Word nemes egyszerűséggel törölheti dokumentumaikat, amikor megpróbálják elmentetni azokba legújabb módosításaikat."

Aztán a szokásos: frissítések amik tönkrevágnak mindent:

"Tönkrevághatja a Windows 11-eket azok legújabb frissítése"

"Egy, a Microsoft által a Windows 11-hez a napokban kiadott új frissítés rendkívül sok problémát okozhat azokon a gépeken, így telepítését mindenképpen érdemes egyelőre elkerülni. Ha ugyanis valaki mégis felrakja a gépére a KB5043145 nevű csomagot, azt kockáztatja, hogy az indíthatatlanná válik, véletlenszerűen lefagy, vagy a titkosított fájlrendszerrel akadnak gondjai."

Ezek a hibák igencsak diverzek mint a Windows fejlesztői maguk...

"Elronthatja a gépeket a Windows 11 frissen kiadott, 24H2 verziója"

"Alig egy nappal az után, hogy kiadta, a Microsoft máris kénytelen volt egy rakás felhasználót kitiltani a Windows 11 új, 24H2 verziójára történő frissítésből. Kiderült ugyanis, hogy az asztali operációs rendszer új verziójának telepítése után egyes gépek Kék Halállal kezdenek elszállni indításukkor, vagy más hibajelenségeket mutatnak."

De Paint viszont kap újabb "mesterséges intelligencia" funkciókat... amik csak újfajta, bizonyos gépeken fognak futni...

"Újabb, mesterséges intelligencián alapuló funkciókat kap a Windows 11 Paint alkalmazása"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7318703308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.10.08. 11:15:29

óóóllyyyyeeee.

Múltkor utánaolvastam. Kifejezetten nem támogatja a M$ az office Linux alatti futtatását.

GABOR2 2024.10.08. 16:15:15

@gigabursch: Esetleg böngészőn át? Van egy lebutított ingyenes online verzió és ha előfizetsz kapsz teljes verziót... Mondjuk nem ajánlom, csak ha midenáron kell.

GABOR2 2024.10.08. 16:16:11

Off: a blog.hu ma nem tudom hány órán át nem engedte, hogy kommenteljek a saját blogomon és nem engedett be, miközben másik blogon írhattam kommentet... fura.

Koenigsberger 2024.10.20. 10:17:38

No, nálam is előjött egy remek hiba. Éljen a Májkórszoft meg Biligéc.

Valamiért azt jelzi magának a vinfos, hogy nincs internetem, így nagyon okosan néhány program nem működik, mivel nem ám a konkrét elérést nézik, hanem hogy „ha a rendszer aszondja, akkor a tények ellenére sincs, hiába van". Nem meglepően épp a saját programjai könyvelik ezt el, pl. Microsoft Store. Az igazán vicces, hogy egy-egy website is kiírta, hogy „you are currently offline" - akkor ugyan hogy mentem oda? :D (Lásd „Mouse not detected. Click OK to continue.")

Más: a folytonos panaszok helyett miért nem költözöl valami normális blogfelületre? Tudom, ez kb. a WP-t jelentené, ami megint egy lassú idegőrlés, de ott legalább 10-ből 9-szer a szutyok pluginek okoznak gondot, nem alapban egy összetaknyolt hulladék az egész, mint az Index körébe tartozó termékek, lapcsaládok stb., szóval mindaz az online felület, amit az ezredforduló óta asszimiláltak... Konkrétan tudom, hogy egy-egy backend, amit a dolgozók kénytelenek használni, a 90-es évekből itt maradt legacy szutyok, tele buggal. Nem csoda, hogy a frontend ekkora káosz. Fogalmam sincs, hogy ez a sok trutymó, ami az Indapass loginnal használható, egyáltalán hogy működik még.

GABOR2 2024.10.22. 14:18:56

@Koenigsberger: Nem találok a hírek között ilyen hibát, tehát nem frissítés okozta valószínű. Mondanám, hogy lehet, hogy hardware hiba, de a fura, hogy állítólag csak egyes progromoknál van baj... Megoldótott?

Biztonsági mentéseket kell csinálnom, mert a blog.hu mostanában nagyon megbízhatatlan. Lehet, hogy négyszer kell megpróbálnom elmenteni egy cikket. Ez megoldja, illetve remélem már nincs is ez a hiba többé, mert azért eltelt pár hét. Ennyi még belefér, ahogy írod minden oldalnak megvan a maga baja. WordPress weboldalalakat én magam is csináltam nulláról, tök jó meg meg minden, csak van egy olyan érzésem, hogy annyira jelentős bevételük van oktatás eladásából, hogy csak azért, hogy újra és újra megtanítsanak és... újra eladják neked a könyveiket, tanfolyamaikat átvariálnak sűrűn mindent. Kb. mindig amikor visszatértem a WordPresshez csinálni egy új weboldalt, totál átrendeztek mindent benne. Lett olykor pár új funkció, ingyenes lett valami amiért korábban fizetned kellett, de a váloztatások nagy része csak arról szólt, hogy totál átvariálják a menüjüket aztán keresgélhettél hogy hova rejtették a dolgokat amikre éppen szükséged lenne... Ó itt a legújabb oktatási anyag, abból megtudhatod. Kösz nem... Ezért se akarnék WordPress-esni.
süti beállítások módosítása