Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nemcsak a Windows sebezhető

2024. szeptember 30. - GABOR2

Egyesek azt hiszik, hogy ha a Windowst lecserélnénk más rendszerekre, akkor majd minden szép és jó lesz biztonság terén és mehet minden tovább ahogy most: Nyugodtan köthetünk majd fontos rendszereket netre.

De sajnos mindenfajta IT sebezhető ha neten lóg. Ez a tanúlsága ennek a történetnek is. Meg, hogy sokáig a rendszerben maradhat ilyen hiba észrevétlenül. Sőt külön gyanús a dologban, hogy mintha egyesek azt akarnák, hogy maradjon benne tovább...

"Elképesztően veszélyes, minden Linuxot érintő sebezhetőséget találtak"

"A hiba legalább egy évtized óta megtalálható a nyílt forrású rendszer gyakorlatilag minden változatában, azt pedig támadók távolról, az interneten át is használhatják,akár a világ másik végéről is átvéve az irányítást az érintett gépek felett."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5518694938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása