Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Matolcsy vs Varga... és Nagy Márton

2024. szeptember 23. - GABOR2

Múltkor már írtam, hogy az Orbán kormányban levők alig várják, hogy Matolcsy végre eltünjön a képből, de úgy vannak vele, hogy ezt már guggolva is kibírják.

Nos, Matolcsy úgy tűnik hogy a hátralevő kis időt Orbán köreinek szétszivatásával tölti. Legalábbis sorra jöttek a hírek, hogy híresen jobboldali kötődésű vállalatokat vegzál. Legalábbis úgy tűnik. Sőt... egy céget meg is semmisít.

De még az ország szivatásával se végzet lehet. Holnap jön egy újabb kamatdöntés; elemzők szerint csökkenteni kéne a kamatot, de majd meglátjuk.

"Az MNB visszavonta egy korábban Mészáros-közeli lízingcég engedélyét"

"A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a Fejérdi Finance Faktor Zrt. faktorcég és az Arthur Bergmann Lízing Zrt. ingatlanlízing-társaság tevékenységi engedélyét, emellett elrendelte a faktorcég végelszámolását, és kezdeményezte az ingatlanlízing-társaság felszámolását."

Az MNB közleménye szerint a Fejérdi Finance számos alkalommal nem teljesítette az MNB határozataiban előírt intézkedéseket. Idén tavasztól nem rendelkezik MNB által engedélyezett igazgatósági és felügyelő bizottsági elnökkel, valamint ügyvezetővel, továbbá nem jelentette be a felügyeleti hatóságnak új könyvvizsgálója nevét sem.

"Figyelmeztette az MNB a 4iG-t"

"Az MNB arra figyelmeztette a 4iG-t szeptember 4-én hozott határozatában, hogy a jövőben pontosan, határidőre tegyen eleget a rendszeres tájékoztatási kötelezettségeinek - derült ki a vállalat közleményéből."

Matolcsynak valahogy éreznie kell a hatalmat... már nem lesz sokáig neki.

"Óriási összegre bírságolt az MNB egy vezető biztosító társaságot"

Plusz Matolcsy mással is szivatta az országot és a kormányt. Ugye a kormány kijelentette, hogy nem fogunk bírságot fizetni... Matolcsy lesz@rta ezt és elkönyvelte, így biztos, hogy fizetnünk kell majd:

"Hiába nem akar a kormány EU-bírságot fizetni, Matolcsyék már elkönyvelték a levonást"

Nem lennék meglepve, ha Matolcsy majd valami kényelmes magas rangú állásba landolna az "ellenségnél" az MNB után. Bár kétlem, hogy bármi ilyesmi kielégítené.

Egyébként nem tudom milyen érzéseket vált ki Matolcsyból, de állítólag Varga Mihály lesz az új jegybank elnök.

"Elgondolkodna Varga Mihály a jegybankelnöki felkérésen"

Nagy Márton és Varga együtt tudna működni, bár szerintem akár az is lehet, hogy Nagy Márton lesz a Jegybank elnöke.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2718498172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása