Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felrobbanó csipogók...

2024. szeptember 23. - GABOR2

Nem nagyon akarok írni a felrobbanó csipogókról egyrészről azért, mert széleskőrben ismerté vált történet, másrészről még körülbelül egy hét után is sok dolog homályos.

Egy cikket berakok, a többit inkább csak fejlből írom a fenti okok miatt...

"Új fejlemény a csipogós robbantások ügyében"

Próbálok inkább a főbb tanulságokkal foglalkozni...

Amikor mindez megtörtént, akkor először az akkumlátorokra gondoltak, hogy felrobbant, aztán az volt a szöveg, hogy nem belecsempésztek robbanóanyagot... éppenséggel lehet, hogy nálunk Magyarországon, vagy Bulgáriában, vagy Ausztriában... totál káosz ekörül is. És talán két napja is hallottam olyat, hogy lehet, hogy mégis inkább az akkumlátor robbant fel.

Talán nem is az a lényeg, hogy most az akkumlátor robbant fel, vagy nem, hanem, hogy... ezek szerint elméletileg lehetséges, hogy az akkumlátorok így felrobbanjanak. Nos, ez aggasztó.

Már csak azért is, mert más dolgok sokkal nagyobb akkumlátort használnak. Már hallottam olyan Youtube videót amiben azt magyarázták, hogy az elektromos autósoknál van pánikolás emiatt.

Meg amúgy nem sokkal később a walkie-talkie-k is robbantak, meg ezt magyar cikkeknél nem láttam, de állítólag napelemek is.

https://444.hu/2024/09/19/mar-37-en-haltak-meg-a-csipogok-es-walkie-talkie-k-felrobbantasa-miatt-libanonban

Maga az akció egyébként kudarc volt. Kudarc volt, mert eredetileg az volt a terv, hogy amikor megindul Izrael Libanon ellen akkor léptetik ezeket életbe, de állítólag a libanoni terroristák tudományos munkatársai kezdtek gyanakodni és az a szitu állt elő, hogy vagy most robbantanak, vagy nem lesz az egészből semmi.

És láthattad, hogy mondjuk piactéren robban a csipogó... simán mások, ártatlan emberek is megsérülhetnek, meghalt elvileg egy 10 éves kislány is.

De olyan sok az "állítólag", hogy azt kell, hogy mondjam, hogy várni kell az igazságra. Talán tényleg bomba volt, mert valaki leejtette a csipogóját és ettől később nem robbant fel és azt vizsgálták meg és a bomba csak úgy nézett ki mint egy elem, de nem elem volt. Álllítólag.

Nálunk egyébként nem sokkal a robbantások előtt elmondta Orbán, hogy ő a megbeszéléséinél kitilt minden elektronikus eszközt és volt egy nyilatkozat, hogy mi nem vagyunk ettől nemzetbiztnsági veszélyben:

"Kovács Zoltán a gyilkos csipogóbombákról: Az ügy nemzetbiztonsági kockázatot nem jelent"

"Magyarország vonatkozásában az ügy nemzetbiztonsági kockázatot nem jelent."

De miért? Mert nem lehet robbantani az eszközöket, vagy mert nem vagyunk Izraellel háborúban álló ország?

 

Zárjuk ezt egy Hezbollah bölcsességgel:

"Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője, már februárban figyelmeztetett, hogy a mobiltelefonok lehallgatásra alkalmasak, és kijelentette, hogy ő maga nem használ ilyet:

Ez egy konkrét és pontos információkat szolgáltató halálos ügynök. Ezért óvatosan kell kezelni."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7518498136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.09.23. 21:25:44

Vsz a teljes igazságot sose tudjuk meg.

De elég csak tanulni belőle...

Madarász Henrik 2024.09.24. 01:46:32

Szerintem robbanóanyagot raktak bele és távirányítással robbantottak. Az akku túlhevítése nem hatékony, mert az áldozat megérezné a melegedést a robbanás előtt és el tudná távolítani a készüléket.
süti beállítások módosítása