Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhő nem csak összeomlást, százmilliós adatlopást is okozott...

2024. július 19. - GABOR2

Most a nagy felhők miatti összeomásra figyel a világ, de a felhő okozott pár klasszikus problémát is mostanában. Pl. Megint százmillió feletti ügyféladat lopást:

"109 millió ügyfelet érint az AT&T hackbotránya"

"Az AT&T még pénteken közölte, hogy hatalmas hackertámadás áldozatai lettek, aminek a következtében áprilisban illegálisan töltötték le nagyjából 109 millió ügyfélfiók adatait, beleértve 2022-es hívásnaplókat és üzeneteket."

"Az FBI nyomoz, legalább egy embert letartóztattak, ez pedig a legutóbbi a nagy hackertámadások sorában, ami amerikai feleket érintett (legutóbb a Change Healthcare és a UnitedHealth Group kapcsán volt egy óriási botrány, ami az ország harmadát érintette az adatok tekintetében)."

"Az április 19-én felfedezett támadásról azért csak most beszélnek, mert az igazságügyi minisztérium így kérte tőlük."

"Márciusban egyébként már volt egy másik botrányuk, akkor 7,6 millió jelenlegi és 65,4 millió korábbi ügyfél adatai kerültek ki a sötét webre."

Aztán a Disney:

"Ellopták és kiszivárogtatták a Disney belső titkait":

"Online szivárogtatták ki a hackerek a Disney belső kommunikációját és titkait."

"Többek között a reklámkampányokat, a stúdiótechnológiát és az interjújelölteket is érinti a szivárgás, amelyért a NullBulge nevű hackerbanda felelős. Az adatokat több ezer Slack-csatornáról szivárogtatták ki, számítógépes kódokat, kiadatlan projektek részleteit is tartalmazza a csomag."

Ha jól tudom kiderült az is már megint, hogy a Disney nem kér a fehér férfiakból a kitudódtak szerint.

https://www.youtube.com/watch?v=n3nXIUfD3kc

Ez egy többrészes nyomzóriporteri munka volt és az egyik részben beszélnek Slack belső beszélgetésekről... Nem tudom ez a kettő összefügg-e.

Vannak titkok amik jó is talán, hogy kitudódnak. Minden rosszban van valami jó...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4818450471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása