Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhős cég ami manapság mesterséges intelligencia bla-blával nyomul

2023. november 20. - GABOR2

Olvastam ezt a címet és máris egy fáradt sóhajtás fogott el:

"Rózsai Rezső: A digitalizációs szintlépés emelheti tovább a béreket Magyarországon"

Már megint egy cikk ami arról fog szólni, hogy a cégeknek felhő kell, vagy meghalnak.

Viszont jó hírt közöl igazából a cikk: azok a cégek amik eddig voltak olyan maradiak és nem váltottak felhőre és ezzel nem lettek "digitálisak", kaptak a mesterséges intelligenciától egy másik esélyt.

És ha most fizetnek sokkal többet, akkor túl fognak élni.

Juhéjj.

Ezen a ponton eszembe jutott, hogy rákeresek erre a cégre, meg erre a "Rózsai Rezső" úrra.

Ilyen eredményeket kaptam:

 

Kiderült, hogy ők egy tanácsadó cég... és... FELHŐ:

"Felhő alapú könyvvizsgálat"

"Digitalizálódó audit"

"KPMG HR Felhő: Mit kínálunk - KPMG Karrierportál"

"Felhő alapú szoftvermegoldások Archives - KPMG Blog"

"Milyen költségei vannak a felhő alapú szoftvermegoldásoknak?"- interjú Dezsényi Andrással, a KPMG szenior menedzserével

"1500 milliárd forintnyit fektet globális digitális stratégiájába a KPMG – melynek során kiterjeszti együttműködését a Microsofttal"

"A KPMG és a Microsoft megerősítette globális együttműködését és egy öt évre szóló megállapodást kötöttek, amely keretében támogatják a KPMG vállalatok és a közös ügyfelek digitális transzformációját. A KPMG világszerte komoly befektetéseket tesz technológiába, a munkatársak fejlesztésébe és az innovációba, ennek a programnak részeként a munkahelyek teljesen egységes és modern Office 365 környezetbe költöznek felhő-alapú kollaborációs eszközökkel és irodai alkalmazásokkal, beleértve a Microsoft Teams felületét is. Továbbá a KPMG működésének gerincét ezentúl a Microsoft Azure és Azure AI szolgáltatások adják majd egy közös, globális felhőplatformként."

Magyarul ez a cég pár éve még nyilt sisakkal nyomult a felhővel, ma már menőbb azt mondani, hogy... ÉjÁj, mesterséges intelligencia... De igazából felhőről van szó.

Visszatérve az eredeti cikkhez... itt a második esélyed elkerülni a kihalást:

"A kkv-szektorban még nagyon eltérő a kép, vannak ott is nagyon pozitív példák, de lemaradó vállalkozások is a digitalizáció területén. A jó hír, hogy a mesterséges intelligencia olyan szintugrást tud elérni a digitalizációban, amire korábban nem volt lehetőség, vagyis akik lemaradtak, azok is kapnak egy olyan lehetőséget, amivel behozhatják a hátrányukat."

Az AI viszont a "felhőben lakik" és hát... saaaaaajnos nem adhatjuk olcsón. Hehe.

De azért már tanultak a korábbiakból, garanciát nem vállalnak azért, hogy tényleg jobb lesz:

"Minden ilyen technológiai bevezetésnek vannak ciklusai, kicsit olyan, mint a népmese: az elején minden pozitív, van egy felívelés, aztán eléri azt a pontot, amikor  úgy érezzük, hogy valami megtört, mégsem ez a megoldás, majd valahol elindul egy kompromisszum és kitaláljuk, hogy tudjuk legjobban beilleszteni az új technológiát a stratégiánkba. A mesterséges intelligencia esetében már valahol a harmadik felívelési fázisban vagyunk, de közeleg a negyedik."

De nyugi van 50 másik alkalom amikor minden szépet és jót beigérnek.

És ezt a második esélyt meg kell ragadnod, mert mostmár tényleg elpusztul a céged ha nem:

"Ha most nem teszi meg a szükséges lépéseket az állam és a vállalati szektor, akkor egy, a hosszútávú versenyképességet jelentősen befolyásoló lemaradással szembesülnek. "

Aztán azért, hogy eladják neked a felhőt kapsz még egy halom töltelék beszélgetést, de aztán visszatérnek a lényegre... az árra.

"A piac mostanra elérte azt a szintet árazásban, amit a fogyasztás visszaeséséből láthatóan nem tolerálnak már a vásárlók."

Igen, beetettek egy mondjuk alacsony árral, aztán hipp-hopp 30-50% emelések és a kedves felhasználó beint. De erre is vannak megoldások: Például a minőség csökkentés:

"Ott jöhetnek be új stratégiák, például a minőség csökkentése addig, amíg azt a piac tolerálja "

Ezt általában úgy oldják meg, hogy vannak különböző "csomagok" amik közül választhatsz. És mondjuk csak a két legdrágább ami kb. elhozza a jelenlegi világban minimálisan tolerálható szintet.

És aztán kapsz még több bla-blát...

De jó, hogy vége van...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5818263151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása