Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Pár egybegyúrt hír...

2023. október 30. - GABOR2

"Hamarosan búcsút inthetünk a nyugtának, de mi jön helyette?"

"Nagy változás jöhet jövő nyártól a boltokban: a papíralapú nyugta mellett 2024 júliusától már arra is lesz lehetőségünk, hogy az okostelefonunkra kérjük a digitális verzióját, az előzetes tervek alapján 2028-tól pedig minden vásárlásnál szükségünk lesz a mobilunkra is. Az átállás természetesen nem lesz zökkenőmentes"

Szóval azért, hogy életbemaradjak 2028-tól kötelező lesz nekem minimum egy okostelefonra előfizetni... különben nincs kaja. Megy a lobbi ezerrel, megy a lobbi ezerrel... és a kormány vevő rá nagyon.

Ime egy cég ami a "jövőből hozta előre" ami ránk vár, hogy Matolcsy szavait használjam:

"Durván megemeli előfizetési árait az Apple, van ami majd' másfélszer többe fog kerülni"

"Az Apple a hét közepén tartott legújabb negyedéves üzleti beszámolója után kellemetlen meglepetéssel szolgált felhasználói számára. Az almás vállalat ugyanis bejelentette, hogy szinten minden népszerű szolgáltatása árát igen jelentősen megemeli - mert a jelek szerint az utolsó három hónapban elért, 19.3 milliárd dolláros, azaz, mintegy 7.000 milliárd forintos bevétel nem elég neki."

Imádni való ez az előfizetéses modell amit szeretne mostanában minden techcég, nem? Csak úgy repkednek az 50%-os és hasonló emelések, hipp-hopp, nincs sz@rozás, 1-2% vagy ilyesmi. Mindennek gyorsan olyan drágának kell lennie, mintha teljes árat fizetnél... csak ezután majd minden évben és nem kapsz érte semmi újat csak ami már van.

De van egy másik irány is:

"Még az eddiginél is több reklámot fog megjeleníteni a Google"

Majd a "mesterséges intelligencia" fogja rabolni az idődet még több reklám nyomatásával.

A Microsoft megint megcsinálta:

"Drámaian belassítja a Windows 11-et egy alapból bekapcsolt funkciója"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3318246853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.10.30. 20:06:28

Igen, erről írtam a múltkor, gyakorlatilag rákényszerítik az embereket hogy okostelefonjuk legyen és hogy előfizessenek rá havonta több ezer forintért, miközben sok embernek még ennivalóra és gyógyszerekre sincs elég pénze, lásd kisnyugdíjasok, Ugyanezt csinálták amikor előírták hogy bankszámlára kell utalni a fizetéseket, amiből a bankoknak lett hasznuk, a semmiért lehúzhatnak több millió embert.

Deansdale 2023.10.31. 08:11:06

A megacégek mintha direkt arra játszanának, hogy élhetetlenné tegyék a világot a közposztálynak. Érdekes.

GABOR2 2023.10.31. 12:02:01

@Deansdale: Ezek közül a felhős cégek csak egy piócák akik az igazi munkát végzők és a fogyasztók közé szeretnének állni. Amúgy meg sok techcég csinál valamit mert megteheti, de egyáltalán nem érdekli, hogy valóban hasznos ez a társadalomnak, vagy valósággal később fenyegetést jelent majd számukra...
süti beállítások módosítása