Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Saját story: nincs szolgáltatás ha a hétköznapi emberek nyerhetnének nagyot

2023. október 17. - GABOR2

Nem befektetési tanács meg ilyenek már mondom előre, de én úgy voltam vele, hogy itt az ideje, hogy vegyek jelentős mennyiségben orosz rubelt, mert az ukrán ellentámadásnak vége, a tartalékoknak vége, az oroszok megkezdték a saját offenzivájukat komolyan és orosz rubelt venni most nagyon megérné.

Ha ránéznél az ábrákra azt látnád, hogy még a szupergyönge magyar forinttal is olyan +300% nyereségre számíthatsz, ha dollárt használsz még többre.

Ugyanis az orosz valuta most a mélyen a földbekerült néhány hónap alatt, de ez nagyon gyorsan megváltozhat, vagy ha nem is gyorsan, akkor is egy nagyon jónak tűnű befektetés lesz ebből.

Ha meg nyernek az oroszok a határ ki tudja mi. Igazából azonkívül, hogy a nyugati vezetők nagyon nem akarják minden abba mutat, hogy az oroszok lesznek a nyerők, vagy megegyezés lesz. De persze minden a fejetetejére állhat, pl. az orosz vezetés "kicserölődésével" stb..

Mindezzel együtt... én vállalnám a kockázatot.

Legelőszöris eszembejutott, hogy annó etoro-val lehetett devizákat is venni, tehát elsőnek gondoltam ott próbálnám meg. Miért etoro? Mert annak a szabályait nagyjából már is ismerem és az egyik legfontosabb szabály az, hogy ha nem csinálsz semmit, azért nem vesznek el tőled pénzt. Csak tán ha egy évig még csak be se jelentkezel. Bár már lehet megváltozott.

Úgyhogy felhívtam a barátom aki etoro-zott, hogy porolja már le kicsit az accountját és csekkolja le nekem ezt az orosz pénz vásárlás dolgot, hogy lehetséges-e, mert volt egy rossz sejtésem. Ugye évekkel ezelőtt már írtam etoroval kapcsolatban többször...

Ó és mondja a haverom, hogy már szinte egyáltalán fel se néz etoro-ra, a sok állami mesterséges beavatkozások megtörték a gerincét több cégnek is amibe fektetett és sz@r az egész, de erre a rubel vásárlásra már ő is gondolt és most rögtön mikor megnézi nekem meg is teszi ha lehet.

Csakhogy etoron EGYEDÜLIKÉNT orosz rubellel nem lehet kereskedni. Korábban lehetett, de mostmár nem.

És az etoro ilyen félközösségi oldal is és az orosz pénz oldalán legfelül van egy olyasmi komment, hogy: Rohadj meg etoro, te vagy az egyetlen ilyen kereskedő oldal ami nem engedi az orosz pénzzel kereskedést.

Nem tudom, hogy a komment igazat állít-e, de őszintén nem kívántam másik virtuális hasonló tözsde app alkalmazásását, mert rengeteget kéne utánna olvasni, hogy ők hogyan akarnak lehúzni és sok lehúzás kötődik ahhoz, hogy kötelező valamit csinálnod valamennyi időn belül, mert ha nem, pénzt vesznek el tőled, tehát ha meg is csinálom a rubel üzletet, utánna amíg várok a kedvező visszaváltási árfolyamra simán legombolnak a semmiért pénzzel.

Tehát gondoltam, hogy inkább a valóvilágban kéne venni rubelt. És elsőként egyből egy olyan helyre mentem, ami ilyen nagyobb, ott van a város közepén, nemcsak valutaváltással fogalalkozik... De közölték velem, hogy ők is megszüntették az orosz pénzreváltást, rögtön a háború kitörése után és pénzváltónő még pillanatig ilyen "Szégyeld magad, hogy ilyenre mersz egyáltalán gondolni!" tekintetett szegezett nekem... Egy pénzváltó.

Merthát persze... miért is lehetne engedi, hogy végre keressen pénzváltással pénzt az egyszerű polgár egy kapitalistának mondott gazdaságban?! "Normál körülmények" között még az extrémnek mondott kilengéseken se kereshet semmit, úgy állapítják meg a vételi és adási árfolyamokat. Egyedül akik nyerhetnek rajta: ők. Most amikor "gigarés" lenne és neked is jutna: Á, beszüntetjük a kereskedést.

Aztán próbáltam biztosra menni... Egy olyan pénzváltóhoz mentem, akinél ott van legelső helyen az összes deviza közül az orosz az első helyen és még két nagy táblán is nagy orosz zászlóval. De nem, ott is közölték, hogy felhagytak az orosz pénz váltásával.

Ha te, normál, egyszerű polgár nyerhetnél rajta, akkor nincs szolgáltatás.

Úgyhogy keresnem kéne valami online megoldást, de rengeteget kéne utánnaolvasni nem magyar nyelven...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8318236783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koenigsberger 2023.10.24. 07:01:23

Kíváncsiságból megnéztem a Wise-on: jé, ott se lehet rubelszámlát nyitni, vagy rubelre váltani. „Felülvizsgálják az irányelveket" - ennyi van a rubelről szóló súgóoldalon.

Egyébként ha sikerülne is rubelhez jutni, még mindig ott a kérdés, hogy ha megerősödne, akkor milyen költségekkel és hol váltanád vissza. Esetleg rögtön terroristának néznének... Ahogy írod, tesznek róla minden téren, hogy a kereskedésben a kispénzű ember sose járhasson jól.

GABOR2 2023.10.25. 16:12:21

@Koenigsberger: A visszaváltás akkor lenne amikor normalizálódna a világ, tehát abból tán nem lenne baj és elég nehéz lenne kitalálni valamit, hogy rosszuljárjál... épp ezért úgy tűnik esélyt se adnak rá.
süti beállítások módosítása