Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Japánnak már Kína felé sincsenek titkai...

2023. augusztus 22. - GABOR2

Snowdenről készült több film is. Az egyikben szó van Japánról.

Egyszer egy Japán küldöttség jött hozzájuk, az NSA-hoz és lenyűgözte őket az ott látottak. Az NSA kérte, hogy a japán vezetés engedje meg nekik, hogy kémkedhessenek a japán lakosság után és akkor kaphatnak cserébe pár klassz tech cuccot...

De a japán küldöttség mondta, hogy á, nem lehet mert van náluk ez a dolog, amit úgy hívnak alkotmány és ez tiltaná ezt. Szóval nemet mondtak.

De az amerikaik ez nem zavarta, betörtek a japánok rendszereibe és megszereztek mindent maguknak amit akartak. Sőt, rosszabbul jártak mintha igent mondtak volna.

Ugyanis... nem bíztak abban, hogy Japán szövetsége marad az USA-nak, úgyhogy a rendszereikben otthagytak dolgokat, hogy "amikor eljön az idő", akkor az egész Japán digitális államot hazavágják. Bár ez lehet simán csak alap volt náluk, mert egy csomó másik ország rendszereiben ott vannak ezek a legyilkoló programok, köztük elvileg szövetséges országokéban is.

Meg is van...

https://www.youtube.com/watch?v=jJrddDWM8FQ

 

Ettől még Japán úgy tűnik még mindig úgy gondolta, hogy okos dolog fontos rendszereket, titkokat netre kötött gépeken tartani és most az amerikaik, akik már sok éve bejutottak leszidták a Japánokat, hogy még ma is olyan sz@r a kiberbiztonságuk, hogy a kínaik is már ott vannak és ez már durva, mert amerikai titkokhoz is hozzájuthatnak a japánok miatt.

Ja és mellesleg kiderült, hogy a kínaik évekóta lopják a neten keresztül Japán nemzetbiztonsági titkait.

"Kiberháború: már három éve figyelhetik a kínaik a japánok nemzetbiztonsági titkait"

Dehát mint tudjuk a kényelem fontosabb mint a nemzetbiztonság úgyhogy minden fontos titkot továbbra is netrekötött sérülény rendszereken kell tartani...

"Tokió lassú reakciója kiberhálózatának javítására akadályozhatja a Pentagon és a japán védelmi minisztérium közötti nagyobb hírszerzési információmegosztást."

"Aggasztó tényre figyelmeztetett az amerikai sajtó: kínai hackerek már három éve betörhettek a japánok nemzetbiztonsági rendszereibe. A helyzetet jól jellemzi, hogy a japán védelmi miniszter nem volt hajlandó kommentálni a történéseket."

"egy jelentés szerint Kína feltörte az ország védelmi hálózatait. Kínai katonai hackerek állítólag 2020-ban betörtek egy érzékeny és titkos védelmi hálózatba, ami Peking számára hozzáférést biztosított Tokió katonai képességeihez, terveihez, és megismerhette a hiányosságokat is."

"A hackert az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) fedezte fel, ami miatt az ügynökség vezetői Tokióba repültek, hogy tájékoztassák a japán védelmi minisztert, aki arra kérte az amerikai tisztviselőket, hogy ők figyelmeztessék a miniszterelnököt is - írta a Washington Post."

"Matsuno most a Postnak arról is beszélt, hogy a kiberbiztonság a japán-amerikai szövetség fenntartásának alapja, és hogy Tokió továbbra is azon fog dolgozni, hogy hálózata szilárd és biztonságos maradjon."

Magyarán csak az amerikaik láthassanak mindent amit akarnak... + minden marad a régiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2418199049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.08.23. 09:36:21

Namost akkor a csinájok az usákok titkos feltörését lenullázták és odatették a sajátjukat?

GABOR2 2023.08.23. 11:35:55

@gigabursch: Valahogy összeakadtak, mert az amerikaik vették észre, nem a japánok. De elfér ott több legyilkoló program is.

Koenigsberger 2023.08.25. 09:02:09

Azért azt az országot se felejtsük ki a történetből, amelyik köztudomásúlag szarik más államok biztonsági előírásaira (míg fordított esetben paranoiás intézkedései vannak), illetve számtalan alkalommal bukott már le iszonyatosan pofátlan kémkedés miatt (akár online, akár a valós életben). Mégis az összes amerikai elnök legelső tettei között van, hogy a legmesszebbmenőbb támogatásáról biztosítja. A tompa elméjű Biden egyenesen úgy nevezte a viszonyukat, hogy unbreakable.

GABOR2 2023.08.25. 16:21:37

@Koenigsberger: Az a bizonyos ország egyedi, mert egyedüliként megkapja "nyersen" az NSA anyagait. Minden másik partner, a legközelebbiek is, szürve kapják, és pl. amerikai állampolgár adatait meg se kaphatják. Kivéve ez az egy bizonyos ország.
süti beállítások módosítása