Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Valamiért az USA-ban hirtelen nem evidens, hogy a felhő a legbiztonságosabb...

2023. augusztus 15. - GABOR2

Számomra érhetetlen módon eddig, valahogy a sok-sok bizonyíték ellenére a felügyelő szervezetek nem igazán aggódtak a felhő biztonságossága miatt.

Most viszont az USA-ban a "Cyber Safety Review Board" egy amerikai kiberbiztonsági testület elkezdett aggódni... mintha a felhő nem is lenne annyira bizti... Nem tudom, eddig kómában voltak vagy mi? Vagy ez csak arról szól, hogy egy kamu vizsgálattal majd megnyugtatják a közvéleményt? Inkább ez.

"USA: kiberbiztonsági célkeresztbe került a Microsoft és a felhő"

"A hangsúlyt a felhős környezetek elleni támadásokra helyezik, az USA belügyminisztériuma szerint ugyanis nagy gond, hogy minden cég egyre jobban függ a felhőtől, ezen keresztül szolgáltat."

"Egy amerikai kiberbiztonsági testület, a Cyber Safety Review Board indítja el azt a vizsgálatot, amelyben a felhő és a hitelesítési infrastruktúra esetleges hiányosságait, hibáit kutatják"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3118193905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.08.15. 15:55:36

Képzelem hogy tiltakoznának az amerikai titkosszolgálatok, ha tényleg sikerülne befoltozni a biztonsági réseket :)

GABOR2 2023.08.15. 20:06:46

@Madarász Henrik: Ettől nem kell félni, a hatóságok felöl jön a vizsgálat, meg a Microsoft alighanem önként beengedi őket.

gigabursch 2023.08.16. 10:13:39

Jó dolog a felhő, hasznos dolog, de az intelligens és biztonságos használatához kell némi gógyi.

GABOR2 2023.08.16. 22:48:19

@gigabursch: Leginkább, hogy fontos dolgot ne töltsél fel... Vagy talán titkosítva tedd. De pl. kiderült, hogy pl. a Microsoft folyamatosan próbálja feltörni a titkosított fájlok jelszavát. Ez egy megerősített sztori.

Koenigsberger 2023.08.18. 07:30:57

A titkosítás feltörése ellen nem véd, de az is egy megoldás, hogy álnéven regisztrálsz. Rólam a Google is a mai nap úgy tudja, hogy 1950-ben született angol férfi vagyok. :)
Gmailt eleve nem használok, mert adatszivattyú, az összes többi szolgáltatásban meg lényegtelen, hogy milyen nevet adsz meg.

GABOR2 2023.08.18. 15:56:20

@Koenigsberger: Azt ugye tudod, hogy hacsak nem használsz VPN-t a Google tudja, hogy hol vagy... talán amúgy is. Plusz ha használsz valami Google fiókot, amik automatikusan egybevoltak kötve, - most tán rákényszerítették őket két hete, hogy ezt csak akkor tegye ha beleegyezel - és egyszer valamikor kilépsz, de aztán vissza akarsz lépni... előbb-utóbb feljön az üzenet, hogy a "fiókod védelme érdekében" a telefonoddal kell hitelesíteni, hogy te vagy aki be akar lépni a fiókba.Szóval még a telefonod is megvan nekik. De ezenkívül még van az, hogy egyszerűen a szokásaid alapján csinálnak egy profilt és ha törölsz mindent, új névvel jössz vissza, akkor is a szokásaid alapján valószínűsitik ki vagy. Pl. ugyanazokat a zeneszámokat hallgatod újra és újra, ugyanazokat az oldalakat szereted stb....
süti beállítások módosítása