Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Woke tech alkalmazottakat zavarja, hogy dolgozni kellene...

2023. július 25. - GABOR2

A techcégek így-úgy-amúgy el akarják érni, hogy állandóan, rendszeresen kapják a felhasználóiktól a pénzt... vagy úgyanúgy állandóan reklámok után járjon nekik fizetség... a lényeg, hogy ne kelljen valami új terméket létrehozni, a meglevő dolgok termeljék a pénzt, mégha a cég nem is csinál már semmit lényegében.

Ez lehetővéteszi számukra egy kultúrháborús cél elérését is, azt, hogy kiűzzék az eredeti, fehér alkotókat a cégtől és mindenféle "elnyomott", diverz csoporttal töltsék fel. Egy kicsi, valóban hozzáértő csapat persze kell, de így mondjuk nyugodtan lehet a cég 75%-a diverz. Főleg ha felduzzasztjuk kamuállásokkal a cégeket.

És így lehet mutatni a világnak, hogy "a világ legjobb munkahelyein" mennyi, de mennyi elnyomott dolgozik nekik köszönhetően, elképesztő fizetésekért.

Illetve talán mégsem. Ugyanis van egy ilyen generációs dolog, hogy az új, fiatal alkalmazottak olyan keveset akarnak dolgozni amennyire csak lehetséges, a woke dolgozók pedig ilyenek a köbön.

Úgyhogy ők igazából akkor se járnak be dolgozni, ha a munkahelyed olyan "fun" mint a Google-é, ahol legendásan kiny@lták a dolgozók...

Nem, ez nem elég jó. Ez se elég jó, mert... akkor is, végsősoron... dolgoznod kell... kellene. Ők pedig a fizetést szeretnék megkapni a semmiért. Még az se ok, hogy csak ott ülnek, vagy játszanak.

"Hiába játszótér a munkahely, ha dolgozni kell benne"

"Lehet egy munkahelyen ingyenes kávézó, röplabdapálya, céges bicikli, vagy éppen digitális focipálya, a home office-szal semmi sem versenyezhet. A világ egyik legkellemesebb munkakörnyezeteként emlegetett Googleplex sem elég vonzó már a dolgozóknak, a szakszervezet pedig abba sem hajlandó belemenni, hogy heti három napot kelljen bent tölteni abban az irodában, amelyet direkt a munkavállalók szórakoztatására találtak ki."

"A kellemes nyári időben azonban egy vezetett újságírói túra résztvevőin kívül csak egy-két alkalmazott rója az 1400 dolgozó közül a 190 ezer négyzetméteres komplexum útjait. A röplabdapálya üres... A biciklik pedig több órája érdektelenül hevernek egymásra hányva, mert senki nem ült fel rájuk már jó ideje."

"az a tézis megdőlni látszik, hogy a dolgozók a jó munkakörülmények miatt képesek bármeddig elköteleződni egy munkahely mellett."

"A Googleplex legnagyobb kávézójában csak néhányan lézengenek most már, az emeletről a pulthoz vezető csúszdát pedig szinte senki nem használja: a kevés dolgozó, aki éppen ott van, lábon érkezett az ajtón át, vagy csak a lifttől fordul be a kantinba. 


"Mindez pedig két okra vezethető vissza egy rögtönzött kislétszámú mintavételünk alapján: a fejlesztők nagy része akkor is inkább a home office-t választja, ha egy játszótérre kell bejárni dolgozni; valamint arra, hogy bármennyire is kényelmes, vagy élettel teli egy iroda, a legtöbb munkavállalót simán a pénz motiválja."

Képzeljétek el ezt Magyarországon... a cég vezetői könyörögnek hogy gyertek már be, tudjátok... terméket fejlesztünk, kéne valami... csapatmunka ehhez, de a dolgozók inkább harcot indítanak... és addig se járnak be.

És persze az igazság az, hogy ezt egy normál cég se engedhetné meg. A Google igazából reklámokból él meg... ha valóban a termékfejlesztés fontos lenne már rég felkopott volna az álluk. Főleg ilyen dolgozókkal:

"Jól mutatja ezt, hogy egy hónapja nem jut dűlőre a cég dolgozói érdekképviselete: a Google alkalmazottai ellenállnak a vállalat azon követelményének, hogy hetente legalább három napot az irodában töltsenek. A szerződéses és közvetlen alkalmazottakat képviselő Alphabet Workers Union már június elején kritizálta a lépést, mondván, hogy az figyelmen kívül hagyja a dolgozók kívánalmait.

Mindez pedig úgy bukott ki, hogy a cég egy e-mailt küldött dolgozóinak, amelyben kifejezte a rendszeres irodai jelenlét elvárását, hangsúlyozva a személyes együttműködés pozitív hatását a termékfejlesztésre." 

Manapság ezen techcégeknél a fejlesztés igazából valami design váltást jelent, menü átvariálást... a kis woke művészkék viszont nem akarnak bejárni még ezért se... nekik csak a pénz kell.

"A Google Campuson jártunkkor a legtöbb dolgozó arról beszélt, hogy a fantasztikus munkakörülmények sem változtatnak azon, ha valaki nehezen boldogul a határidőivel."

"A Google-nél tényleg megtesznek mindent a dolgozókért, de... a legfontosabb a fizetés."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr718178341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2023.07.25. 01:10:35

Pedig a Google szerint is amúgy a felhő segítségével távolról, bárhol dolgozhatsz... vagy mégsem?
süti beállítások módosítása